Op-Ed

Hixhreti – ndryshim i rrjedhave të historisë

Hixhreti – ndryshim i rrjedhave të historisë

AJNI SINANI Fjala hixhret-un në arabisht rrjedh nga folja haxhere që etimologjikisht do të thotë “shpërngulje, emigrim, largim”. Prandaj hixhreti ishte…

Bajrami dhe simbolika e tij

Bajrami dhe simbolika e tij

ALI ZAIMI Kancelar – KMSH Megjithëse i shkurtër në kohë, Bajrami është një pjesë e bekuar…

Dispozita e kurbanit

Dispozita e kurbanit

Kurbani është një akt dhe një prej treguesve të afrimit te Allahu i Plotfuqishëm. Synim i…

Të negociosh të panegociueshmen

Të negociosh të panegociueshmen

REDI SHEHU  Në historinë e pafundme të përpjekjeve për një marrëveshje paqeje mes Izraelit dhe Palestinës,…

Dekontaminimi kulturor

Dekontaminimi kulturor

Tezat: “Jemi evropianë s’jemi aziatikë!”, “Myslimanët nuk i do Perëndimi!”, “Jemi popull 90% mysliman!” etj. janë…

Islami për vetëvrasjen

Islami për vetëvrasjen

Mr. Naim Tërnava Ata që nuk janë të interesuar për ngjarjet që ndodhin, duke u nisur…

Arkitektura Islame: Filozofia e saj përtej formave gjeometrike

Arkitektura Islame: Filozofia e saj përtej formave gjeometrike

BRUNILDA BASHA* “Arkitektura është streha ku fryma e njeriut, shpirti dhe trupi gjejnë strehim dhe ngushëllim”.…

Ryshfeti – një epidemi infektuese

Ryshfeti – një epidemi infektuese

O besimtarë, mos e përvetësoni pasurinë e njëri-tjetrit në mënyrë të palejueshme, përveç rastit kur ajo…

Intelektuali Teolog apo Teologu intelektual

Intelektuali Teolog apo Teologu intelektual

Në vorbullën e manisë për të përfaqësuar egozmin personal mbi kredibilitetin kolektivë, shpeshherë njeriu i nxitur…