Përzgjedhja e Redaksisë

KMSH përkujton dhe vlerëson Profetin Muhamed a.s.

KMSH përkujton dhe vlerëson Profetin Muhamed a.s.

  Me rastin e ditës së lindjes të Profetit Muhamed (paqja qoftë mbi të), Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, organizoi sot, 13 Janar 2014, simpoziumin me temë “Profeti Muhamed a.s. dhe Dinjiteti Njerëzor”. Si fillim është kënduar një pjesë Kuranore, nga teologu Elton Karaj, imam i xhamisë Et’hem Beu në Tiranë, ndërsa më pas aktiviteti ka […]

Xhevahir i “ndryshkur”!

Xhevahir i “ndryshkur”!

nga Ferit LIKA Lamë pas edhe një vit, ashtu siç lamë pas kujtimet, ëndrrat, dëshirat e çdo gjë tjetër që nuk kthehet më. Në të këtillë kohë është momenti ku gjithsecili bën një analizë brenda tij, se sa prej objektivave të tij arriti, sa i përmbushi dhe sa u përpoq për to. E në mjegullinë […]

Zyra e Gruas në KMSH, organizon simpoziumin “Morali”

Zyra e Gruas në KMSH, organizon simpoziumin “Morali”

Me moral përsoset njeriu, me moral rregullohet bota, ishte kjo motoja e cili hapi simpoziumin me temë “Morali”, organizuar të Premten (20 Dhjetor 2013) nga Zyra e Gruas në KMSH. Programi u hap me këndim Kurani, më pas moderatorja e simpoziumit teksa nënvizoi rëndësinë e organizimit të aktiviteteve të tilla u shpreh se, sot, në […]

Në përvjetorin e 101 të Shqipërisë

Në përvjetorin e 101 të Shqipërisë

Në prag të këtij shekulli të ri, shqiptarët duhet të ecin përpara, duke njohur të shkuarën, duke punuar me drejtësi të tashmen, për ta fituar dhe merituar të ardhmen. nga Ferit LIKA  Historia e lëvizjeve të mëdha kombëtare për liri e pavarësi, për arsimim e aspirata,  në ndërtimin e identitetit kombëtar, ruajtjes së vlerave universale, […]

Kriteri i sakrificës dhe ekuilibri në bujari

Kriteri i sakrificës dhe ekuilibri në bujari

A mund të kenë një kufi shërbimet e kryera për hir të kënaqësisë së Allahut? Cili duhet të jetë kriteri i sakrificës së një njeriu që ia ka dedikuar tërë jetën e tij shërbimit në fushën e arsimit dhe edukimit? Siç dihet prej të gjithëve, jo të gjithë njerëzit kanë të njëjtin nivel lidhje me […]

10 herë në Shtëpinë e Zotit

10 herë në Shtëpinë e Zotit

Asije Zela, është një zonjë e cila ka shkruar 9 herë në Haxh dhe këtë vit bëhet e 10-ta herë. Ajo përshkruan me emocion herën e parë, përshtypjet dhe emocionet e para, të këtij udhëtimi të paharrueshëm të cilin ajo dëshiron ta kryejë për çdo vit. Kjo është edhe dëshira e saj më e madhe. […]

Myslimanët shqiptarë festojnë Kurban Bajramin

Myslimanët shqiptarë festojnë Kurban Bajramin

Qindra mijëra besimtarë të Tiranës dhe mbarë Shqipërisë kanë falur dhe festuar Kurban Bajramin, festën e sakrificës dhe devotshmërisë ndaj Krijuesit, festën e paqes, dashurisë dhe barazisë mes njerëzve. Mijëra besimtarë myslimanë burra dhe gra, ashtu si çdo vit, nisën festimet që në orët e para të mëngjesit me faljen e namazit të Kurban Bajramit […]

Ali Zaimi: Haxhi, udhëtimi që të ndryshon jetën!

Ali Zaimi: Haxhi, udhëtimi që të ndryshon jetën!

    Haxhi është vizita e Qabes e cila gjendet në Mekën e ndritshme dhe e vendeve të bekuara përreth saj, brenda një kohe të caktuar dhe në formën e caktuar. Si adhurim ai ka një vend shumë të lartë, sepse besimtari e kryen edhe me trup, edhe me pasuri, duke kaluar shumë vështirësi dhe […]

Të gjithë të panjohur por asnjë i huaj!

Të gjithë të panjohur por asnjë i huaj!

nga Muhammed ASAD*  Udhëtojmë, duke u sulur, fluturuar nëpër rrafshet, kurse mua më duket se fluturojmë me erën, të dorëzuar fatit që nuk njeh as kufij… kurse era këndon himnin e egër triumfal në veshët e mi: “Kurrë më, kurrë më, kurrë më nuk do të jesh i huaj!” Vëllezërit e mi nga e djathta […]

KMSH: Xhamia e Namazgjasë do të vazhdojë ndërtimin

KMSH: Xhamia e Namazgjasë do të vazhdojë ndërtimin

Në një njoftim për shtyp Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka njoftuar opinionin publik dhe besimtarët myslimanë se nuk ka asnjë problem lidhur me Xhaminë e Namazgjasë, ajo do të vazhdojë ndërtimin  me mbështetjen e plotë të qeverisë. “Nisur nga vendimi i datës 08.10.2013, i marrë nga KKT, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ndjen të nevojshme të […]