Lajme

Medreseja e Tiranës, program mbi urtësitë e namazit

Medreseja e Tiranës, program mbi urtësitë e namazit

Namazi si adhurim, lartësim shpirtëror, falënderim dhe mirënjohje ishte tema e programit të organizuar nga Medreseja e Tiranës. Nënkryetari i KMSH-së, z Gazmend Aga përgëzoi nxënësit për përcjelljen e emocioneve të veçanta dhe vlerësoi Medresenë e Tiranës, e cila është duke dhënë frymën e arsimimit të ndërgjegjshëm. Më pas z. Aga theksoi se namazi është […]

Myslimanët ndihmojnë banorët e bllokuar nga dëbora

Myslimanët ndihmojnë banorët e bllokuar nga dëbora

Besimtarë dhe biznesmenë të ndryshëm i janë përgjigjur thirrjes së Komunitetit Mysliman të Shqipërisë duke kontribuar në dhurimin e artikujve ushqimorë dhe veshmbathjeve të ndryshme për familjet e izoluara nga kushtet atmosferike. Nënkryetari i KMSH-së, z. Bujar Spahiu, i pranishëm gjatë përgatitjeve të pakove, falënderoi kontribuuesit dhe theksoi rëndësinë e zgjatjes së dorës së ndihmës. […]

Zhvillohet simpoziumi “Familja në këndvështrimin e krishterë dhe islam”

Zhvillohet simpoziumi “Familja në këndvështrimin e krishterë dhe islam”

Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër në bashkëpunim me Akademinë Ortodokse, Durrës dhe Seminarin Ndërdioqezan, Shkodër zhvilluan simpoziumin e radhës ndërfetar me temë: “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam” Familja si faktor themelor në mbarëvajtjen e shoqërisë, këndvështrimet përkatëse teologjike të saj, apo çështje të ndryshme, që prekin aspekte thelbësore të familjes […]

Pogradec, seminar për parandalimin e radikalizmit

Pogradec, seminar për parandalimin e radikalizmit

Prindër dhe imamë nga zona të ndryshme të Pogradecit morën pjesë në seminarin me temë “Parandalimi i ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit duke promovuar vlerat demokratike dhe angazhimin qytetar”, organizuar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe Ambasada e SHBA-ve në Tiranë, në kuadër të projektit po me të njëjtin emër. Në panelin e referuesve ishin […]

Kryetari Bruçaj priti në një takim ambasadorin italian në Shqipëri

Kryetari Bruçaj priti në një takim ambasadorin italian në Shqipëri

Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj priti në një takim ambasadorin italian në Shqipëri, Alberto Cutillo. Z. Bruçaj, pasi e njohu z. Cutillo me institucionin e KMSH-së dhe rolin që ai ka në shoqërinë shqiptare, i shprehu angazhimin për të bashkëpunuar me të gjithë organizmat vendase dhe të huaja, të cilat i shërbejnë mbarëvajtjes së harmonisë dhe tolerancës ndërfetare, si dhe ndikojnë pozitivisht […]

KMSH-Bedër, program trajnimi me imamët

KMSH-Bedër, program trajnimi me imamët

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Drejtoria e Burimeve Njerëzore) në bashkëpunim me Shkollën e Lartë Hëna e Plotë Bedër (Qendra e Studimeve Islame) organizuan sot Programin e Trajnimit me titull: “Islami dhe Komunikimi në Publik” me imamët e Myftinive: Malësi e Madhe, Librazhd dhe Lushnje. Aktiviteti u hap me këndimin e Kur’anit nga imami dhe studenti […]

Myftinia e Dibrës, program në përkujtim të Profetit Muhamed a.s.

Myftinia e Dibrës, program në përkujtim të Profetit Muhamed a.s.

“Përjetësisht më ty” titullohej programi i zhvilluar nga Myftinia e Dibrës në përkujtim të Profetit Muhamed a.s. Të pranishëm në aktivitet ishin Kryetari i Këshillit të Përgjithshëm të KMSH-së z. Islam Hoxha, Myftiu i Burrelit dhe ai i Bulqizës si dhe nënkryetari i Komunitetit Mysliman z. Bujar Spahiu. Në program përshëndetën Myftiu i Dibrës, z. […]

Myftinia Krujë, veprimtari në përkujtim të Profetit Muhamed a.s.

Myftinia Krujë, veprimtari në përkujtim të Profetit Muhamed a.s.

Në xhaminë e Fushë-Krujës u zhvillua mbrëmë programi: “Të njohim Profetin Muhamed a.s.”, ku ligjëruan nënkryetari i KMSH-së, z. Gazmend Aga, Myftiu i Krujës, z. Erjol Haxhiu, imamët Muharrem Vrana dhe Besmir Kruta. Në fjalën e tij nënkryetari i Komunitetit Mysliman u shpreh se duke parë situatën në të cilën ndodhet njerëzimi sot, duke parë […]

Programi “Të jetësojmë vlerat e besimit”

Programi “Të jetësojmë vlerat e besimit”

Medreseja e Tiranës organizoi programin “Të jetësojmë vlerat e besimit, dashurinë, vëllazërinë, përkrahjen, paqen dhe respektin”. Në programin e përgatitur nxënësit e medresesë përçuan mesazhe dashurie, vëllazërimi dhe besimi. Me anë të poezive, ilahive, prozave, historive të ndryshme dhe pjesëve teatrale ata theksuan dhe nxorën në pah bukuritë e besimit dhe qetësinë shpirtërore që ai […]

Panel: Kontributi i prijësve myslimanë në shtetformimin shqiptar

Panel: Kontributi i prijësve myslimanë në shtetformimin shqiptar

Klubi studentor “Mesazhi i Jetës” zhvilloi panelin e diskutimit me temë: “Kontributi i Prijësve Myslimanë në Shtetformimin Shqiptar”. Ky aktivitet vjen në kuadër të festave të 28-29 nëntorit. Fillimisht, të pranishmit u njohën me anë të një dokumentari mbi jetën e Haxhi Vehbi Dibrës. Më tej aktiviteti vijoi me tri kumtesa të mbajtura nga studentët […]