Lajme

Francë, xhamitë hapin dyert për qytetarët jomyslimanë

Francë, xhamitë hapin dyert për qytetarët jomyslimanë

Objektet e kultit islam në tërë hapësirën e Francës kanë hapur dyert e tyre për të mirëpritur qytetarë vendas dhe të huaj me rastin e “Ditëve të Trashëgimisë Kulturore të Evropës” (dt. 17 -18 shtator). Institucionet islame në vendin transalpin kanë mirëpritur për dy ditë radhazi qytetarët që shfaqën interes për t’u njohur për së […]

Parlamenti grek vendos pro ndërtimit të xhamisë në Athinë

Parlamenti grek vendos pro ndërtimit të xhamisë në Athinë

Parlamenti grek ka miratuar (dt. 8 shtator 2011) projektligjin për ndërtimin e xhamisë së parë në Athinë, pas kërkesës shumëvjeçare (që nga viti 1983) nga banorët myslimanë. Deri tani, Athina ishte kryeqyteti i vetëm i Unionit Evropian, që nuk kishte xhami në hartën e saj dhe ku myslimanët i kanë kryer lutjet e tyre nëpër […]

Raporti: 20 mijë amerikanë përqafojnë Islamin çdo vit

Raporti: 20 mijë amerikanë përqafojnë Islamin çdo vit

Në një raport të bërë publik pak kohë më parë, jepen të dhëna befasuese lidhur me ngjarjet që pasuan 11 shtatorin 2001, që tregojnë se një numër i madh amerikanësh përqafojnë Islamin çdo vit. Sipas raportit të gazetës “Mearif”, lidhur me përvjetorin e dhjetë të 11 shtatorit, këto dhjetë vite kanë shënuar një rritje të […]

Bruksel, seminar mbi kontributin e komuniteteve fetare në shoqëri

Në Bruksel u mbajt seminari me titull “Kontributi i komuniteteve fetare në punë sociale”, organizuar nga Komisioni Evropian, pjesë e programit “People to People”. Qëllimi i këtij seminari ishte që të kontribuojë në njohjen më mirë të politikave dhe projekteve sociale të BE-së. Në këtë aktivitet morën pjesë përfaqësues të komuniteteve fetare të Ballkanit Perëndimor, […]

Ditë e bardhë për banorët e fshatit Dukagjin të Kukësit

Ditë e bardhë për banorët e fshatit Dukagjin të Kukësit

Në një atmosferë të ngrohtë e vëllazërore me dt. 21 shtator, u zhvillua ceremonia e inaugurimit të xhamisë së re në Dukagjin të Kukësit. Në ceremoninë e organizuar me këtë rast morën pjesë Kryetari i KMSH-së H. Selim Muça, nënkryetari Bujar Spahiu, kancelari Ali Zaimi, kryetari i Bashkisë Kukës, z. Hasan Halilaj, myftiu i Kukësit […]

Universiteti BEDER hap dyert për studentët e tij të parë

Universiteti  BEDER  hap  dyert  për studentët  e  tij  të  parë

Më 3 tetor 2011 nisi viti i ri akademik në Universitetin “Hëna e Plotë” (BEDËR). Në praninë e figurave të shquara, stafit akademik, përfaqësuesve të institucioneve arsimore e shkencore, si zv/ministri i Arsimit dhe i Shkencës z. Halit Shamata, prindërve dhe studentëve, ka hapur dyert për brezin e parë të dijedashësve Universiteti Bedër. Me këtë […]

Komisioni i Jashtëm i Parlamentit të Kuvajtit vizitë në KMSH

Komisioni i Jashtëm i Parlamentit të Kuvajtit vizitë në KMSH

Kryetari H. Selim Muça priti me 7 tetor 2011, i shoqëruar nga disa anëtarë të kryesisë, përfaqësuesin e Komisionit të Jashtëm të Parlamentit të Kuvajtit, z. Muhamed Haif el Mutejri. Kryetari Muça, pasi i uroi mirëseardhjen shprehu kënaqësinë e veçantë për këtë takim dhe vuri në dukje se vizitat e kësaj natyre ilustrojnë jo vetëm […]

Xhamia e re e Tiranës, Kryetari Muça takon kryebashkiakun Basha

Xhamia e re e Tiranës, Kryetari Muça takon kryebashkiakun Basha

Një përfaqësi e Komunitetit Mysliman e kryesuar nga Kryetari H. Selim Muça është pritur me  06.10.2011 në një takim nga Kryebashkiaku i Tiranës, z. Lulzim Basha. Pasi e falënderoi për pritjen dhe e uroi përzemërsisht për detyrën e tij fisnike në shërbim të komunitetit kryeqytetas, z. Muça e njohu z. Basha me vendimin e institucionit për […]

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Mblidhet Këshilli i Përgjithshëm i KMSH-së

Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë është mbledhur me datë 2 tetor 2011, në mbledhjen e tij të zakonshme, në ambientet e Medresesë së Tiranës, ku ka konstituuar anëtarët e rinj të dalë nga zgjedhjet e zhvilluara në çdo myftini të Republikës së Shqipërisë për një mandat katër vjeçar. Pas prezantimit dhe betimit […]

Haxhinjtë shqiptar nisen për në Arafat

Haxhinjtë shqiptar nisen për në Arafat

Pas kalimit të natës së tetë në mina, të gjithë haxhinjtë nga Shqipëria janë drejtuar për në Arafat, bazuar në thënien e profetit haxhi është arafat. Pas faljes së namazit të drekës dhe ikindisë,  haxhinjtë kanë dëgjuar predikimin e kësaj dite të shënuar. Në fjalën e tij nënkryetari  Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Bujar Spahiu […]