Psikologji

Nëse dëshiron të bëhesh lider… (3)

Nëse dëshiron të bëhesh lider… (3)

Guximi si premisë e lidershipit (Pjesa e tretë) Në trajtesën e mëparshme bëmë fjalë për treguesin e dytë ndër gjashtë treguesit e liderit të së ardhmes, të cilët ishin: (1) Aftësia analizuese, (2) Iniciativa, (3) Guximi, (4) Serioziteti, (5) Ambicia dhe (6) Ambienti elitar. Ndërsa në këtë trajtesë do të bëjmë fjalë pikërisht për treguesin […]

Nëse dëshiron të bëhesh lider… (2)

Nëse dëshiron të bëhesh lider… (2)

Iniciativa, tregues kyç i lidershipit Pjesa e dytë Në trajtesën e mëparshme përmendëm se treguesit që e favorizojnë poseduesin e tyre të bëhet një lider i suksesshëm janë gjashtë: (1) Aftësia analizuese, (2) Iniciativa, (3) Guximi, (4) Serioziteti, (5) Ambicia dhe (6) Ambienti elitar. Pas trajtimit të treguesit të parë – aftësisë analizuese –, në […]

Nëse dëshiron të bëhesh lider…

Nëse dëshiron të bëhesh lider…

Aftësia analizuese, tregues nismëtar i lidershipit Rrallë kujt prej nesh s’i ka ndodhur që për lider apo drejtues të ndryshëm, të mos kemi hamendësuar se nëse ne do ishim në vendin e tyre do ta kishim bërë këtë lidership shumë më mirë… madje dikush prej nesh në këto ëndërrime me sy hapur ka vendosur ose […]

Ligjet universale të jetës

Ligjet universale të jetës

E kemi titulluar këtë trajtim kështu duke qenë se ai synon të hedhë dritë mbi konceptin e ligjeve universale të jetës, të quajtura ndryshe “principe jetike”. Allahu i Madhëruar e krijoi qenien njerëzore në një natyrë të pastër dhe unike. Çdo tentativë për të dalë jashtë kësaj natyre do të rezultonte me pasoja fatale për […]

Në rrugën drejt suksesit

Në rrugën drejt suksesit

O mik! Karvani u nis e po nxiton, bollë më ndenjur, hë çfarë do bësh?! A je i kënaqur të mbetesh pas tyre, krejt i pasens dhe ëndrrabosh?! Suksesi nuk është derë që hapet por është një shkallë ku ngjitesh… ndërkaq shkallët e avionit të Suksesit nuk është e mundur të ngjiten pa posedimin e […]

Katër zakonet e suksesit!

Katër zakonet e suksesit!

Industria e Suksesit IV Abdullah Ibn Mes’udi thotë: “Bëjeni zakon mirësinë, pasi që mirësia zakon është. Personaliteti i individit s’është gjë tjetër veçse një grumbull zakonesh”. Njerëzit e suksesshëm posedojnë një katërshe zakonesh të fituar e të rrënjosur përmes ushtrimit të përditshëm dhe të vazhdueshëm. Është pikërisht kjo katërshe zakonesh ajo çfarë përbën energjinë gjigante […]

Përgatitja Elitare

Përgatitja Elitare

Industria e Suksesit III  Periudhat e përgatitjes Periudha reale e përgatitjes për suksesin dhe për kapitalin bazë të tij fillon tek njeriu që në moshën e hershme të fëmijërisë, që në segmentin vegjëli të jetës njerëzore. Pikërisht në këtë periudhë mbillen tek njeriu vlerat dhe principet që rriten bashkë me të ndër vite. Realiteti i […]

Arritja e prekshme

Arritja e prekshme

Industria e suksesit II Arritja e prekshme Disfatë s’përbën humbja e parave, as e bagëtisë apo bujqësisë. Disfatë është vdekja e një personaliteti, me të cilin vdesin sa e sa prej njerëzisë. Vlera që ti përbën në këtë tokë! Vlerë përbën kryerja e një jete në zbatim të një ëndrre të poseduar, duke patur bindjen […]

Dashuri pa kushte!

Dashuri pa kushte!

 Industria e suksesit I Njeriu në këtë botë ka një sërë rolesh dhe pikërisht përcaktimi i qëllimit në një formë të qartë përkundrejt secilit rol e bën njeriun më të përpiktë në realizimin e harmonisë shoqërore. Pështjellimi në përcaktimin e objektivave përkundrejt këtyre roleve çon në një jetë të mbushur me stres, depresion dhe mjerim. […]