Vendi

Kryetari Bruçaj pret imamët e Librazhdit

Kryetari Bruçaj pret imamët e Librazhdit

Kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Skender Bruçaj, priti në një takim imamët e Librazhdit, të kryesuar nga Myftiu Taulant Bica. Gjatë takimit z. Bruçaj u shpreh se shërbimi në rrugën e Allahut është plot sfida dhe sprova, por edhe shpërblimi nga ana e Zotit është i madh. Ai inkurajoi imamët të vazhdojnë punën e tyre […]

Programi “Bukuritë e Besimit” në Laç

Programi “Bukuritë e Besimit” në Laç

Programi “Bukuritë e Besimit” është zhvilluar këtë të martë në Laç, ku ishin të pranishëm nënkryetari i Komunitetit Mysliman, Ali Zaimi dhe Kryevaizi Lauren Luli. Në fjalën e tij, nënkryetari Zaimi u shpreh se besimi është ushqimi i shpirtit dhe i zemrës, është stolia dhe bukuria e jetës e, mbi të gjitha, është rruga e […]

Hap dyert xhamia e re në fshatin Mjedë

Hap dyert xhamia e re në fshatin Mjedë

Myftinia Shkodër dhe Fondacioni “Mirësia”, organizuan ceremoninë e inaugurimit të xhamisë së re në fshatin Mjedë. Xhami e re e Mjedës u realizua falë bashkëpunimit me Fondacionin “Mercy International” dhe sponsorizimit të znj. Fatima Salimin nga Kuvajti. Shiritin e inaugurimit e preu vetë donatorja së bashku me familjarët e saj, duke dhuruar emocione të bukura […]

Durrës, forum, roli i imamëve përballë sfidave bashkëkohore

Durrës, forum, roli i imamëve përballë sfidave bashkëkohore

Është zhvilluar në Durrës forumi i diskutimit: “Forcimi i rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore”, me imamët e Durrësit dhe Kavajës. Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Ali Zaimi, i pranishëm në këtë aktivitet, u shpreh se imami ka një funksion jashtëzakonisht të rëndësishëm në komunitet. “Padyshim që imami si figurë fetare dhe shoqërore ka […]

Parlamenti Evropian, konferencë mbi dialogun ndërfetar

Parlamenti Evropian, konferencë mbi dialogun ndërfetar

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Ali Zaimi, mori pjesë në konferencën e organizuar nga Parlamenti Evropian me temë “Dialogu ndërfetar si një instrument për zgjidhjen e konflikteve, rasti i Shqipërisë”. Në emër të institucionit nënkryetari Zaimi shprehu vlerësimet për këtë organizim të rëndësishëm mbi dialogun ndërfetar. “Ne jemi të bindur dhe të vetëdijshëm se […]

Kryetari Bruçaj, bashkëbisedim me maturantët e Medresesë Shkodër

Kryetari Bruçaj, bashkëbisedim me maturantët e Medresesë Shkodër

Z. Skender Bruçaj, Kryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, zhvilloi një vizitë pune në Shkodër, ku kishte programuar vizitë në Medresenë “Haxhi Sheh Shamia” dhe një bashkëbisedim me maturantët e të dyja degëve vajza dhe djem. I shoqëruar nga anëtarët e Kryesisë së KMSH-së, drejtori i Kulturës Dr. Genti Kruja dhe drejtori i Arsimit z. […]

Vizitë në Kroaci për standardin e produkteve hallall

Vizitë në Kroaci për standardin e produkteve hallall

Drejtori i Marrëdhënieve me Jashtë Fejzi Shaholli dhe Drejtori i Rinisë Armand Shehu, zhvilluan një vizitë pune në Komunitetin Mysliman të Kroacisë, ku u takuan me kreun e myslimanëve kroatë, Dr. Aziz Hasanovic. Në takim u diskutua për bashkëpunim në impelementimin në Shqipëri të standardit hallall. Më pas u vizitua edhe Qendra e Sandardit Hallall […]

Konvergjenca e medias shqiptare, etika dhe besueshmëria

Konvergjenca e medias shqiptare, etika dhe besueshmëria

Departamenti i Shkencave të Komunikimit në Universitetin Bedër zhvilloi Workshop-in me temë: “Konvergjenca e medias shqiptare, diskutim mbi etikën dhe besueshmërinë”. Paneli i referuesve, i drejtuar nga Dr. Ramadan Çipuri, përbëhej nga përfaqësues të ndryshëm të mediave tradicionale e të reja, po ashtu edhe nga specialistë dhe studiues të fushës. Gjatë fjalës së tij z. […]

Forum mbi forcimin e rolit të imamëve  

Forum mbi forcimin e rolit të imamëve  

Është zhvilluar në Pogradec forumi i diskutimit: “Forcimi i rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore”, me pjesëmarrës imamët e rretheve Korçë dhe Pogradec. Drejtori i Medias në Komunitetin Mysliman, z. Oltion Kola, i pranishëm në këtë aktivitet u shpreh se imami ka një rol të rëndësishëm në shoqërinë në të cilën po jetojmë, si në rolin e […]

Zhvillohet paneli, “Shoqëria e hapur: Demokracia & edukimi si armë kundër ekstremizmit”

Zhvillohet paneli, “Shoqëria e hapur: Demokracia & edukimi si armë kundër ekstremizmit”

Universiteti Bedër, në bashkëpunim me Unionin e Gazetarëve të Shqipërisë, organizoi panelin e diskutimit me temë: “Shoqëria e hapur, demokracia dhe edukimi si armë kundër ekstremizmit”. Paneli i referuesve i drejtuar nga Rektori i Universitetit, Prof. Dr. Ferdinand Gjana, përbëhej nga: z. Blendi Klosi, Ministër i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, H. E. Mr. Bernard Fitoussi, […]