Lajme

KMSH dhe AIITC bashkëpunim në fushën e botimeve islame

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka filluar bashkëpunimin  me  Institutin Shqiptar të Mendimit dhe Qytetërimit Islam (AIITC) në fushën e botimeve islame në librarinë “Miqtë e Librit” Të mërkurën e 25 janarit, një përfaqësi e Institutit Shqiptar i Mendimit dhe Qytetërimit Islam (AIITC), e përbërë nga zv/drejtori i Institutit, Dr. Faruk Borova, përgjegjësi i Marrëdhënieve me […]

Simpozium: “PROFETI MUHAMED a.s. – SHEMBULLI MË I BUKUR”

“PROFETI MUHAMED a.s. – SHEMBULLI MË I BUKUR”, kjo është tema e simpoziumit që do të organizohet në fillim të muajit shkurt nga Komuniteti Myslimani i Shqipërisë, në kuadër të muajit të vlerave profetike. Me këtë rast KMSH fton, mbarë qytetarët dhe besimtarët myslimanë, që të marrin pjesë në këtë eveniment. Përveç kumtesave të personaliteteve […]

Richard Patterson, amerikani që pranoi Islamin

I mjaftuan disa muaj qëndrimi në Mbretërinë e Arabisë Saudite për të bërë hapin e madh, apo, siç e quan ai, për të ndryshuar kursin e jetës. Bëhet fjalë për biznesmenin amerikan Richard Patterson, i cili  përqafoi fenë islame pak kohë më parë. Richardi zotëron një kompani fluturimi për emergjencat mjekësore. Para disa kohësh ai […]

Mahnitet nga Stambolli, mendon kthimin në mysliman

Aktori i njohur Liam  Neeson mund të heqë dorë nga katolicizmi dhe të bëhet mysliman. Kështu bën të ditur gazeta e njohur britanike “The Sun”. Aktori 59-vjecar, i lindur në Irlandën e Veriut, ka thënë se lutja islame i ka hyrë në shpirt gjatë xhirimeve të një filmi të ri në Stamboll. “Në këtë qytet […]

Egjipt, konferencë: Tradita profetike mes aktualitetit dhe pritshmërive

“Tradita profetike mes aktualitetit dhe pritshmërive” është titulli i konferencës shkencore të mbajtur këto ditë në  Egjipt, e para e llojit të saj, lidhur me mundësitë dhe kriteret për ti shërbyer sa më mirë sunetit (traditës profetike). Pjesëmarrësit në këtë konferencë e cila zgjati tre ditë, theksuan rëndësinë e haditheve të dy imamëve Buhari dhe […]

Myftiu i Shkodrës takon Kryetarin e Këshillit të Qarkut

Paraditën e së martës, më 24 janar 2012, Myftiu i Shkodrës Imam Muhamed Sytari ka zhvilluar një takim me Kryetarin e Këshillit të Qarkut Shkodër, z. Maxhid Cungu. Pasi i ka uruar detyrën e re, Myftiu ka shprehur vlerësimin e tij për marrëdhënien serioze të institucionit të Kryetarit të Këshillit të Qarkut Shkodër me Myftininë […]

Medreseja e Tiranës organizon programin “Dita e Kuranit”

Në  medresenë e Tiranës u zhvillua programi i “Dita e Kuranit Kerim”. Ky program u zhvillua enkas për nxënësit fillestar  të cilët këtë vit sapo kanë mësuar të lexojnë fjalën e Allahut. Në këtë program morën pjesë përfaqësues nga Komuniteti Mysliman, pedagogë nga universiteti  Bedër, prindër, mësues, etj. Qëllimi i këtij programi është njohja e njerëzve […]

Themelohet Qendra për Studimin e Legjislacionit dhe Etikës Islame

Themelimi i Qendrës për Studimin e Legjislacionit dhe Etikës Islame, pranë Fakultetit të Studimeve Islame në Katar, është përshëndetur edhe nga kreu i Unionit Botëror të Dijetarëve Myslimanë, shejh Jusuf Kardavi, i cili  e ka konsideruar tepër me vlerë themelimin e saj. Gjatë fjalës së tij në ceremoninë e përurimit, shejh Kardavi theksoi rëndësinë e […]

Java e teknologjisë në Medresenë e Cërrikut

Java e teknologjisë në Medresenë e Cërrikut

Java e teknologjisë në Medresenë e Cërrikut i dha  mundësinë klasave të10-ta, të provonin aftësitë e tyre në një konkurs në lidhje me kompjuterat, ku pati një nivel të lartë përgatitor të nxënësve dhe me një konkurrencë shume të fortë. Vetëm pas 15 pyetjeve të konsumuara gjatë konkursit u arrit të mësohej fituesi i tij. […]

Medreseja e Kavajës, program për kalimin në Kuran

Medreseja e Kavajës organizoi një program në qendrën kulturore të qytetit me rastin e kalimit në Kuran të dhjetëra nxënësve të kësaj shkolle.  Ky aktivitet është kthyer tashmë në një ritual të përhershëm në të gjitha medresetë e vendit i cili konsiston në hyrjen në Kuran për nxënësit e rinj. Aktiviteti i organizuar në qendrën […]