Galeri

Ceremonia e Faljes së Xhenazes së të ndjerit Hafiz Shaban Saliaj

Program festiv me rastin e Kurban Bajramit

Program festiv me rastin e Kurban Bajramit

Medreseja e Tiranës organizoi mbrëmjen e djeshme një program festiv me rastin e Kurban Bajramit. Në programin festiv të organizuar në ambientet e Medresesë morën pjesë kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Skender Bruçaj, prefekti i Tiranës z. Sadi Vorpsi, kryetari i Komitetit Shtetëror për Kultet, z. Ilir Hoxholli, rektori i Universitetit Bedër Dr. […]

Xhamia e parë dizenjuar nga një grua

Xhamia e parë dizenjuar nga një grua

Xhamia Shakirin është xhamia e parë dizajnuar nga një grua. Xhamia është ndërtuar në Stamboll dhe ka një stil dhe bukuri të veçantë. Stili është një kombinim i dizajnit bashkëkohorë dhe modern. Xhamia me kapacitet 500 persona është dizenjuar dhe projektuar nga Zeynep Fadıllıoğlu. Ajo është e famshme në dizenjimin e dyqaneve, restoranteve dhe hoteleve […]

Çmim për myslimanët që ndërtuan kishën

Çmim për myslimanët që ndërtuan kishën

Deri pak kohë më parë fshati Malbardhë i Laçit njihej pak ose aspak e megjithatë një reportazh i ciklit “Shqipëria Tjetër”, ka sjellë një shembull bashkëjetese që bëri xhiron e botës.  Nje fshat me mbi 95 për qind myslimanë ka kontribuar së bashku me komunitetin katolik, në minorance, në ndërtimin e një kishe mbi themelet e […]

Dokumentari “Feja dhe Kombi”, tashmë edhe në anglisht

Dokumentari “Feja dhe Kombi”, tashmë edhe në anglisht

Dokumentari “Feja dhe Kombi”, realizuar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në vitin 2012,  është titruar së fundmi edhe në anglisht, për të gjithë ata të huaj të cilët janë të interesuar të njohin se si ka qenë dhe se si është aktualisht marrëdhënia e shqiptarëve mes fesë dhe kombit. Dokumentari flet për bashkëjetesën ndërfetare tek […]

ME SYRIN E ZEMRËS 2014 (4) – KURANI, LIBRI I SHENJTË

ME SYRIN E ZEMRËS 2014 (3) – Roli i Gruas në Shoqëri

ME SYRIN E ZEMRËS 2014 (2) – Nevoja për besim

ME SYRIN E ZEMRËS 2014 (1) – Ramazani, Muaji i Mëshirës

Gëzuar muajin e Ramazanit

Gëzuar muajin e Ramazanit

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë uron mbarë shqiptarët, gëzuar muajin e Ramazanit, muajin e faljes dhe mëshirës!