Op-Ed

Roli misionar i revistës “Drita Islame”

Roli misionar i revistës “Drita Islame”

Çdo gazetë, revistë apo periodik luan një rol misionar për auditorin që i drejtohet, qoftë ky…

Roli i revistës “Drita Islame” në ndërgjegjësimin e gruas

Roli i revistës “Drita Islame” në ndërgjegjësimin e gruas

Në faqet e revistës “Drita Islame” janë botuar materiale të shumta e me tematikë të larmishme,…

Islami dhe Perëndimi në frymën e bashkekzistencës

Islami dhe Perëndimi në frymën e bashkekzistencës

Ligjërata e Princit Charls – Princi i Uellsit e mbajtur në Oksford më 27 tetor 1993…

Dritë, sa më shumë dritë në kulturën tonë dhe në faqet e ‘Dritës Islame’*

Dritë, sa më shumë dritë në kulturën tonë dhe në faqet e ‘Dritës Islame’*

Ndihem tepër i privilegjuar, në cilësinë e Kryetarit të Shtetit që sot kam fatin dhe mundësinë…

‘9 Marsi’

‘9 Marsi’

Zgjohet në mëngjes herët për të mbaruar punët e një dite më parë. Ndërkohë që i…

Roli i gruas në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm

Roli i gruas në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm

Radikalizimi dhe degjenerimi i tij në ekstremizëm të dhunshëm tashmë është një realitet i dhimbshëm në…

Kriza morale e njeriut bashkëkohor dhe edukata islame

Kriza morale e njeriut bashkëkohor dhe edukata islame

Tëhuajësimi dhe izolimi i njeriut, filozofia e absurditetit, pakuptimësia, degjenerimi dhe pesimizmi janë karakteristika tipike të…

Roli i periodikut islam në shqip

Roli i periodikut islam në shqip

Janë disa çështje lidhur me shtypin islam në gjuhën shqipe, me të cilat institucionet islame, në…

Media islame e së ardhmes

Media islame e së ardhmes

“Me media kuptojmë çdo sistem komunikimi që i mundëson një shoqërie të plotësojë njërin apo të…

Nëse jeta jote do të ishte një libër…

Nëse jeta jote do të ishte një libër…

Nëse jeta jote do të ishte një libër, çfarë vendi do t’i rezervoje asaj te libraria…