Kryetitujt

Nënkryetari i KMSH-së përshëndet simpoziumin e Kryegjyshatës Bektashiane

Nënkryetari i KMSH-së përshëndet simpoziumin e Kryegjyshatës Bektashiane

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Gazmend Aga, ka përshëndetur fillimin e punimeve të simpoziumit të organizuar nga Kryegjyshata Botërore Bektashiane, me temë: “Tradita profetike, Imam Aliu dhe bektashizmi”. Nënkryetari Aga përgëzoi organizatorët dhe uroi që kumtesat e këtij simpoziumi të jenë sa më të suksesshme. Aga tha së një pasues i vërtetë i […]

Kajro, konferencë ndërkombëtare për promovimin e kulturës së paqes

Kajro, konferencë ndërkombëtare për promovimin e kulturës së paqes

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, mori pjesë në konferencën ndërkombëtare dy ditore të organizuar nga Ministria e Vakëfeve të Egjiptit, në Kajro. Tema e konferencës ishte: “Roli i liderëve dhe ligjvënësve në promovimin e kulturës së paqes, në përballje me terrorizmin dhe sfidat e tjera”. Pjesëmarrës në konferencë ishin zyrtarë të […]

Islami dhe Perëndimi në frymën e bashkekzistencës

Islami dhe Perëndimi në frymën e bashkekzistencës

Ligjërata e Princit Charls – Princi i Uellsit e mbajtur në Oksford më 27 tetor 1993 Ekstremizmi nuk është vulë dhe thelb i myslimanit Ne nuk duhet të ngutemi të besojmë se ekstremizmi në ndonjë mënyrë është vulë dhe thelb i myslimanit. Ekstremizmi nuk është hiç më tepër monopol i Islamit se ç’është monopol i […]

94 vjet Komunitet Mysliman

94 vjet Komunitet Mysliman

U mbushën plot 94 vjet nga themelimi i Komunitetit Mysliman Shqiptar, si një bashkësi që do të përfaqësonte zërin e besimtarëve myslimanë në Shqipëri, zërin e myslimanëve në trojet shqiptare, madje, në mjaft raste, edhe zërin e mbarë shqiptarëve. Ai që shënoi pikënisjen drejt institucionalizimit të bashkësisë islame ishte Kongresi i Parë i mbajtur më […]

Dritë, sa më shumë dritë në kulturën tonë dhe në faqet e ‘Dritës Islame’*

Dritë, sa më shumë dritë në kulturën tonë dhe në faqet e ‘Dritës Islame’*

Ndihem tepër i privilegjuar, në cilësinë e Kryetarit të Shtetit që sot kam fatin dhe mundësinë për të qenë kontribues në një ngjarje të rëndësishme për Komunitetin Mysliman dhe besimtarët shqiptarë, atë të vlerësimit institucional të organit zyrtar të Komunitetit, revistës ‘Drita Islame’. Në janarin e këtij viti u mbushën plot 25 vjet nga lindja […]

Kryetari i KMSH-së, vizitë në Zvicër

Kryetari i KMSH-së, vizitë në Zvicër

Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj zhvilloi një vizitë treditore në Zvicër, ku mori pjesë në 25 vjetorin e themelimit të Xhamisë së Shqiptarëve el-Hidaje. Në programin artistik të organizuar me këtë rast, Kryetari Bruçaj theksoi se, është një kënaqësi e veçantë dhe privilegj të qëndrosh mes bashkëkombësve që kanë themeluar këtë xhami, e cila shërben […]

Panairi i bamirësisë : “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”

Panairi i bamirësisë : “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”

Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë në bashkëpunim me Drejtorinë e Mbrojtjes dhe Përfshirjes Sociale pranë Bashkisë së Tiranës organizuan një panair bamirësie në ndihmë të grave të dhunuara.  “Stop dhunës, bëhu rreze shprese”, ishte motoja e këtij panairi ushqimor, të ardhurat e të cilit do të shkojnë për gratë e dhunuara. Nënkryetari […]

Zhvillohet konferenca shkencore “25 vite Drita Islame”

Zhvillohet konferenca shkencore “25 vite Drita Islame”

Revista “Drita Islame” dekorohet me medaljen e arit “Naim Frashëri” nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë SH.T.Z. Bujar Nishani. Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka zhvilluar konferencën shkencore “25 vite Drita Islame”, në kuadër të 25 vjetorit të themelimit të organit të parë mediatik të institucionit, revistës “Drita Islame”. Në këtë përvjetor jubile Presidenti i Republikës […]

U zhvillua konferenca e 6-të vjetore e imamëve të Shkodrës

U zhvillua konferenca e 6-të vjetore e imamëve të Shkodrës

Myftinia Shkodër organizoi konferencën e 6-të vjetore të imamëve, teologëve dhe thirrësve islamë të Shkodrës. I pranishëm në këtë konferencë ishte edhe Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, i cili dha mesazhet e tij drejtuar pjesëmarrësve në konferencë. Kryetari i KMSh-së theksoi se detyra e imamëve dhe prijësve fetarë sot, në këto […]

Elbasan, u zhvillua konferenca “Fëmijët – Feja dhe Tradita”

Elbasan, u zhvillua konferenca “Fëmijët – Feja dhe Tradita”

Në sallën e konferencave të Hotel “Skampa” u mbajt konferenca rajonale me temë: “Fëmijët – Feja dhe Tradita.” Kjo konferencë u organizua nga Myftinia Elbasan dhe Qarku Elbasan dhe u moderua nga Dr. Arben Ramkaj, anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të KMSh-së. Konferenca u nda në 3 sesione, ku në sesionin e parë përshëndetën: Kryetari […]