Vendi

Seminar në Institutin Teologjik Katolik, “Dialogu ndërfetar në këndvështrimin Islam”

Seminar në Institutin Teologjik Katolik, “Dialogu ndërfetar në këndvështrimin Islam”

Tashmë prej disa kohësh janë ndërmarrë nisma dhe hapa konkretë në fushën e dialogut ndërfetar nëpërmjet bashkëpunimit midis shkollave të larta teologjike në Shqipëri, mbështetur edhe nga komunitetet fetare respektive. Kështu pas bashkëpunimit në organizimin e disa simpoziumeve ndërfetare në fushën akademike në Universitetin Bedër, në Institutin Teologjik Katolik dhe në Akademinë Teologjike Ortodokse, janë […]

Kavajë, xhami e re në Golem, Kavajë

Kavajë, xhami e re në Golem, Kavajë

Është inauguruar këtë të enjte xhamia e re në Golem të Kavajës. Në një atmosferë të ngrohtë shpirtërore, me lexim Kur’ani, ilahi interpretime të ndryshme dhe me përshëndetjen e të ftuarve nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia, hapi dyert xhamia më e re në Golem. Në ceremoninë e hapjes ishin të pranishëm kryetari i Komunitetit Mysliman […]

“Bukuritë e Besimit Islam” në xhaminë Dine Hoxha, Tiranë

“Bukuritë e Besimit Islam” në xhaminë Dine Hoxha, Tiranë

Programi “Bukuritë e Besimit Islam” është zhvilluar këtë të hënë në xhaminë Dine Hoxha në Tiranë. Në këtë cikël ligjëratash ishin të pranishëm kryevaizi Lauren Luli dhe pedagogët e shkencave islame në Universitetin Bedër, Xhemal Alsafarti dhe Veton Tulla. Programi u çel me ajete kuranore të lexuara nga teologu Veton Tulla. Kryevaizi Lauren Luli falënderoi […]

Një dhuratë e bukur për banorët e Kukësit

Një dhuratë e bukur për banorët e Kukësit

Në një atmosferë të ngrohtë, me të ftuar të ndryshëm dhe me praninë e besimtarëve të shumtë u inaugurua xhamia “Lagjja e Re” në Kukës. Ceremonia u hap me këndim Kur’ani nga kryevaizi i KMSH-së, Lauren Luli. Kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Skender Bruçaj, uroi që xhamia të rrezatojë qetësi shpirtërore te banorët e zonës […]

Mijëra besimtarë përkujtojnë Profetin Muhamed (a.s.)

Mijëra besimtarë përkujtojnë Profetin Muhamed (a.s.)

Mijëra qytetarë shqiptarë, u bënë pjesë e programit festiv në përkujtim të Profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të, organizuar për të njëmbëdhjetin vit radhazi nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacioni Kulturor e Arsimor “Sema”. Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, duke folur për personalitetin që la gjurmë të pashlyeshme në kujtesën […]

Xhami e re dhe qendër kulturore në Shkafane, Durrës

Xhami e re dhe qendër kulturore në Shkafane, Durrës

Të premten është përuruar xhamia dhe qendra kulturore në Shkafane, Durrës. Ky kompleks është ndërtuar nga fondacioni Humanitar “Khalaf Ahmad Al Habtoor” në bashkëpunim me Institutin “AIITC”, Komunitetin Mysliman të Shqipërisë dhe Myftininë e Durrësit. Të pranishëm në inaugurimin e xhamisë ishin nënkryetari i KMSH-së, z. Bujar Spahiu, përfaqësuesi i fondacionit “Khalaf Ahmad al Habtoor”, […]

Takim pune në Kukës

Takim pune në Kukës

Në ambientet e qendrës kulturore të Myftinisë Kukës u zhvillua një takim pune me imamët e rretheve Kukës, Has dhe Tropojë. Në këtë takim morën pjesë nënkryetari i KMSH-së, z. Bujar Spahiu, drejtori i Burimeve Njerëzore, z. Dorian Demetja dhe drejtori i Rinisë dhe i Marrëdhënieve me xhematin, z. Armand Shehu. Nënkryetari Bujar Spahiu foli […]

Përkujtimi i Profetit Muhamed a.s. në Pukë

Përkujtimi i Profetit Muhamed a.s. në Pukë

“Përjetësisht me Ty” titullohej programi fetaro-kulturor që Myftinia e rrethit Pukë në bashkëpunim me Medresenë Haxhi Sheh Shamia Shkodër organizoi në pallatin e kulturës së qytetit. Në program përveç përfaqësuesve të pushtetit vendor, morën pjesë Myftiu i Pukës Gëzim Kopani, Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, Kancelari i Komunitetit Mysliman, Ylli Cikalleshi, Kryetari […]

Kryetari Bruçaj, vizitë në Pukë

Kryetari Bruçaj, vizitë në Pukë

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, i shoqëruar nga kancelari i KMSH-së, z. Ylli Cikalleshi, vizituan Myftininë e Pukës. Kryetari Bruçaj gjatë takimit vlerësoi punën e Myftinisë së Pukës dhe theksoi se investimet në jetën shpirtërore dhe sociale janë prioritet dhe duhet të jenë të vazhdueshme. “Komuniteti Mysliman i Shqipërisë së bashku […]

Deklaratë e Këshillit Ndërfetar në Elbasan

Deklaratë e Këshillit Ndërfetar në Elbasan

Komiteti i Bashkëpunimit Ndërfetar Elbasan dënon ashpër përdorimin e kulteve për qëllime jofetare. Drejtuesit e kësaj qendre, të mbledhur sot, kane dalë në një deklaratë për shtyp, ku kanë theksuar se, u bënë 25 vjet nga rënia e diktaturës së egër antifetare dhe me indinjatë të thellë vërejmë se shumë objekte kulti si xhami, kisha, […]