Kuriozitete

Kujdestarët më të mirë janë gjyshërit

Kujdestarët më të mirë janë gjyshërit

Më të mirë se sa çerdhet, dhe në disa raste, më mirë sa vetë mamatë, kujdestarët më të vyer janë gjyshërit, pasi për shumicën e njerëzve janë më të besueshmit. Çdo prind do të dëshironte t’i linte fëmijët në duart e tyre, pa pasur frikën se mos do të vriten e vrapojnë te doktori. Edhe […]

Shpella që nuk ka nevojë për elektrik

Shpella që nuk ka nevojë për elektrik

Në pjesën veriore të Zelandës së Re ndodhet një rrjet shpellash, të cilat nuk kanë nevojë as për elektrik e as për sistem ndriçimi. E gjitha kjo për shkak se tavani i tyre shndrit nga mijëra krimba të vegjël ndriçues, të cilët përhapin një ndriçim të kaltër. Kjo pa dyshim është një nga shenjat e […]

Tastiera elektronike Logitech K480

Tastiera elektronike Logitech K480

Ju keni tablet, smartphone dhe kompjuter, por nuk keni një tastierë që funksionon për tre këto këto pajisje në të njëjtën kohë? Koncepti i Logitech K480, është tastiera “multi bluetooth”, e cila lejon të kryesh veprimet që dëshiron njëherësh, te secila prej këtyre pajisjeve elektronike, madje ato mund t’i poziciononi në strukturën mbajtëse, e cila […]

Ja si e thur merimanga rrjetën e saj

Ja si e thur merimanga rrjetën e saj

Edhe pse asnjëri nga ne nuk dëshiron të shohë rrjeta merimange në tavan, në shumë eksperimente është vërtetuar se këto rrjeta janë shumë të forta. A e dini si e thur merimanga një rrjetë të tillë? Sipas një lajmi të publikuar në revistën “BBC Focus”, në barkun e merimangës gjenden gjëndrat e fijeve të quajtura […]

Ja pse fëmijët qeshin

Ja pse fëmijët qeshin

Lumturi? Ëmbëlsi? Fëmijët buzëqeshin për të bërë për të qeshur prindërit. Në revistën shkencore “Plos One”, një ekip ekspertësh në informatikë, robotikë dhe psikologjinë e zhvillimit, konfirmojnë atë që pjesa më e madhe e prindërve e dyshonte. Kur fëmijët qeshin e bëjnë me një objektiv, të marrin një buzëqeshje në këmbim nga personi që kanë […]

Mësimi i një gjuhe të huaj mbron trurin

Mësimi i një gjuhe të huaj mbron trurin

Deri disa vite më parë të shumtë ishin ata që ishin të bindur, që mësimi i dy gjuhëve mund të gjeneronte ngatërresë. Më mirë të mësosh mirë një dhe të saktë sesa lodhesh më kot, me rrezikun e efekteve anësore. Por teoritë e reja në lidhje me këtë çështje, tregojnë avantazhet e mëdha që vijnë […]

Apple, orë inteligjente për ruajtjen e shëndetit

Apple, orë inteligjente për ruajtjen e shëndetit

Kompania “Apple” mund të ketë një ide për përmirësimin e sensorëve në orën e inteligjente dhe mundësi për komunikim në raste urgjente. Aplikim i ri patentës zbulon se kompania mund të jetë e aftë për të thirrur për ndihmë urgjente mjekësore në qoftë se përdoruesi ka problem shëndetësor emergjent. Ora e mençur do të mund […]

Fakte interesante për Evropën

Fakte interesante për Evropën

Evropa të ofron kënaqësi të pamasa, është shtëpi e vendeve më të bukura dhe piktoreske të tokës. Shumë kultura janë ngjizur dhe kanë lulëzuar në të. Këtu po japim disa fakte interesante rreth vendeve që mund t’i keni parë në televizion, mund t’i keni lexuar në revista, ose mund të keni biseduar me miqtë tuaj […]

Dyqani pa shitës në Suedi

Dyqani pa shitës në Suedi

Ekspert i IT-së, Robert Ilias doli me idenë për të hapur një dyqan për shitjen e produkteve elementare për 24 orë në ditë, pa angazhuar asnjë shitës. E gjithë shitja bëhet nëpërmjet telefonit. Në qytetin e vogël, si dhe në qytete të tjera, dyqane të shumta të vogla që shesin produkte ushqimore janë mbyllur për […]

Po këtë e dinit…

Po këtë e dinit…

Studimet e kryera nga studiues të ndryshëm rreth kujtesës, në mënyrë të përmbledhur kanë dhënë këtë përfundim: te njerëzit me kujtesë të dobët, është vërejtur mungesa e theksuar e vitaminave B dhe C. U theksua gjithashtu se ilaçi më i mirë për të pasur një kujtesë sa më të madhe, është i fshehur te këto […]