Kryetitujt

Programi “Frytet e Besimit” ndalet në Fushë-Krujë

Programi “Frytet e Besimit” ndalet në Fushë-Krujë

Cikli i mbrëmjeve fetare “Frytet e Besimit” është ndalur mbrëmjen e djeshme në Fushë-Krujë. Dhjetëra besimtarë myslimanë ishin mbledhur për të marrë pjesë në këtë tubim të përjavshëm vëllazëror. Të ftuar ishin nënkryetari i KMSH-së, Lauren Luli dhe pedagogët e Kolegjit Universitar Bedër, Dr. Xhemal Saferti dhe Veton Tulla. Nënkryetari i KMSH-së foli për lidhjen […]

5 vjet nga rithemelimi i revistës shkencore “Zani i Naltë”

5 vjet nga rithemelimi i revistës shkencore “Zani i Naltë”

Para pesë vitesh, pas disa dekadave shkëputjeje, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë rithemeloi revistën “Zani i Naltë”, një revistë shkencore, periodike, tremujore, duke nxjerrë kështu edhe numrin e parë të saj në tetor 2012. Revista “Zani i Naltë” u rikthye me rastin e 100 vjetorit të themelimit të shtetit shqiptar, në konsolidimin e të cilit ka kontribuuar shumë me […]

Lutja si praktikë profetike edukimi

Lutja si praktikë profetike edukimi

Lutja piketon synimet tona të ditës dhe të jetës: dituria, shëndeti, mirësia, qetësia, siguria dhe paqja. Lutja orienton planet dhe angazhimet tona për jetën personale, familjare e shoqërore. Lutja përvijon horizontin për ku duhet të rendim për të prekur suksesin. Lutja inkurajon më të dobishmen në punët tona. Po, lutja është praktika profetike për edukimin […]

Morali i mirë – çelësi i suksesit në jetë

Morali i mirë – çelësi i suksesit në jetë

Të gjithë profetët, nga Ademi deri te Muhamedi a.s., kanë pasur detyrën që, krahas udhëzimit të njerëzve në besimin e drejtë në një Zot të vetëm, të përsosnin edhe moralin njerëzor. Dihet se morali i mirë është bazë e lumturisë njerëzore në këtë botë dhe lumturisë së përhershme në jetën e ardhme. Pothuajse një e […]

Një grup studiuesish gjermanë, vizitë në KMSH

Një grup studiuesish gjermanë, vizitë në KMSH

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, priti në selinë e institucionit një grup studiuesish gjermanë nga Instituti për Studime Politike dhe Sociale në landin e Baden-Wuerttemberg, Gjermani. Vendi ynë ka tërhequr vëmendjen e këtyre studiuesve, nisur nga harmonia e bashkëjetesa ndërfetare. Ata ishin të interesuar në njohjen e kulturës dhe zhvillimit të […]

Aktivitet ndërgjegjësues në luftën kundër kancerit të gjirit 

Aktivitet ndërgjegjësues në luftën kundër kancerit të gjirit 

Përgjegjësja e Zyrës së Gruas në KMSH, znj. Fatma Karaj, mori pjesë në aktivitetin që organizoi Gjysmëhëna Shqiptare me banorët e Krrabës, një aktivitet ndërgjegjësues në luftën kundër kancerit të gjirit.  Në fjalën e saj znj. Karaj theksoi se, organizime të tilla janë tepër të vlefshëm në sensibilizimin e shoqërisë dhe një kontribut i vyer […]

Unë jam mysliman, nuk jam terrorist

Unë jam mysliman, nuk jam terrorist

Unë jam mysliman, nuk jam terrorist. Unë jam mysliman me fe, terroristi është mysliman pa fe. Terroristi nuk ka fe. Feja e tij është terrori, ndërsa ideologjia e tij terrorizmi. Unë jam mysliman me islam, terroristi është mysliman pa islam. Unë jam mysliman me dije dhe me punë, terroristi është mysliman pa dije dhe me […]

KMSH në konferencën “Roli i fetvasë në stabilitetin e shoqërisë”

KMSH në konferencën “Roli i fetvasë në stabilitetin e shoqërisë”

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Bujar Spahiu, mori pjesë në konferencën ndërkombëtare të zhvilluar në Egjipt me temë: “Roli i fetvasë në stabilitetin e shoqërisë”, e organizuar nga Sekretariati i Përgjithshëm për Institucionet e Dhënies së Fetvave në Botë. Ishte pikërisht nevoja e shmangies së destabilizimit dhe keqinformimit të shoqërisë nga dhënia e […]

Ceremonia e hapjes për vitin e ri akademik 2017-2018

Ceremonia e hapjes për vitin e ri akademik 2017-2018

Kolegji Universitar Bedër zhvilloi sot ceremoninë e mirëseardhjes të organizuar për vitin e ri akademik, ku të pranishëm ishin stafi akademik dhe administrativ i institucionit, Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Skender Bruçaj, prindër, si dhe studentët e rinj dhe ata që vazhdojnë studimet aktualisht. Rektori i institucionit, Prof. dr. Ferdinand Gjana, gjatë fjalës […]

“Frytet e Besimit” në qytetin e Koplikut

“Frytet e Besimit” në qytetin e Koplikut

Cikli i mbrëmjeve fetare “Frytet e Besimit” është ndalur edhe në qytetin e Koplikut. Dhjetëra besimtarë myslimanë ishin mbledhur në xhaminë kryesore të qytetit për të marrë pjesë në këtë tubim vëllazëror. Për të ligjëruar ishin nënkryetari i KMSH-së, z. Lauren Luli dhe zv/myftiu i Tiranës, z. Bilal Teqja. Nënkryetari Luli foli për tre shtylla […]