Lajme

Norvegjia lejon mbajtjen e shamive për policet dhe gjyqtaret

Norvegjia lejon mbajtjen e shamisë për femrat police dhe gjyqtare. Për këtë qeveria norvegjeze ka caktuar një bord të veçantë që duhet të bëjë rekomandime me të cilat policeve dhe gjykatësve në Norvegji do t’ju lejohet bartja e veshjes dhe gjërave tjera personale me tone fetare, përfshirë edhe shaminë. Gazeta Christian Vart Land shkruan se […]

Virxhinia: Studentët myslimanë ndihmojnë të pastrehët

Përballë shtimit të numrit të myslimanëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, shtohen edhe programet e ndihmave për të varfrit. Asociacioni i studentëve myslimanë nga Virxhinia kanë organizuar një program përmes së cilit u kanë ofruar ndihma në shqime, personave të pastrehë. Studentët nga Virxhinia kanë shpërndarë ushqim falas për 100 të pastrehë në afërsi […]

21 vjet rilindje e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë

Kujtesë historike Me 23 janar 2012 u mbushën plot 21 vjet nga koha kur Komuniteti Mysliman, mori formë zyrtare dhe nisi misionin e tij në përhapjen e mesazheve të Islamit dhe ngritjen e vetëdijes fetare e kombëtare tek shqiptarët. Tymi i zi ateist që kishte pushtuar Shqipërisë për 46 vjet, u shua me sinjalin e parë […]

Gjermani, fillon punën zyrtarisht fakulteti i Teologjisë Islame

Fakulteti i teologjisë islame në Gjermani ka filluar zyrtarisht punën. Agjencia e lajmeve Irib, njofton se ka nisur punën që prej 16 Janarit fakulteti i parë për Teologji Islame me regjistrimin e 36 studentëve në nivelin bachelor. Ky fakultet është themeluar në Universitetin Tübingen  të Gjermanisë, i cili konsiderohet si njëri prej katër fakulteteve të islamologjisë […]

Stafi i myftinisë Kurbin vizitë në medresenë e Tiranës dhe Kavajës

Myftinia Kurbin organizoi një vizitë me imamet dhe këshillat e xhamive në iunstitucioneve arsimore islame në Shqipëri, konkretisht në medresenë e Tiranës dhe  atë të Kavajës.  Në medresenë e Tiranës u pritën nga Drejtori i shkollës Kasim Ilhan i cili i prezantoi me ambientet e shkollës, aktivitetet dhe arritjet e medresesë.  Drejtoria e shkollës i […]

Hebrenjtë pranojnë Islamin

  Gazeta izraelite Yediot Aharonot publikoi këto ditë rezultatet e studimeve për pranimin e Islamit në mesin e hebrenjve në Izrael. Sipas studimeve të bëra nga profesori Yitzhak Ritter, brenda vitit në Izrael, rreth njëzet hebrenj konvertohen në islam. Sipas këtij studimi Islami tek hebrenjtë vjen nëpërmjet kanaleve televizive satelitore dhe internetit. Është interesante se […]

Islami tërheq si magnet britanikët

Numri i personave që përqafojnë Islamin në Britaninë e Madhe, po shtohet çdo ditë e më shumë. Një fakt i tillë konfirmohet nga një studim i kryer nga Universiteti Swansea, përmes të cilit tregohet qartas se Islami po njeh një rritje të konsiderueshme, sidomos në dekadën e parë të këtij fillim mijëvjeçari. Nga të dhënat […]

Konferenca e imamëve të Shkodrës: “Së bashku kundër thirrjeve të shejtanit”

Ditën e shtunë, më 14 janar 2012, është zhvilluar konferenca e parë e imamëve të Shkodrës me temë: “Së bashku kundër thirrjeve të shejtanit”. Konferenca ka nisur me këndimin e disa ajeteve kur’anore nga teologu Agim Hoxha, imam i xhamisë Boks. Më pas, në fjalën e rastit të mbajtur para imamëve, Myftiu Imam Muhamed Sytari […]

Ambasadori i ri i Hungarisë, vizitë në KMSH

Ambasadori i ri i Hungarisë në Shqipëri Janos Huszar, vizitoi sot Kryetarin e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Haxhi Selim Muça. Fillimisht kryetari Muça e njohu ambasadorin hungarez me Komunitetin Mysliman dhe funksionin e tij. Ndërkohë që ambasadori Huszar u interesua të njohë Komunitetin Mysliman si dhe myslimanët në Shqipërisë, pasi siç tha ai, “Nëse nuk […]

KMSH shpërndan falas gazetën “Drita Islame”

KMSH shpërndan falas gazetën “Drita Islame”

Me rastin e hapjes së librarisë “Miqtë e Librit” si dhe me daljen e numrit të parë të revistës “Drita Islame”, janë shpërndarë gazeta falas për të gjithë kalimtarët. Në çadrën e ngritur para godinës së KMSH-së njerëzit janë interesuar për gazetën dhe revistën. Po ashtu një pjesë e madhe e tyre janë ndalur edhe […]