bosnje

Sarajevë, aty ku historia nuk harrohet

Sarajevë, aty ku historia nuk harrohet

  nga Ferit LIKA Kujtesa është gjallë… RRUGA… Tiranë- Sarajevë Lëmë pas Tiranën një pasdite të së enjtes së vrenjtur dhe nisemi për në Sarajevë. Rruga qe e gjatë dhe e lodhshme. Menjëherë sapo kaluam doganën shqiptare të Hani Hotit, rruga fillojë të përkeqësohej. E ngushtë dhe me gropa. E tillë vazhdoi përgjatë gjithë territorit […]

Xhamia më e vjetër në Bosnje drejt rindërtimit

Xhamia më e vjetër në Bosnje drejt rindërtimit

Një ndër godinat e regjistruara kohë më parë si pjesë e trashëgimisë kulturore botërore në listën e organizatës së UNESCO-s, ka qenë dhe xhamia e Ferhat Pashës në qytetin e Banja Lukës, në Bosnje. Në vitin 1993 forcat serbe e bombarduan xhaminë në fjalë dhe e shkatërruan atë totalisht. Barbaria e tyre nuk u ndal […]

Sarajevë, takim i liderëve myslimanë të Ballkanit

Sarajevë, takim i liderëve myslimanë të Ballkanit

Një delegacion i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, i kryesuar nga kryetari Skender Bruçaj, zhvilloi një vizitë zyrtare në Bosnje-Hercegovinë, më 17 qershor 2014. Delegacioni mori pjesë në mbledhjen e krerëve myslimanë të Ballkanit, e organizuar nga Liga Botërore Islame (Muslim World Ligue – MWL). Në mbledhje u diskutua rreth mënyrave të bashkëpunimit me Komunitetet Fetare […]

Kryetari i KMSH falënderon besimtarët për mbledhjen e ndihmave për Bosnjën

Kryetari i KMSH falënderon besimtarët për mbledhjen e ndihmave për Bosnjën

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Skender Bruçaj, në emër të institucionit ka falënderuar të gjithë besimtarët myslimanë në mbarë vendin, të cilët iu përgjigjën thirrjes nëpër të gjitha xhamitë e Shqipërisë, të premten e kaluar, për mbledhjen e ndihmave financiare në ndihmë të familjeve të dëmtuara nga përmbytjet në Bosnjë-Hercegovinë. Shuma prej 10.000 […]

KMSH, ndihma për familjet e dëmtuara nga përmbytjet në Bosnje

KMSH, ndihma për familjet e dëmtuara nga përmbytjet në Bosnje

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Skender Bruçaj zhvilloi një vizitë në Bosnje me rastin e dhurimit të ndihmave për fatkeqësinë e shkaktuar nga përmbytjet e fundit në këtë shtet. Gjatë kësaj vizite, kryetari Bruçaj takoi  Kryetarin e Komunitetit Mysliman të Bosnje Hercegovinës, Reisu-l-ulema, Husein Kavazovic,  ku i dhuroi një shumë prej 10 000 […]