Kryetitujt

Xhami e re në Qerret të Pukës

Xhami e re në Qerret të Pukës

Në një atmosferë të mrekullueshme festive u zhvillua ceremonia e inaugurimit të xhamisë së fshatit Qerret të Pukës. Ceremonia u hap me Himnin Kombëtar, për të vijuar më pas me pjesë kuranore. Myftiu i Pukës, z. Gëzim Kopani, pasi falënderoi Zotin dhe të pranishmit për pjesëmarrjen, falënderoi donatorin e kësaj xhamie. “Kjo faltore e Allahut do të shpërndajë paqe […]

Myftinia Dibër, simpozium në prag të Ramazanit

Myftinia Dibër, simpozium në prag të Ramazanit

Myftinia Dibër organizoi në vigjilje të muajit të Ramazanit simpoziumin me temë: “Mirë se erdhe muaji i madhërueshëm i Ramazanit”. Programi u hap me një pjesë kuranore të kënduar nga Ramiz Mziu. Më pas moderatori i programit, z. Blerim Lazimi, duke treguar mesazhet e rëndësishme të këtij muaji të bekuar, bëri një hyrje te programit. Përshëndetjen […]

Korçë, program artistik në nderim të Profetit Muhamed a.s.

Korçë, program artistik në nderim të Profetit Muhamed a.s.

I Madhi Zot zgjodhi një shembull të përsosmërisë, Profetin Muhamed a.s., simbol i moralit dhe virtytit që i zbriti dritën gjithë njerëzimit. Me mësimet dritëdhënëse kultivoi dashuri e frymë paqësore ndër njerëz, siguroi lartësimin shpirtëror të tyre me normat më të mira morale e shpirtërore. Prandaj, me ngjyra dhe dizenjo të veçantë, Medreseja e Korçës […]

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë u mblodh sot paradite në ambientet e Universitetit Bedër, ku ka zhvilluar mbledhjen e zakonshme për 6 mujorin e parë të vitit 2017. Takimi u çel me këndimin e ajeteve kur’anore nga imami Elton Karaj. Më pas, mbledhja e drejtuar nga kryetari i Këshillit të Përgjithshëm, z. […]

Zhvillohet simpoziumi shkencor “Kur’ani dhe Shkenca”

Zhvillohet simpoziumi shkencor “Kur’ani dhe Shkenca”

Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar “Bedër” ka zhvilluar më 3 maj 2017 simpoziumin shkencor “Kur’ani dhe Shkenca”. Aktiviteti fillimisht është hapur me një dokumentar të shkurtër lidhur me temën e simpoziumit.  Përgjegjësi i Departamentit të Shkencave Islame, Dr. Genti Kruja mbajti fjalën përshëndetëse për t’i lënë më pas fjalën të ftuarve, të cilët […]

KMSH nis fushatën sensibilizuese “Dhuro gjak, shpëto jetë”

KMSH nis fushatën sensibilizuese “Dhuro gjak, shpëto jetë”

Komuniteti Mysliman ka nisur sot  fushatën e dhurimin të gjakut për fëmijët talasemikë. Fushata u hap në ambientet e KMSH-së përmes dhurimit nga vetë kryetari H. Skender Bruçaj dhe stafi i tij. Kjo fushatë do të zgjasë një muaj dhe do të shtrihet në të gjitha xhamitë e Tiranës, si dhe në qytete të tjera […]

KMSH çel fushatën e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë

KMSH çel fushatën e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Shqiptar, çel sërish fushatën e dhurimin të gjakut ndaj fëmijëve talasemikë. Fushata fillon më 20 prill, ditën e enjte në orën 10:00, në ambientet Komunitetit Mysliman dhe më pas do të shtrihet në të gjitha xhamitë e Tiranës, si dhe në qytete të tjera të […]

Përkujtimi i Profetit Muhamed a.s. në Kukës

Përkujtimi i Profetit Muhamed a.s. në Kukës

Myftinia e Kukësit organizoi një simpozium për Profetin Muhamed a.s., ku u fol rreth shembullit dhe virtytit të më të lartit të njerëzimit. Programi u hap me këndim Kur’ani nga imami nga Prizreni Haki Ramadani. Në fjalën përshëndetëse myftiu i Kukësit, z. Islam Hoxha, vuri në dukje se ndjekja e rrugës së Profetit është kusht […]

Israja dhe Miraxhi, drita e shpresës dhe e përgëzimit

Israja dhe Miraxhi, drita e shpresës dhe e përgëzimit

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm Allahut, Krijuesit të gjithësisë. Atij, që njeriun e krijoi në formën më të përsosur, e bëri mëkëmbësin e Tij në tokë, për ta ndërtuar dhe gjallëruar atë me udhëzimin e Tij hyjnor. Salavatet dhe përshëndetjet më të përzemërta ia dërgojmë sot në këtë ditë […]

Kreu i KMSH-së, takime në Gjirokastër, Delvinë dhe Sarandë

Kreu i KMSH-së, takime në Gjirokastër, Delvinë dhe Sarandë

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, ka zhvilluar një sërë vizitash në myftinitë e rretheve Gjirokastër, Delvinë dhe Sarandë. Gjatë vizitës në Gjirokastër Kreu i KMSH-së është takuar më myftiun Armand Islami, ku ka diskutuar rreth problematikave të ndryshme, mbi mbarëvajtjen e punëve në këtë myftini, si dhe realizimin e disa projekteve […]