Rruga

 Nga: Xhynejd Suavi

sovereign harbour sun rise

Një ditë vjen, sheh se deti mbaron dhe këmbën në tokë e vë ti,

rrugës i erdhi fundi pandehin ata që nuk besojnë.

Ka prej tyre që i kapërcejnë duke ecur të thepisurat male, a e di?

e sexhadet në rrugën e nurtë i hapin e i shtrojnë.

 

I kapërceve ato male të thepisura?  I lumtur do jesh!

Nëse peshën mbi supe e ke të lehtë, hiç frikë të mos kesh!

Eja të thithësh aromë lulesh mbi barin e gjelbëruar

e sa herë të merr etja, pi nga burimi i kulluar.

Ah! . .Me ato vise zemra ime është dashuruar.

 

 

You must be logged in to post a comment Login