besimtari

Aromë Ramazani…

Aromë Ramazani…

Në këto rreshta do të jepen disa prej nocioneve të muajit të Ramazanit. Sa herë që në mendje më ngulitet një nocion, papritur më shfaqet një tjetër. Sa herë që ndjej aromën e tij të këndshme, të tjera aroma më pushtojnë. Nuk e di nga t’ia filloj e as deri ku të ndalem, por, më […]

Le të jetojmë

Le të jetojmë

Nga Nuredin NAZARKO Njeriu është një qenie komplekse dhe e mistershme, thellësinë e së cilës e njeh vetëm Projektuesi i saj. Njeriu si qenie humane ka nevojë për ushqim që i përshtatet natyrës së tij, në mënyrë që të arrihet ekuilibrimi dhe harmonia midis asaj që është më e lartë dhe asaj që është më […]

Jeta brenda agjërimit

Jeta brenda agjërimit

Nga Ervin HATIBI Muaji i madh i Ramazanit, me veçoritë me të cilat Zoti e ka dalluar nga muajt e tjerë, bashkon brenda vetes vetëmohimin fisnik të agjërimit, përbashkimin e familjeve e vëllazërisë rreth sofrave të iftarit, përfshin në vetvete një natë me peshë vitesh si nata mistike e Kadrit, përfshin një pelegrinazh kaq masiv […]

Besimtari Artan Brendo, donacion me vlerë 10 000 euro për Xhaminë e Namazgjasë

Besimtari Artan Brendo, donacion me vlerë 10 000 euro për Xhaminë e Namazgjasë

Artan Brendo bashkëpronar i firmës “Kirby – Home Care Systems”, për Shqipërinë ka dhuruar katër fshesa “Kirby” për Xhaminë e Namazgjasë, me vlerë 10 mijë euro. Z. Brendo është besimtar mysliman dhe që herët kishte shprehur dëshirën për të kontrubuar në Xhaminë e Madhe të Tiranës menjëherë sapo Komunitetit Mysliman hapi fushatën e donacioneve. Komuniteti […]