Nga vetë jeta

Letra

Letra

Vogëlushi i kishte shpenzuar të gjitha paratë që i kishte dhënë i ati dhe nuk i kishte ngelur asnjë grosh për të blerë topin e futbollit. Ngaqë edhe pak javë do të fillonin pushimet e verës, po shqetësohej dhe nisi të kërkonte burime të reja. Me të lexuar revistën e përmuajshme që vinte në shtëpi […]

Mjeku dhe pacienti 80 vjeçar

Mjeku dhe pacienti 80 vjeçar

Mjeku pa me kujdes filmin e grafisë së të moshuarit, pastaj tha: -Gjendja juaj nuk është shumë e mirë. A keni dhembje në krah të majtë? -Po. -iu përgjigj i moshuari. -Përsëritet pesë-gjashtë herë në ditë. -Po marrje mendsh, a keni? -pyeti mjeku. -Kur jam shtrirë, po. -iu përgjigj burri. -Por edhe kur ngrihem përnjëherësh nga […]

Telefoni…

Telefoni…

Telefoni u dëgjua në 3 të natës. E hapi vetë ai. Në telefon ishte nëna: E ëma:-Si je biri im, a je mirë? I biri i habitur: -Mirë jam nënë, por çfarë ka në këtë orë? E ëma: -Ska gjë biri im, veç desha të të dëgjoj zërin. I biri: -A merret tjetri në telefon […]

Kambana e Ramazanit!

Kambana e Ramazanit!

nga Rabeea Al-NASSER* Alrafid  Kjo është një histori e cila ka ndodhur më shumë se 80 vjet më parë, ku banorët e fshatit mendonin dhe jetonin më thjesht se tani. Shumë prej fshatrave në Jordani kanë dy komunitete fetare, të krishterë dhe myslimanë, të cilët ndajnë të njëjtën tokë, qiell dhe ujë. Shumë prej tyre […]

Palltoja

Palltoja

Nga: Xhynejd Suavi Burri i moshuar, pasi pa gjatë e gjatë vitrinën e një dyqani veshjesh të gatshme, u kthye nga fëmija më i dobët që po luante në rrugë duke i thënë: -Picirruk! -i thirri. -A vjen njëherë? Vogëlushi, megjithëse qe hera e parë që fitonte në lojën e zareve, të cilën luanin në […]

Shuplaka

Shuplaka

Mësuesi i zellshëm mbaroi mësimin dhe duke dalë nga klasa vuri re se njëri nga nxënësit e pengoi qëllimisht shokun. Vogëlushi i rrëzuar u vra dhe nisi të qante. Ai ishte nxënësi që kishte më për zemër mësuesi. Ky, pasi e ngriti në këmbë atë, i shkundi rrobat dhe e nisi për në shtëpi, ndërsa […]

Vetmia e vogëlushit

Vetmia e vogëlushit

Ai ishte fëmija i vetëm i asaj familjeje. Sapo u bë një vjeç nisi të flasë dhe fjala e parë që tha, ishte për njeriun që donte më shumë në jetë: “Mami! ”. Bebja e vogël nuk e kuptonte ende se ishte një pjesë e saj, por e dinte shumë mirë që e donte si […]

Shansi tjetër!

Shansi tjetër!

Nga: Xhynejd Suavi Qysh në fëmijëri mërzitesha në vendet e ngushta dhe nuk doja të hyja kurrsesi në ato vende. Në vitet e mëvonshme kuptova që kjo ishte një sëmundje, por gjithsesi nuk shpëtova dot prej saj. Ndërkohë që do s’do, tani detyrohesha të hyja në ato vende të ngushta.   Më kishin mbështjellë dhe […]

Rruga

Rruga

 Nga: Xhynejd Suavi Një ditë vjen, sheh se deti mbaron dhe këmbën në tokë e vë ti, rrugës i erdhi fundi pandehin ata që nuk besojnë. Ka prej tyre që i kapërcejnë duke ecur të thepisurat male, a e di? e sexhadet në rrugën e nurtë i hapin e i shtrojnë.   I kapërceve ato […]

Burimi i një jete të ndryshuar

Burimi i një jete të ndryshuar

Musai punonte prej vitesh në Gjermani. Ishte me letra të rregullta, por akoma nuk kishte gjetur një punë të përhershme. Prej më se një jave punonte te Hansi, një burrë 50-vjeçar, profesor i kimisë në një gjimnaz diku afër. Hansi ishte i dhënë pas lulesh, por koha e tij e kufizuar nuk e lejonte t’i […]