Kryetitujt

Ambasadorja e re e Çekisë viziton Komunitetin Mysliman

Kryetari i Komunitetit Mysliman të  Shqipërisë Haxhi Selim Muça, priti në një takim ambasadoren e e re të Çekisë, znjsh. Borislava Tomasova. Pasi i uroi mirëseardhjen dhe e falënderoi për vizitën, kreu Muça bëri një përmbledhje të veprimtarisë së institucionit që nga rithemelimi i tij e deri sot, ku mes të tjerash theksoi aktivitetin e […]

Kam nevojë për Ty

Nga: Esmeralda Çaça Kur zura fill në botën që lashë pas dhe nisa të marr trajtë, fillova të lëviz e të hedh ndonjë shkelm n’atë errësirë të ngrohtë. Me kokën afruar tek gjunjët të falesha Ty në shenjë mirënjohjeje për faktin që zgjodhe të më krijoje, duke më dhënë trupth dhe shpirt e duke më […]

“Mjedis i pastër, jetë e shëndetshme”, Basha në Medresenë e Tiranës

Në kuadër të planit të ri rregullues të qytetit të Tiranës, më 29 maj 2012 në Medresenë e Tiranës u zhvillua projekti qytetar “Mjedis i pastër, jetë e shëndetshme”. Në këtë aktivitet morën pjesë kryetari i bashkisë së Tiranës, z. Lulëzim Basha, kryetari i minibashkisë Nr. 8, z. Arben Tafaj dhe shumë të ftuar të […]

Zgjerimi i Qabes do të akomodojë 10 milion haxhinj

Mesxhid-ul-Harami (Xhamia e Madhe) në Mekke, ku miliona myslimanë nga e tërë bota mblidhen çdo vit për të kryer haxhin, do të jetë e gatshme të akomodojë rreth 10 milion vizitorë, pas zgjerimit që pritet të përfundojë së shpejti. Aktualisht 52.000 myslimanë mund të bëjnë Tavaf rreth Qabes në një orë. Kjo shifër pritet të […]

Presidenti Topi në Bosnje: Përkatësia fetare, element bashkimi

Presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Bamir Topi, me ftesë të Kryesuesit të radhës së Presidencës së Bosnje-Hercegovinës, Bakir Izetbegoviç, mori pjesë në punimet e Samitit të 10-të rajonal të UNESCO-s të Krerëve të Shteteve të Evropës Juglindore, në qytetin Mostar të Bosnje-Hercegovinës, me temë, “Trashëgimia fetare dhe kulturoro-historike, si bazë e bashkëpunimit intensiv ndërmjet […]

Ambienti

Nga: Dr. Ibrahim Ozdemir Problematika e mjedisit konsiderohet prej çështjeve më të rëndësishme me të cilat përballet njeriu i kohës moderne. Kjo problematikë nuk kërcënon vetëm njeriun e kohës së tashme, po edhe gjeneratat e ardhshme dhe jetesën e tyre, pa harruar dhe klimën shëndetësore. Një problematikë e tillë mund të themi se ka përfshirë […]

A ka gjallni mbas vdekjes?

“Shkenca” deri sod s’ka mundë me e zgidhë ketë çashtje. Kanë të drejtë të shkretët “shkenctarë” mbasi ata kërkojnë prova e fakte mbas qejfit e mbas dëshirës së vet. Nga partit e shumta të filosofëve disa janë të mendimit se “duhet të ketë nji jetë të amshuëme mbas vdekjes, se për ndryshe jeta s’ka kuptim.” […]

“Kënga e Shqipes”, e pakënduar që 100 vjet

Nga: Dr. Tonin Çobani Ka dy qëndrime për lidhjet e simbolit të shqiponjës me shqiptarët. Një palë, kryesisht gjuhëtarë, nuk gjejnë asnjë lidhje të shqiptarëve me shqiponjën e tyre të flamurit. Sipas kësaj pale fjalët shqiptar dhe Shqipëri vijnë nga ndajfolja shqip (flas shqip) dhe kjo prej latinishtes excipit-excipere, që do të thotë flas qartë, […]

BEDËR, seminar trajnimi me medresitët mbi etikën në gazetari

Gazetaria duhet të shikohet dhe studiohet si një disiplinë më vete, duke vlerësuar rolin e gazetarit si një faktor që ndikon drejtpërdrejt në organizimin e turmave. Ky ishte mesazhi kryesor që doli nga diskutimet e bëra gjatë një seminari trajnues me ish nxënës të medreseve të vendit, organizuar nga Universiteti Hëna e Plotë BEDËR me […]

Maqellara, besim e traditë

Nga: Osman Xhili Teksa rrugës së gjatë Tiranë-Peshkopi i vjen fundi, syri të prehet në fushën e gjerë e pjellore të Maqellarës. Fshatra të sistemuar, pemë e gjelbërim i pafund, tregojnë mirëqenien tradicionale të kësaj zone me 15 mijë banorë. Minaret e xhamive që janë gati sa dhe numri i fshatrave janë tregues i besimit […]