Kuriozitete

Mësimi i një gjuhe të huaj mbron trurin

Mësimi i një gjuhe të huaj mbron trurin

Deri disa vite më parë të shumtë ishin ata që ishin të bindur, që mësimi i dy gjuhëve mund të gjeneronte ngatërresë. Më mirë të mësosh mirë një dhe të saktë sesa lodhesh më kot, me rrezikun e efekteve anësore. Por teoritë e reja në lidhje me këtë çështje, tregojnë avantazhet e mëdha që vijnë […]

Apple, orë inteligjente për ruajtjen e shëndetit

Apple, orë inteligjente për ruajtjen e shëndetit

Kompania “Apple” mund të ketë një ide për përmirësimin e sensorëve në orën e inteligjente dhe mundësi për komunikim në raste urgjente. Aplikim i ri patentës zbulon se kompania mund të jetë e aftë për të thirrur për ndihmë urgjente mjekësore në qoftë se përdoruesi ka problem shëndetësor emergjent. Ora e mençur do të mund […]

Fakte interesante për Evropën

Fakte interesante për Evropën

Evropa të ofron kënaqësi të pamasa, është shtëpi e vendeve më të bukura dhe piktoreske të tokës. Shumë kultura janë ngjizur dhe kanë lulëzuar në të. Këtu po japim disa fakte interesante rreth vendeve që mund t’i keni parë në televizion, mund t’i keni lexuar në revista, ose mund të keni biseduar me miqtë tuaj […]

Dyqani pa shitës në Suedi

Dyqani pa shitës në Suedi

Ekspert i IT-së, Robert Ilias doli me idenë për të hapur një dyqan për shitjen e produkteve elementare për 24 orë në ditë, pa angazhuar asnjë shitës. E gjithë shitja bëhet nëpërmjet telefonit. Në qytetin e vogël, si dhe në qytete të tjera, dyqane të shumta të vogla që shesin produkte ushqimore janë mbyllur për […]

Po këtë e dinit…

Po këtë e dinit…

Studimet e kryera nga studiues të ndryshëm rreth kujtesës, në mënyrë të përmbledhur kanë dhënë këtë përfundim: te njerëzit me kujtesë të dobët, është vërejtur mungesa e theksuar e vitaminave B dhe C. U theksua gjithashtu se ilaçi më i mirë për të pasur një kujtesë sa më të madhe, është i fshehur te këto […]

Jobs ua kishte ndaluar fëmijëve të tij Ipadin dhe kompjuterin

Jobs ua kishte ndaluar fëmijëve të tij Ipadin dhe kompjuterin

Pavarësisht se ishte ai që ndërtoi një nga kompanitë më të mëdha në botë të teknologjisë, Steve Jobs, kishte marrë një vendim që të kufizonte rreptësisht përdorimin e tyre nga fëmijët e tij. Kur vinte puna te fëmijët, ai merrte një pamje mjaft të rreptë sa i takon përdorimit të këtyre pajisjeve teknologjike. “Independent” shkruan […]

Valixhja inteligjente

Valixhja inteligjente

Një lajm i mirë për ata që fluturojnë shpesh me avion. Së shpejti, udhëtarët nuk do të kenë nevojë të tërheqin valixhet e rënda. Një grup gjimnazistësh libanezë kanë shpikur valixhen inteligjente. Në të ardhmen e afërt, udhëtarët do të jenë në gjendje të lëvizin në aeroport të papenguar nga valixhet. Ralp Shalhoub është njëri […]

Fakte mahnitëse për trupin e njeriut

Fakte mahnitëse për trupin e njeriut

Trupi i njeriut është një sistem tepër kompleks dhe shumë i ndërlikuar, që pavarësisht studimeve ende i befason studiuesit me të rejat që zbulojnë. Çdo vit, shkencëtarët publikojnë fakte të reja dhe të çuditshme rreth trupit të njeriut. Për shembull, e dini që njeriu mund të jetojë pa ushqim për 70 ditë, por nuk mund […]

Ja cili është telefoni më i shitur në botë

Ja cili është telefoni më i shitur në botë

E dini që telefoni më i shitur në botë nuk është as një iPhone apo Galaxy? Me gati 250 milionë njësi të shitur, telefoni Nokia 1100 është aktualisht telefoni më popullor në botë. Jo vetëm kaq, Nokia 1100 është aktualisht pajisja elektronike më e shitur e të gjitha kohërave. Arsyeja e popullaritetit të tij është […]

Vullnetarët gëzojnë shëndet më të mirë se të tjerët

Vullnetarët gëzojnë shëndet më të mirë se të tjerët

Sipas një studimi të kohëve të fundit, puna vullnetare është e dobishme për zemrën, edhe pse personi mund të jetë i shtyrë në moshë. Studimi u krye me 106 adoleshentë nga Kanadaja dhe rezultatet u publikuan në revistën “Journal of the American Medical Association”. Studimi kishte si qëllim të provojë nëse punët vullnetare ndikojnë në […]