Op-Ed

Roli i gruas në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm

Roli i gruas në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm

Radikalizimi dhe degjenerimi i tij në ekstremizëm të dhunshëm tashmë është një realitet i dhimbshëm në…

Kriza morale e njeriut bashkëkohor dhe edukata islame

Kriza morale e njeriut bashkëkohor dhe edukata islame

Tëhuajësimi dhe izolimi i njeriut, filozofia e absurditetit, pakuptimësia, degjenerimi dhe pesimizmi janë karakteristika tipike të…

Roli i periodikut islam në shqip

Roli i periodikut islam në shqip

Janë disa çështje lidhur me shtypin islam në gjuhën shqipe, me të cilat institucionet islame, në…

Media islame e së ardhmes

Media islame e së ardhmes

“Me media kuptojmë çdo sistem komunikimi që i mundëson një shoqërie të plotësojë njërin apo të…

Nëse jeta jote do të ishte një libër…

Nëse jeta jote do të ishte një libër…

Nëse jeta jote do të ishte një libër, çfarë vendi do t’i rezervoje asaj te libraria…

Ngjarjet dramatike nga ferri i luftës në Siri

Ngjarjet dramatike nga ferri i luftës në Siri

Përmes kësaj letre dëshiroj ta ngre lart zërin tim kundër horrorit që po zhvillohet mbi popullin…

Ata po vdesin nga paaftësia jonë

Ata po vdesin nga paaftësia jonë

Mbi 50 mijë civilë, kryesisht gra, pleq dhe fëmijë kanë mbetur të mbërthyer në lagjet e…

Zgafellje -II-

Zgafellje -II-

As referencialiteti dhe fama nuk ta ndryshojnë palcën. Dikur ishe i panjohur. Mezi të njihte dhe…

Familja drejt një konaku horrori

Familja drejt një konaku horrori

Krimi brenda familjes fatkeqësisht po i kalon caqet e rastësive dhe po kthehet në një traditë…

Zgafellje -I-

Zgafellje -I-

Koha dhe hapësira janë dy elementet ku zhvillohen të gjitha ngjarjet. Nuk ka ngjarje jetësore mbi…