Sociale

Mos dilni nga shtëpia pa ngrënë mëngjes

Mos dilni nga shtëpia pa ngrënë mëngjes

Shumica e njerëzve ngrihen në mëngjes dhe ikin në punë, shkollë apo gjetkë pa ngrënë mëngjes.…

Lëngu magjik i shegës!

Lëngu magjik i shegës!

Lëngu i shegës ndikon pozitivisht në sëmundjet e zemrës dhe heq stresin. Bazuar në një lajm…

Darka me familjen ndikon pozitivisht tek të rinjtë

Darka me familjen ndikon pozitivisht tek të rinjtë

Një darkë e ngrënë me familjen i gëzon më shumë të rinjtë dhe mundëson zhvillimin e…

Uji i nxehtë, muzika dhe drita mund të nxisin epilepsinë

Uji i nxehtë, muzika dhe drita mund të nxisin epilepsinë

Specialistët pohojnë se lloje të epilepsisë reflekse shfaqen në mënyra të ndryshme si me anë të…

Përse është i ndaluar duhani

Përse është i ndaluar duhani

Përhapja e duhanit në botë dita ditës po  rritet, për shkak se të shumtë janë ata…

E drejta e prindit ndaj fëmijës

E drejta e prindit ndaj fëmijës

Ne jetojmë në kohën në të cilën ka humbur mirësia ndaj prindërve, përveç shtëpive fetare, në…

Fëmijët në grackën e teknologjisë

Fëmijët në grackën e teknologjisë

“Fëmijës duhet dhënë atë që i duhet, jo atë që e kërkon”, kjo është një shprehje…

Ushqimi i parë i kësaj bote; Qumështi i nënës

Ushqimi i parë i kësaj bote; Qumështi i nënës

Nga momenti që një fëmijë i hap sytë në këtë botë, trupi i tij duhet të…

Ngjyrat si paralajmëruese të sëmundjeve

Ngjyrat si paralajmëruese të sëmundjeve

A kanë ngjyrë sëmundjet? Në të vërtetë shumë sëmundje pasqyrojnë ngjyra të ndryshme në trupin tonë.…

Ndarja demografike e botës

Ndarja demografike e botës

   1.    Njerëzimi në rritje Popullsia e botës është në rritje. Sipas vlerësimeve të Kombeve të…