Myftinitë

25 vjetori i lirisë së besimit përkujtohet edhe në Krujë

25 vjetori i lirisë së besimit përkujtohet edhe në Krujë

Myftinia Krujë organizoi më 26 nëntor një aktivitet kushtuar 25 vjetorit të lirisë së besimit, ku u shfaq dokumentari “H. H. Sabri Koçi, pishtar i lirisë së besimit”. Në këtë aktivitet morën pjesë Nënkryetari i KMSH-së Haxhi Bujar Spahiu, Drejtori i Kulturës, Dr. Genti Kruja, Nënkryetari i Bashkisë Krujë, z. Rrahman Rraja, Drejtori i Kabinetit […]

Vendoset pllakatë përkujtimore në shtëpinë e familjes Myftija

Vendoset pllakatë përkujtimore në shtëpinë e familjes Myftija

Paraditen e së hënës, më 16 nëntor 2015, në ditën e 25 vjetorit të rihapjes së xhamisë së Plumbit, Myftinia Shkodër organizoi ceremoninë simbolike të inaugurimit të pllakatës përkujtimore pranë shtëpisë së familjes Myftija, në lagjen Tabakë. Shtëpia në fjalë, shërbeu si qendër kryesore e takimeve të para dhe mbledhjeve kryesore në ditët e rëndësishme […]

Zhvillohet konferenca shkencore: “25 vjet liri besimi – sfida, sprova, perspektiva”

Zhvillohet konferenca shkencore: “25 vjet liri besimi – sfida, sprova, perspektiva”

Ditën e shtunë, më 14 nëntor 2015, Myftinia Shkodër organizoi konferencën shkencore me temë “25 vjet liri besimi – sfida, sprova, perspektiva”. Fjala e hapjes së konferencës është mbajtur nga Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, i cili vuri theksin te nevoja e leximit të duhur të përballjes së myslimanëve me realitetet në këto 25 […]

25 vite liri besimit, xhamia e Plumbit dëshmitare e ditëve historike

25 vite liri besimit, xhamia e Plumbit dëshmitare e ditëve historike

Mijëra besimtarë myslimanë të Shkodrës, morën pjesë sot, më 13 nëntor 2015, në faljen masive të namazit të xhumasë, në sheshin para xhamisë së Plumbit, në përkujtim të ceremonisë së papërsëritshme të rihapjes masive të xhamisë së Plumbit, më 16 nëntor 1990. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin besimtarë të shumtë nga të gjitha xhematet […]

Aktivitet përkujtimor: “Këshilla të një hytbeje, sa një amanet”

Aktivitet përkujtimor: “Këshilla të një hytbeje, sa një amanet”

Myftinia Shkodër ka shfaqur në kinema “Millenium”, hytben e fundit të mbajtur nga Myftiu i Shkodrës (1991-2003), H. Faik Hoxha (1930-2011). Aktiviteti në fjalë vjen në vazhdën e programit të larmishëm të përkujtimit të 25 vjetorit të rilejimit të fesë me ligj në vendin tonë. Për rreth 30 minuta, të pranishmit patën mundësinë të ndiqnin […]

Hafiz Xhemal Çanga, nderohet Myftiu i Shkodrës (1959-1967)

Hafiz Xhemal Çanga, nderohet Myftiu i Shkodrës (1959-1967)

Myftinia Shkodër ka organizuar në bibliotekën e qytetit, ceremoninë e akordimit të titullit: “Mirënjohja e Qytetit”, për Myftiun e Shkodrës (1959-1967), Hafiz Xhemal Çanga. Ceremonia është përshëndetur nga Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, i cili ka vlerësuar këtë aktivitet si një dëshmi e ruajtjes së besës së të shkuarve, si dhe një nderim për […]

“I privuar është ai, që është ndaluar nga begatia e njerëzve të kohës së tij!”

“I privuar është ai, që është ndaluar nga begatia e njerëzve të kohës së tij!”

Para disa ditësh, një miku im postoi në një prej rrjeteve sociale të komunikimit një video të dijetarit të shquar sirian, Dr. Nurudin Itr. Në ligjëratën e tij, përballë një auditori të përzgjedhur, i dituri Shejh Itr, tregoi se kishte dëgjuar disa herë nga Hoxhë i tij, Shejh Abdulaziz Ujunusud, një urtësi, të cilën e […]

Inagurohet Çezmja e Xhamisë së Parrucës

Inagurohet Çezmja e Xhamisë së Parrucës

Ditën e xhuma, më 14 gusht 2015, pas faljes së namazit të xhumasë në xhaminë e Parrucës, u zhvillua ceremonia e inaugurimit të Çezmes së Xhamisë së Parrucës, një bamirësi komunitare e besimtarit H. Besnik Elbasani. Pas falënderimeve të bëra nga hytbeja e xhumasë për këtë vepër të mirë, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, […]

Atmosfera festive e Fitër Bajramit nëpër qytete

Atmosfera festive e Fitër Bajramit nëpër qytete

Fitër Bajrami është festuar në të gjithë qytetet e shqipërisë, dhe jo vetëm. Myftinitë e qyteteve kanë organizuar faljen e namazit të Fitër Bajramit nëpër sheshet dhe xhamitë e qyteteve përkatëse. Besimtarët si gjithmonë janë mbledhur që në orët e para të mëngjesit për të qenë pjesë e programeve të ndryshme, për të dëgjuar ligjëratat […]

Ceremonia e Hatmes Sherife mbush xhaminë e Parrucës

Ceremonia e Hatmes Sherife mbush xhaminë e Parrucës

Në një atmosferë të mrekullueshme besimi, ditën e hënë, më 13 korrik 2015, pas namazit të ikindisë, në xhaminë e Parrucës, u zhvillua ceremonia e Hatmes Sherife. Nga dita e parë e agjërimit e deri më sot, nën drejtimin e Myftiut të Shkodrës dhe me praninë e disa imamëve, u lexua plotësisht Kur’anin Famëlartë, duke […]