Përzgjedhja e Redaksisë

Hafiz Sabri Koçi, prijësi që rrezikoi jetën vetëm për fenë

Hafiz Sabri Koçi, prijësi që rrezikoi jetën vetëm për fenë

Në krye të kësaj lëvizje, që në thelb kishte të drejtat dhe lirinë e fjalës, të mendimit, të ndërgjegjes dhe të fesë, lirinë e të shprehurit të besimit, u vendos Hafiz Sabri Koçi, i cili ishte shumë i lidhur me besimtarët e Shkodrës dhe gëzonte një reputacion të lartë si fetar dhe si qytetar. Ai […]

Njeri, je gjëja më e bukur e kësaj bote

Njeri, je gjëja më e bukur e kësaj bote

Dr. Aid el Karnij Nuk ka gjë më të bukur në këtë botë sesa ju o njerëz. Nuk ka gjë më të bukur mbi planetin tokë sesa ju o njerëz. Në Kur’an, Zoti i lartësuar thotë për ju: “Ne i kemi nderuar bijtë e Ademit, i kemi mbartur në tokë e në det dhe i […]

50 vjet nga ndalimi i fesë në Shqipëri

50 vjet nga ndalimi i fesë në Shqipëri

Shqipëria u bë vendi i parë ateist në botë. Ky ishte vendimi që mori qeverisja komuniste. Për plot 50 vite besimi në Zot, fetë e çdo lloj forme e shfaqjes së besimit u ndalua plotësisht, madje dhe u dënua barbarisht. Në një intervistë për radio ‘Spektrum’, Genti Kruja, Përgjegjës i Departamentit të Shkencave Islame në Kolegjin […]

Bir i thjeshtësisë

Bir i thjeshtësisë

Realiteti jetësor me anët e tij të dukshme apo përkohësisht të padukshme, është dëshmitari më kokëfortë, që nuk korruptohet apo komprometohet, shantazhohet, presionohet për ta braktisur, deformuar apo ndryshuar dëshminë mbi jetën e njeriut. Faktet janë kokëfortë, duam apo nuk duam ne. Na pëlqen apo nuk na pëlqen, jeta lëviz me mënyrat e veta. Edhe […]

Damarët e jetës

Damarët e jetës

Ti mund të jetosh derisa nuk dëshiron më të jetosh. Mund të jetosh aq pak, sa kurrë nuk do të kishe dashur të jetoje. Ja kështu vjen dhe shkon jeta që të është dhënë. Jashtë dëshirave dhe forcave të tua. Jashtë asaj çfarë ke ndërmend të arrish. Jashtë çdo parashikimi të prekshëm dhe shumë të […]

Lagjja e Xhamisë së Korçës, e paprekshme nga tërmetet

Lagjja e Xhamisë së Korçës, e paprekshme nga tërmetet

Kështu kishte ndodhur gjithnjë me Korçën, që nga dita e themelimit të saj. Tërmetet vinin deri aty në kufi me qytetin dhe shuheshin. Shenjat që linin nuk ishin alarmante. Ne do t’ju rrëfejmë për disa tërmete, por së pari po ndalemi në tërmetin e vitit 1931. E enjte, 28 janar 1931, ora 07.18 minuta, Korça […]

Cili është qëllimi juaj?

Cili është qëllimi juaj?

Nëse keni qëllim në jetë, kjo do t’ju nxisë të bëheni të përsosur në punën tuaj. Nëse keni qëllim, do të jeni serioz dhe kjo do t’ju kursejë kohë. Njerëz, a e dini dallimin që ekziston mes jush dhe krijesave tjera? Krijesat e tjera jetojnë sot për sot. Ato jetojnë vetëm për të ngrënë, për […]

Të jesh mysliman

Të jesh mysliman

Të jesh mysliman/e është një nder dhe privilegj i madh, por në të njëjtën kohë është edhe përgjegjësi. Gjithmonë e kam ndjerë veten me fat dhe mirënjohëse kundrejt Allahut xh.sh. për faktin e thjeshtë se më begatoi me mirësitë e Tij dhe në të njëjtën kohë më hapi sytë për të kuptuar burimin e këtyre […]

Koha, kolona zanore e jetës

Koha, kolona zanore e jetës

Minutat e të përditshmes janë shoqëria më e zakonshme, që, pavarësisht nga situata, ajo na gjendet përherë pranë. Duam apo s’duam, këshillat e saj mbeten më të përkryerat e momentit. Janë gjithmonë tik-take që, edhe pse të brishta në dukje, mbeten tinguj që flasin dhe mbartin një mesazh universal: “Kujto se një tjetër mundësi të […]

Drejtoje veten

Drejtoje veten

Ambicia për të marrë në dorë drejtimin dhe komandimin e të tjerëve është një gjë krejt natyrore. Rendi natyror e kërkon hierarkinë vertikale. Nuk mund të ketë hierarki horizontale. Duke qenë se gjithkush pëlqen të drejtojë gjithkënd, beteja e drejtimit mbetet e hapur në çdo çast. Ka shumë syresh që ëndërrojnë të kenë në dorë […]

Page 1 of 26123Next ›Last »