Sociale

Lehtësimi i dhimbjes, një zbulim mjekësor

Lehtësimi i dhimbjes, një zbulim mjekësor

Dr. A. M. Katme Është një zakon i mirënjohur, ndër prindërit myslimanë, që të vendosin një…

Duhanpirja dhe kanceri

Duhanpirja dhe kanceri

Mësimet morale dhe parandalimi i kancerit Është vlerësuar se rreth 80-90% e të gjitha rasteve të…

Dora që tund djepin do të rrisë besimtarët e së ardhmes

Dora që tund djepin do të rrisë besimtarët e së ardhmes

Islami u ka kushtuar rëndësi të madhe fëmijëve, sepse ata janë guri i parë i themelit…

Aerobia, teknika e efektshme që mban mendjen në formë

Aerobia, teknika e efektshme që mban mendjen në formë

Vitet kalojnë dhe njeriu duhet të bëjë përpjekje që ta mbajë trurin dhe memorien e tij…

Kura

Kura

Y. Alan Ndërsa ecte përmes parkut për në spital, ai vështronte me kënaqësi të veçantë se…

Njihuni me katër bimët që ju përmirësojnë gjumin

Njihuni me katër bimët që ju përmirësojnë gjumin

Gjumi i çrregullt është një nga shqetësimet që hasin një pjesë e njerëzve. Megjithatë, edhe për…

Të edukosh me dhembshuri

Të edukosh me dhembshuri

Familja konsiderohet guri themelor i një shoqërie pa të cilën ajo nuk do të ekzistonte. Formimi…

Klasa-Doxho (Class-Dojo), një sistem modern mësimdhënieje

Klasa-Doxho (Class-Dojo), një sistem modern mësimdhënieje

Klasa-Doxho (dojo – nga japonishtja, mënyrë jetese) është një model mësimdhënieje që përdoret sot në më…

Shëndeti përmes dhëmbëve

Shëndeti përmes dhëmbëve

Semra Guler Duke qenë produkt i pemës së krijimit të Universit, qeniet njerëzore janë një nga…

Nga obeziteti drejt një jete të shëndetshme

Nga obeziteti drejt një jete të shëndetshme

N. Butt (Pjesa I) Jo vetëm një fe e caktuar, por të gjitha fetë dhe traditat…