Bota Jonë

Cili është qëllimi juaj?

Cili është qëllimi juaj?

Nëse keni qëllim në jetë, kjo do t’ju nxisë të bëheni të përsosur në punën tuaj. Nëse keni qëllim, do të jeni serioz dhe kjo do t’ju kursejë kohë. Njerëz, a e dini dallimin që ekziston mes jush dhe krijesave tjera? Krijesat e tjera jetojnë sot për sot. Ato jetojnë vetëm për të ngrënë, për […]

Së bashku për një botë më të mirë

Së bashku për një botë më të mirë

Jemi dëshmitarë të zhvillimeve të mëdha, por në drejtime krejt të kundërta. Shohim se si dita-ditës tentojnë të prekin qiellin ndërtesa madhështore, kompjuterizimi ka arritur një zhvillim të lartë dhe është bërë pjesë e rëndësishme, si në jetën e përditshme, ashtu edhe në aktivitetet institucionale. E kështu me radhë dëshirat që kanë pasur gjyshërit dhe […]

Fëmijët shkruajnë dhe këndojnë për muajin e bekuar të Ramazanit

Fëmijët shkruajnë dhe këndojnë për muajin e bekuar të Ramazanit

Merjemi, vajza e Omerit, mikut tim të besimit dhe të halleve, sapo i mbushi 12 vite të jetës së saj. Për këtë vit, ajo ka vendosur ta agjërojë të plotë muajin e bekuar të Ramazanit. Edhe në vitet e tjera, vajza ka agjëruar pjesën më të madhe të ditëve, me sa ka pasur mundësi; madje […]

Mbresa nga fillimi i një muaji plot mirësi

Mbresa nga fillimi i një muaji plot mirësi

Allahu xh.sh. ka zgjedhur disa gjëra mbi disa të tjera, disa njerëz mbi disa të tjerë, disa net, ditë, muaj mbi disa të tjerë. Nga ditët ka zgjedhur ditën e xhuma, nga netët, natën e Kadrit, nga njerëzit ka veçuar pejgamberët, nga vendet e bekuara, Qaben dhe nga muajt, atë të Ramazanit. Fatkeqësisht, ka disa […]

Burri i besës dhe i butësisë, Ebu Bekri r.a.

Burri i besës dhe i butësisë, Ebu Bekri r.a.

“Nëse në njërën anë të peshores do të vendosej besimi i Ebu Bekrit dhe në anën tjetër besimi i gjithë umetit tim, besimi i Ebu Bekrit do të peshonte më shumë.”[1] Çdo njeri ka një veçori të tijën që e bën atë të dallohet nga të tjerët. Gjithashtu e bën atë më të përparuar në […]

Page 1 of 51123Next ›Last »