Vendi

Zhvillohet simpoziumi “Mesazhi Universal i Muhamedit a.s.”

Zhvillohet simpoziumi “Mesazhi Universal i Muhamedit a.s.”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Universitetin Bedër, organizuan simpoziumin me temë: “Mesazhi Universal i Muhamedit a.s.”. Programi u hap me lexim Kur’ani, nga drejtori i Medresesë së Tiranës z. Omer Çallësh. Kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Skender Bruçaj, në fjalën e tij përshëndetëse u shpreh se fjalët gjunjëzohen kur bëhet fjalë për profetin […]

Forum mbi forcimin e rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore

Forum mbi forcimin e rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Institutin për Demokraci dhe Bashkëpunim, zhvilluan një forum diskutimi mbi forcimin e rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore. Në fillim Gjergji Vurma, përfaqësues i Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM), bëri një panoramë të perceptimit publik mbi rolin e besimit dhe klerikëve në shoqëri bazuar në studimin që […]

Zhvillohet simpoziumi, “Liria e besimit dhe dialogu ndërfetar në Shqipëri”

Zhvillohet simpoziumi, “Liria e besimit dhe dialogu ndërfetar në Shqipëri”

Në kuadër të 25 vjetorit të lirisë së besimit në vendin tonë, ditën e mërkurë, me datë 2 dhjetor 2015, Departamenti i Shkencave Islame në Universitetin Bedër, në bashkëpunim me Seminarin Ndërdioqezian, Shkodër dhe Akademinë Teologjike Orthodhokse, Durrës, organizuan simpoziumin e parë ndërfetar mes tre shkollave teologjike, myslimane, ortodokse dhe katolike, me temë: “Liria e […]

25 vjet liri e besimit në Medresenë e Elbasanit

25 vjet liri e besimit në Medresenë e Elbasanit

Medreseja e Elbasanit ka përkujtuar sot, 25 vjetorin e lirisë së besimit përmes një aktiviteti të zhvilluar në ambientet e saj. Në këtë aktivitet morën pjesë Myftiu i Elbasanit z. Agim Duka dhe Drejtori i Kulturës në KMSH Dr. Genti Kruja. Fillimisht fjalën e hapjes e mbajti drejtori i Medresesë z. Jakup Shahin, i cili […]

Vendoset pllakatë përkujtimore në shtëpinë e familjes Myftija

Vendoset pllakatë përkujtimore në shtëpinë e familjes Myftija

Paraditen e së hënës, më 16 nëntor 2015, në ditën e 25 vjetorit të rihapjes së xhamisë së Plumbit, Myftinia Shkodër organizoi ceremoninë simbolike të inaugurimit të pllakatës përkujtimore pranë shtëpisë së familjes Myftija, në lagjen Tabakë. Shtëpia në fjalë, shërbeu si qendër kryesore e takimeve të para dhe mbledhjeve kryesore në ditët e rëndësishme […]

Zhvillohet konferenca shkencore: “25 vjet liri besimi – sfida, sprova, perspektiva”

Zhvillohet konferenca shkencore: “25 vjet liri besimi – sfida, sprova, perspektiva”

Ditën e shtunë, më 14 nëntor 2015, Myftinia Shkodër organizoi konferencën shkencore me temë “25 vjet liri besimi – sfida, sprova, perspektiva”. Fjala e hapjes së konferencës është mbajtur nga Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, i cili vuri theksin te nevoja e leximit të duhur të përballjes së myslimanëve me realitetet në këto 25 […]

25 vite liri besimit, xhamia e Plumbit dëshmitare e ditëve historike

25 vite liri besimit, xhamia e Plumbit dëshmitare e ditëve historike

Mijëra besimtarë myslimanë të Shkodrës, morën pjesë sot, më 13 nëntor 2015, në faljen masive të namazit të xhumasë, në sheshin para xhamisë së Plumbit, në përkujtim të ceremonisë së papërsëritshme të rihapjes masive të xhamisë së Plumbit, më 16 nëntor 1990. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin besimtarë të shumtë nga të gjitha xhematet […]

Dibër, veprimtari mbi rolin e familjes në Islam

Dibër, veprimtari mbi rolin e familjes në Islam

Përfaqësuese të Zyrës së Gruas janë ndalur këtë të enjte në Dibër, ku kanë zhvilluar ciklin e përjavshëm të ligjëratave fetare nëpër rrethe. Në takimin me besimtaret e këtij rrethi, është folur mbi rolin e familjes në Islam dhe shembullin e Profetit Muhamed a.s. Znj. Nadia Lika në fjalën e saj  theksoi se jeta familjare […]

Myslimanët shqiptarë festojnë Kurban Bajramin

Myslimanët shqiptarë festojnë Kurban Bajramin

Besimtarët myslimanë festojnë sot festën e Kurban Bajramit. Ceremonia e Bajramit u organizua si çdo vit në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, ku mijëra besimtarë ishin pjesë e festimeve dhe faljes së namazit të Bajramit. Ceremonia ka filluar me fjalën më të bukur, me këndimin e një pjese nga Kur’ani Famëlartë, të cilën e përcolli hafizi […]

Kreu i KMSH-së vizitë kryebashkiakut të ri të Tiranës  

Kreu i KMSH-së vizitë kryebashkiakut të ri të Tiranës   

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Skender Bruçaj, zhvilloi sot një vizitë në Bashkinë e Tiranës, ku u takua me kryebashkiakun e kryeqytetit z. Erion Veliaj. Në takimin e zhvilluar kryetari Bruçaj i uroi z. Veliaj mbarësi dhe suksese në detyrën e re. Duke e cilësuar si një punë plot përgjegjësi dhe sfida, z. […]