Intervista

Puka qyteti që vuante mungesën e Xhamisë

Puka qyteti që vuante mungesën e Xhamisë

 Fillimin e muajit ramazan të vitit 1993 e ka përshkruar një atmosferë e bukur e besimtarëve Pukjan e të gjitha kategorive, moshave e gjinive. Sa më kujtohet edhe lokalet kanë pas shumë pak punë gjatë muajit Ramazan. Flitej për një rënie prej 80 % e punës së lokaleve dhe restoranteve. Por gëzonte edhe më shumë […]

Armand Bora: Mirënjohja ndaj Zotit të ndryshon jetën

Armand Bora: Mirënjohja ndaj Zotit të ndryshon jetën

  Është autor i shumë veprave dhe produksioneve në teatër, opera, kinema dhe televizion, por për të janë pak. Në dukje, natyrë e qetë, në punë tepër kërkues, fjalëpak por punëshumë. Kështu e përshkruajnë Armandon kolegët dhe bashkëpunëtorët e tij të afërt. Me një punë titanike ai është bërë pjesë e historisë së skenës dhe […]

Shyqyri Rreli: Nuk ka gjë më të lartë se të mbështetesh në Krijuesin tënd

Shyqyri Rreli: Nuk ka gjë më të lartë se të mbështetesh në Krijuesin tënd

Emri i tij lidhet me një periudhë të artë të futbollit shqiptar. Sot e kësaj dite kujtohen  e nostalgji rezultatet pozitive të arritura ndaj ekipeve elitare të Evropës. Ka lindur në Tiranë. Fillimet e karrierës i ka me “Puna e Tiranës” dhe nga vitet 1952-62 me SK “Dinamo” ku arriti majat si lojtar. Nga 55 […]

KMSH – DIYANET, 22 vjet bashkëpunim i suksesshëm

KMSH – DIYANET,  22 vjet bashkëpunim i suksesshëm

Shaban Ishlek ka lindur më 1956 në Tokat të Turqisë. Edhe pse gjyshërit e tij kanë emigruar një shekull më parë nga Prishtina për në Turqi, ai ka ditur ta ruajë lidhjen me vendin e origjinës. Ka mbaruar studimet për teologji dhe ka një karrierë shumë të pasur me shërbime të ndryshme në fushën e […]

Asije Agolli: Im atë, njeriu që legjitimoi fetarisht Aktin e Pavarësisë

Asije Agolli: Im atë, njeriu që legjitimoi fetarisht Aktin e Pavarësisë

Është e lumtur që ka arritur në këtë jubile të 100 vjetorit të Pavarësisë. Ka arsye të ndihet e tillë, sepse i ati, Haxhi Vehbi Dibra (Agolli) është një nga ideologët dhe organizatorët që ka firmën e tij në këtë dokument të rëndësishëm, i cili shënoi themelimin e shtetit të parë modern shqiptar. Por, përtej […]

Jetmir Hasani, 10 vjeçari që di Kur’anin përmendësh

Jetmir Hasani, 10 vjeçari që di Kur’anin përmendësh

  Ai quhet Jetmir. Me origjinë është nga Maqedonia, por jeton në Zvicër. Kur’anin e ka mësuar për 363 ditë. Provimin për mbrojtjen e tij e ka bërë për dy ditë. Atij i janë bërë 900 pyetje, përgjigjet e të cilave kanë rezultuar pa asnjë gabim. Për këtë përgatitje të shkëlqyer të tij ka merituar […]

Medreseja e Tiranës, një shekull për arsimin dhe diturinë

Medreseja e Tiranës, një shekull për arsimin dhe diturinë

Intelektuali i njohur, z. Xhemal Balla ish-medresist dhe më pas mësues flet për kushtet në të cilat u hap Medreseja e Tiranës në vitin e largët 1924, pedagogët dhe medresistët e parë si dhe rolin dhe kontributin e dhënë prej tyre në shoqërinë e asaj kohe e më vonë. Në vlerësimin e tij Medreseja e […]

Respekti ndaj prindërve

Respekti ndaj prindërve

Nga dita kur njeriu fillon të ekzistojë si një qenie ende e vogël, zhvillohet vazhdimisht si një barrë në supet e prindërve. Lidhur me këtë, është krejt e pamundur të përcaktohet e vlerësohet thellësia e dhembshurisë qoftë e nënës, qoftë e babait ndaj fëmijës, kufiri i shqetësimeve që heqin ata. Respekti ndaj prindërve është jo […]

Haxhi Selim Muça: Si agjëronim në komunizëm

Haxhi Selim Muça: Si agjëronim në komunizëm

Sot është dita e parë e agjërimit. Të gjithë besimtarët ngrihen në orën 3:20 për të ngrënë syfyrin. Agjërimi në muajin e madhërueshëm të Ramazanit është cilësuar si një “çelës” i vërtetë për një falënderim të madh dhe të pastër. Në një intervistë për “Shekulli”, Haxhi Selim Muça tregon rrugën e vështirë të fesë islame […]

Elvis Rroshi: Dua dhe jap për hir të Allahut

Elvis Rroshi: Dua dhe jap për hir të Allahut

“Ajo çka më bind në ekzistencën e përhershme të Zotit në jetën time është fakti se sa herë që ndihmoj një njeri ose një grup njerëzish për një çështje të caktuar, shumë shpejt ndodh diçka pozitive në jetën time.”  Trevës së Kavajës nuk i kanë munguar njerëz shpirtmirë dhe bujarë qysh nga H. Rexhep Bejtaga, […]