Dhe Ramazani…

 Minaret ushtojnë në shpirtra me ëmbëlsinë e Kuranit, dhe rënkojnë me thirrjet e shpirtrave besimtarë.

xhami perendim

Dhe ja Ramazani shfaqet në horizont me minutat e ngrohta, krejtësisht të buta; ndërgjegjet kontrollohen, shpirtrat zgjohen dhe të gjithë ndjenjat mbështillen nga një entuziazëm ngazëllyes. Njerëzit vrapojnë grupe-grupe drejt xhamisë dhe prej aty drejt Zotit. Me ardhjen e Ramazanit forcohen dhe lidhjet e shpirtit, rizgjohen dëshirat hyjnore dhe mendimi i Ramazanit i cili ngjitet e zbret mbi ndjenjat e njerëzve mbush me dashuri, entuziazëm shpirtrat besimtarë duke i shndërruar në zjarre të ndezur. Mund të themi se Ramazani mbart me vete ditët më të ndritura, më të sinqerta, më të devotshme dhe më të ëmbla, dhe ç’është më e rëndësishmja, dinamizmi i tij i brendshëm përfshin gjithë personalitetin tonë duke na ngritur në ëmbëlsitë hyjnore. Rrugët, tregjet, shtëpitë rizgjohen me ndjenja të botës së përtejme. Minaret ushtojnë në shpirtra me ëmbëlsinë e Kuranit, dhe rënkojnë me thirrjet e shpirtrave besimtarë. Në çdo vend, nga shtëpia në xhami, nga xhamia në punë, përjetohet gëzimi dhe kënaqësia e drejtimit kah Zoti, zemrat e ndriçuara me adhurim pasqyrojnë të gjithë bukuritë e tyre, deklarojnë dashuritë e shkëputura nga botët e brendshme nën kornizat më misterioze, dhe duken sikur kanë marrë urdhrin për takimin final dhe çdo natë e ditë e kalojnë me ndjenjën e zjarrtë të ritakimit…

 

You must be logged in to post a comment Login