Op-Ed

Lamtumirë!

Lamtumirë!

    nga Ferit LIKA Shpresuan deri në momentin e fundit familjarët, shpresuan deri në momentin…

Jeta, vdekja, rinia, pleqëria, jeta e përhershme

Jeta, vdekja, rinia, pleqëria, jeta e përhershme

  nga Rasim VRIONI Mos u mashtro nga jeta e përkohshme në këtë botë, e cila…

Dyert e Universitetit Hëna e Plotë BEDËR janë të hapura për ju

Dyert e Universitetit Hëna e Plotë BEDËR janë të hapura për ju

nga Dr.Ferndinand GJANA   Mesazh i Rektorit të Universitetit Hëna e Plotë BEDËR për maturantët e…

Fantazmat Neo-Otomane dhe dimensioni ekonomik i “vëllazërisë” shqiptaro-turke

Fantazmat Neo-Otomane dhe dimensioni ekonomik i “vëllazërisë” shqiptaro-turke

  nga Enklid PELARI Kohët e fundit jo rrallë na bie të dëgjojmë për “vëllazërinë” misterioze…

Për një dimension të munguar në pedagogji – PRANVERA BARDHI

Për një dimension të munguar në pedagogji – PRANVERA BARDHI

  nga Pranvera Bardhi  Dispozitat Islame për problemet e edukimit dhe mësimit janë madhështore. Kur flitet…

Inkurajimi i dimensionit shpirtëror në shkencat humane

Inkurajimi i dimensionit shpirtëror në shkencat humane

 nga Haxhi Selim Muça Është një kënaqësi e veçantë për mua, që të marr pjesë sot…

Me sytë e shpirtit, në traditat tona atdhetare

Me sytë e shpirtit, në traditat tona atdhetare

(Nderim për Dr. Ibrahim Gashin, i cili u nda nga jeta me 8 maj) Nga Prof.…

Besa e shqiptarëve dhe besimi i tyre

Besa e shqiptarëve dhe besimi i tyre

  nga Zamir GJURGJI Një një shekull sfidash të panumërta, ku kombet garojnë mes njëri-tjetrit për…

Roli i fesë dhe i medias në shoqëri

Roli i fesë dhe i medias në shoqëri

  nga Gazmend AGA Feja Islame është një fe e cila i inkurajon njerëzit të kërkojnë…

Si duhet lexuar Kurani

Si duhet lexuar Kurani

  nga Alija IZETBEGOVIC Gjatë jetës sime shume herë e kam lexuar Kuranin, por kurrë nuk…