Vendi

Seminar trajnues me imamët e Kukësit dhe Malësisë së Madhe

Organizohet seminari për trajnimin e imamëve në Shqipëri. Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në kuadër të trajtimit të predikueseve të fesë islame, organizoi sot një seminar me imamët e rrethit të Kukësit dhe Malësisë së Madhe. Rëndësia e predikimit dhe përcjellja e mesazhit islam, metodat e predikimit dhe funksionimi i institucioneve fetare dhe roli i imamëve, […]

Kryeministri Berisha shtron drekë me komunitetet fetare

Kryeministri Sali Berisha ka shtruar dje një drekë në Vilën Qeveritare Nr. 31 për drejtuesit e bashkësive fetare, me rastin e festave të fundvitit. I pranishëm në këtë takim miqësor ishte edhe kreu i KMSH-së Haxhi Selim Muça. Përveç drejtuesve fetarë  në morën pjesë edhe ambasadorët Volfarth dhe Sekui. Në fjalën e tij, kreu i […]

Konferencë shkencore për atdhetarin dhe fetarin Hafiz Ali Korça

Universiteti i Korçës “F.S.Noli” organizoi një konferencë me temë  “Hafiz Ali Korça – 55 vjet pas” për veprimtarinë dhe kontributin e lartë të intelektualit të madh Hafiz Ali Korça. Universiteti “Fan S. Noli” dhe Shtëpia Botuese “Logos-A”, Shkup, në bashkëpunim dhe me institucione të tjera, organizuan një konference ndërkombëtare kushtuar jetës dhe veprës së Hafiz […]

Emigrimi, ndryshime të mëdha në familjen shqiptare

Migrim masiv i grave nga zonat rurale drejt Tiranës dhe Durrësit, nëna që i rrisin fëmijët pa praninë e baballarëve, të cilët janë në emigrim për të fituar bukën e tyre, banesa të reja e të vjetra të braktisura dhe të pabanuara në masë. Këto janë disa nga karakteristikat e Shqipërisë që dalin nga censusi […]

Shoqata kulturore “Ardhmëria” feston 10 vjetorin

Ditën e diel më datë 18 dhjetor Shoqata Kulturore Ardhmëria organizoi ceremoninë e 10-vjetorit të themelimit të saj të titulluar “Dekada e Parë” në prani të aktivistëve, miqve, dashamirësve , intelektualëve si dhe figurave të njohura publike. Ceremonia që mblodhi mbi njëmijë të pranishëm u organizua në Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit. I pari […]

Shqipëria e fundit edhe për bamirësi

Raporti i përvitshëm i “Charities Aid Foundation” tregoi supremacinë e SHBA-ve edhe në fushën e solidaritetit dhe humanizmit ndaj popullatave në nevojë, një renditje ku midis 153 vendeve, Shqipëria pozicionohet e katërta nga fundi. Në raport lexohet se ndërsa është rritur ndërgjegjësimi botëror ndaj shtresave në nevojë dhe më shumë njerëz të pasur kryejnë shërbime […]

Imamët e Shkodrës, vizitë në Medresenë e Korçës

Ditën e shtunë, më 17 dhjetor, Myftinia Shkodër ka zhvilluar një udhëtim dy ditor për disa nga imamët dhe aktivistët e saj.  Destinacioni i këtij udhëtimi ishte Korça, e cila po kthehet dita-ditës në një qytet që tregohet me gisht, edhe për shkak të kompleksit bashkëkohor të Medresesë së saj. Pas nisjes nga xhamia e […]

Drejtorët e shkollave të Elbasanit vizitë në medresenë e Korçës

Drejtoria e Zyrës Arsimore e rrethit të Elbasanit së bashku me disa drejtorë të shkollave të këtij qyteti zhvilluan një vizitë në Medresenë e Korçës, në kuadër të shkëmbimit të eksperiencave në fushën e arsimit mes institucioneve. Drejtuesit e arsimit të rrethit të Elbasanit vlerësuan rolin e rëndësishëm që medresetë  kanë luajtur në vendin tonë […]

Organizohet “Mbrëmja e Kur’anit” në medresenë e Korçës

Medreseja e Korçës organizoi të enjten e 15 dhjetorit programin “Mbrëmja e Kuranit”. Ky aktivitet është kthyer në ritual tashmë në këtë medrese ku aktiviteti konsiston në shpërndarjen e Kur’anëve për nxënësit e rinj. Aktiviteti u zhvillua në sallën e konferencave  të medresesë e cila u tejmbbush nga prindër dhe nxënës të kësaj shkolle. Drejtori […]

Ilva Tare: Angazhimi i gruas në politikë, sipas meritave dhe aftësive

Sfidat e gruas në politikë dhe media, problematika që paraqitet në shoqërinë shqiptare dhe zgjidhjet e mundshme, ishin disa nga pikat e diskutimit në leksionin e hapur të zhvilluar nga Departamenti i Shkencave të Komunikimit në universitetin Bedër (Hëna e Plotë) me pjesëmarrjen e gazetares , Ilva Tare. Gazetarja e njohur dhe drejtuesja e emisionit […]