Intervista

Kreu i KMSH dënon ISIS-in dhe flet për keqkuptimet me termin “Islam shqiptar”

Kreu i KMSH dënon ISIS-in dhe flet për keqkuptimet me termin “Islam shqiptar”

nga Lorenc Vangjeli Nuk është habi që njerëzit e fesë zakonisht janë mjaft të artikuluar. Dhe nuk bën përjashtim as Skëndër Bruçaj, kryetar i Komunitetit Mysliman Shqiptar. Tepër i ri, Bruçaj duket se meriton atë që ia thonë mbas “shpine” kolegët e tij, i mençur si plak. Nuk ka tabu dhe përgjigjet lirshëm për çdo […]

Jeta e pathënë e babait tim, Hafiz Sabri Koçit

Jeta e pathënë e babait tim, Hafiz Sabri Koçit

Flet Qeramet Koçi, djali i ish-kreut mysliman të shqiptarëve Vetëm gjysmën e jetës ka jetuar me të atin. Një arsye më shumë për të fiksuar në memorie çdo moment që ka kaluar me të. Qerameti ka qenë 7 vjeç, kur babai i tij, Hafiz Sabri Koçi u dërgua në burgun e Spaçit. Burri mjekërbardhë e […]

Kreu i KMSH-së: Islami është një vlerë e madhe e kombit

Kreu i KMSH-së: Islami është një vlerë e madhe e kombit

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë Skender Bruçaj në një intervistë për “Gazetën Shqiptare” është shprehur se islami është një vlere madhe e kombit dhe shoqërisë sonë dhe raste sporadikë incidentesh nuk mund ta zhbëjnë këtë vlerë. Ju jeni zgjedhur në  krye të KMSH, komunitetit më të madh fetar në Shqipëri, cila është sfida juaj […]

KMSH: Shqiptarët, larg konfliktit në Siri

KMSH: Shqiptarët, larg konfliktit në Siri

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman, Gazmend Aga thotë se predikimet për pjesëmarrje në luftë dëmtojnë imazhin e fesë islame. Komuniteti Mysliman inkurajon organet e drejtësisë për një proces të drejtë  Nënkryetari i Komunitetit Mysliman, Gazmend Aga i dënoi thirrjet për pjesëmarrje në konfliktin sirian, si predikime që dëmtojnë imazhin e fesë islame. Në një intervistë për […]

Të jetosh dhe studiosh në një vend të huaj…

Të jetosh dhe studiosh në një vend të huaj…

Yaumil Fitra Ramadan, 20-vjeçari nga Indonezia studion prej dy vitesh në vendin tonë, në departamentin e anglishtes në Universitetin “Hëna e Plotë” Bedër. Gjithashtu ai është edhe studenti i parë indonezian në Shqipëri. Ju keni pothuajse dy vjet që jetoni këtu, pse vendosët të lini vendlindjen tuaj dhe të studioni në një vend të huaj, […]

Elhaida Dani: Eksperienca më e bukur? Të këndoja e veshur si besimtare

Elhaida Dani: Eksperienca më e bukur? Të këndoja e veshur si besimtare

Intervistë me Elhaida Danin, shqiptaren më zërin më të bukur në Itali Luela Myftari Ajo është një nga zërat më të bukur që kanë mundur të zbulojnë kompeticionet muzikore në Shqipëri. pas famës në vendin e vet, Elhaida Dani kërkon t’i tregojë botës talentin dhe punën e saj. Nuk zhvishet teksa performon. Madje, më skeptikët […]

Ali Zaimi: Haxhi, udhëtimi që të ndryshon jetën!

Ali Zaimi: Haxhi, udhëtimi që të ndryshon jetën!

    Haxhi është vizita e Qabes e cila gjendet në Mekën e ndritshme dhe e vendeve të bekuara përreth saj, brenda një kohe të caktuar dhe në formën e caktuar. Si adhurim ai ka një vend shumë të lartë, sepse besimtari e kryen edhe me trup, edhe me pasuri, duke kaluar shumë vështirësi dhe […]

Në Qabe, aty ku shpirti ndjehet në botën e tij!

Në Qabe, aty ku shpirti ndjehet në botën e tij!

 “Ndiej që diçka shkëputet prej meje, një pjesë e shpirtit, për të cilën e lus Zotin vazhdimisht të më risjellë për ta marrë…” Ilir Hoxholli, një emër i njohur në rrethin e myslimanëve të kryeqytetit dhe përfaqësues aktiv i shoqërisë civile, në këtë intervistë flet për eksperiencën e tij si mysafir në Shtëpinë e Zotit. […]

Nëpër gjurmët e arsimit islam në trojet shqiptare

Nëpër gjurmët e arsimit islam në trojet shqiptare

Intervista/Flet studiuesi Bedri Telegrafi Ka lindur në Berat në vitin 1938. Arsimin e ulët dhe atë të mesëm e ka kryer në vendlindje. Në vitin 1970 përfundon studimet e larta në Tiranë në fakultetin e Histori-Filologjisë në degën Histori-Gjeografi. Me të përfunduar studimet shërben si mësues dhe drejtues në shkollat e mesme të qytetit të […]

Kreu i KMSH, Muça: Edukimi fetar në shkolla, rol pozitiv në edukimin e të rinjve

Kreu i KMSH, Muça: Edukimi fetar në shkolla, rol pozitiv në edukimin e të rinjve

  Kryetari i Komunitetit Mysliman, Haxhi Selim Muça, thotë se është e nevojshme që të ketë në shkollat publike një lëndë me njohuritë bazë të fesë. Gjatë një interviste për gazetën “Panorama”, Muça flet edhe për xhaminë e re në Tiranë, duke nënvizuar se debatet në lidhje me prerjen e pemëve janë të kota. Sipas […]