Vendi

Presidenti Nishani uron Fitër Bajramin

Presidenti Nishani uron Fitër Bajramin

Gëzuar Bajramin! Të nderuar besimtarë muslimanë, Është kënaqësi e jashtëzakonshme për mua që festës Tuaj, lumturimit Tuaj, devocionit Tuaj, në këtë ditë të shënuar, t’i bashkoj përunjësisht urimin tim, Për shumë vjet gëzuar Bajramin e shenjtë, këtë festë madhështore të muslimanëve, këtë mundësi të mrekullueshme që na afron me njëri-tjetrin dhe me Zotin, që na […]

Presidenti Nishani dekoron disa personalitete myslimane në darkën e Bajramit

Presidenti Nishani dekoron disa personalitete myslimane në darkën e Bajramit

Presidenti i Republikës SH.T.Z. Bujar Nishani me rastin e festës së Fitër Bajramit ka shtruar një darkë solemne në Pallatin e Brigadave, ku ka dekoruar edhe disa personalitete, sipas propozimeve dërguar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë. Të pranishëm, në këtë ceremoni ishin Kryetari i KMSH-së, z. Skender Bruçaj, Kryetari i Parlamentit, z. Ilir Meta, kryeprokurori […]

Universiteti Bedër diplomon brezin e tretë të studentëve

Universiteti Bedër diplomon brezin e tretë të studentëve

Universiteti Bedër zhvilloi ceremoninë e diplomimit të studentëve në programin Bachelor dhe Master për vitin akademik 2015 – 2016. Në ceremoninë e diplomimit ishin të pranishëm Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë H. Skender Bruçaj, personalitete të shumtë nga bota akademike, përfaqësues institucionesh publike e private, si dhe familjarë e të afërm të të diplomuarve. Kjo […]

Kryeministri Rama shtron iftar në oborrin e kryeministrisë

Kryeministri Rama shtron iftar në oborrin e kryeministrisë

Kryeministri i Shqipërisë, z. Edi Rama, ka shtruar në ambjentet e brendshme të kryeministrisë iftar me rastin e Muajit të Madhërishëm të Ramazanit. Të ftuar të z. Rama ishin drejtues të lartë të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Universitetit Bedër, medreseve të Shqipërisë, imamë, etj. Të pranishëm ishin gjithashtu edhe përfaqësues nga komunitetet e ndryshme fetare në vendin tonë, […]

KMSH, iftar me gazetarë, personalitete të artit dhe kulturës

KMSH, iftar me gazetarë, personalitete të artit dhe kulturës

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë shtroi një iftar me personalitete nga bota e kulturës dhe e artit, analistë, drejtues të mediave, gazetarë të televizioneve, radiove, shtypit të shkruar dhe atij online, si dhe kontribuues ndër vite të revistës “Drita Islame”. Ky iftar ishte në shenjë respekti për punën dhe misionin e tyre fisnik në informimin dhe […]

Bedër vlerëson me titullin “Doctor Honoris Causa” z. Selim Muça

Bedër vlerëson me titullin “Doctor Honoris Causa” z. Selim Muça

Universiteti Bedër zhvilloi ceremoninë e dhënies së titullit “Doctor Honoris Causa” për H. Selim Muça, Kryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë përgjatë viteve 2004-2014, sot Kryetar Nderi i KMSH-së. Ky aktivitet mblodhi së bashku përfaqësues të komuniteteve fetare nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia, përfaqësues të trupit diplomatik me seli në Tiranë, përfaqësues të shumtë të […]

Spektrum, projekti më i ri televiziv i KMSH-së

Spektrum, projekti më i ri televiziv i KMSH-së

Muaji i madhërueshëm i Ramazanit e gjen publikun shqipfolës me një tjetër emision televiziv të mundësuar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, që transmetohet përmes ekranit të televizionit Vizion Plus dhe në platformën digjitale Tring. I konceptuar si një emision social, kulturor e fetar dhe që u dedikohet audiencave të gjera shqipfolëse, “Spektrum” do të ketë […]

Kryetari Bruçaj vlerëson me Certifikata Mirënjohje nxënësit e suksesshëm të medreseve

Kryetari Bruçaj vlerëson me Certifikata Mirënjohje nxënësit e suksesshëm të medreseve

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, i shoqëruar nga Drejtori i Arsimit në KMSH, Astrit Zharri, ka vlerësuar me Certifikata Mirënjohje nxënësit e medreseve, të cilët kanë arritur rezultate të kënaqshme në olimpiadat fetare të organizuar nga KMSH. Në takimin me nxënësit dhe me stafin pedagogjik, Kryetari Bruçaj shprehu mirënjohjen e veçantë për nxënësit, […]

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë ka zhvilluar mbledhjen e tij parë për vitin 2016. Takimi u hap me këndimin e ajeteve kur’anore nga myftiu i Peqinit z. Bilal Bodlli. Më pas, mbledhja e drejtuar nga Kryetari i Këshillit të Përgjithshëm, Islam Hoxha, ka vazhduar sipas rregullores statuore, me listëprezencën dhe prezantimin e […]

Këshilli i Teologëve përcakton Zekatin, Sadakanë e Fitrit dhe Fidjen për 2016-ën

Këshilli i Teologëve përcakton Zekatin, Sadakanë e Fitrit dhe Fidjen për 2016-ën

Këshilli i Teologëve pranë Komunitetit Mysliman të Shqipërisë u mblodh për të shqyrtuar disa çështje që kanë të bëjnë me muajin e madhërueshëm të Ramazanit. Në këtë mbledhje u diskutua për caktimin e nisabit (masë e caktuar nga feja për detyrimin e zekatit), për sadakanë e fitrit, fidjen (pagesa ditore në lekë për ata që […]