Forum

Gjashtë mijë fjalë dhe asnjë nuk vdes?!…

Gjashtë mijë fjalë dhe asnjë nuk vdes?!…

  nga Francesca BORRI Ai më shkroi më në fund. Ka më shumë se një vit që i dërgoj artikujt e mi. Për të, unë kam marrë tifon dhe një plumb në gju. Sot, kryeredaktori im ka parë lajmet dhe ka menduar se bëja pjesë në gazetarët italianë të kapur peng. Më dërgoi një email: “Sikur […]

Çfarë humbim kur dhunohen gratë?

Çfarë humbim kur dhunohen gratë?

  nga Agim BAÇI Vite më parë, teksa lexoja disa tekste lidhur me marrëdhëniet bashkëshortore, më pati mbetur në mendje një porosi profetike: “Gjëja më e mirë që mund të bëjë një baba për fëmijët e tij është të dojë sa më shumë nënën e tyre”! Ishte gati një poezi që e lexoja dhe rilexoja, […]

Islami, lëvizje për rend botëror (1)

Islami, lëvizje për rend botëror (1)

Qysh në 622 pas Krishtit, në ditën e parë të Hixhretit ose të epokës islame – ditë në të cilën Profeti Muhamed emigroi nga Meka në Medine – umeti i Islamit u themelua si një komunitet, si një shtet dhe si një rend botëror. Ishte një lëvizje që shkonte përtej fisit, kombit dhe sundimit, për […]

A do e lërë Obama shtypjen e palestinezëve të vazhdojë?

A do e lërë Obama shtypjen e palestinezëve të vazhdojë?

    nga Rashid KHALIDI* Çfarë duhet të bëjë Barak Obama, i cili po viziton Izraelin këtë të mërkurë për herë të parë gjatë presidencës së tij, rreth konfliktit izraelito-palestinez? Së pari, ai duhet të braktisë rutinën e ndenjur të ofruar nga establishmenti i politikës së jashtme të Nju Jorkut e Uashingtonit, e cila mbahet fort […]

Page 4 of 41234