Lajme

Fillon fushata “Të njohim Muhamedin s.a.v.s.” në Maqedoni

Hapet ekspozita e pikturës “Me art ne flasim” në Galerinë e Arteve në Tetovë, në kuadër të fushatës “Ta njohim Muhammedin s.a.v.s.” Piktorët pjesëmarrës të kësaj ekspozite punuan në temën “Lulja e shkretëtirës” dhe prezantuan pikturat e reja të përgatitura enkas për këtë rast. Hapjen e kësaj ekspozite e bëri kryetari i FRI-së, z.Fevzi Musliu […]

Hap dyert panairi i librit islam në Shkodër

Paraditen e së shtunës, më 4 shkurt 2012, ka çelur dyert e tij Panairi i Librit Islam në Shkodër. Kjo iniciativë e Myftinisë Shkodër është përshëndetur nga vizitorët e ndryshëm që kanë marrë pjesë në hapjen e panairit dy ditor, që zhvillohet në ambientet e bibliotekës së Shkodrës. Të pranishëm në këtë aktivitet kanë qenë […]

Mali i Zi, BI nënshkruan marrëveshje me qeverinë

Pas aktiviteteve intensive në fushën e përcaktimit të marrëdhënieve reciproke në mes të Bashkësisë Islame në Mal të Zi dhe të qeverisë malazeze, më 30.01.2012, në Villa Gorica, reisi Rifat ef Fejziç dhe kryeministri Igor Lukshiç nënshkruan marrëveshjen e cila përcakton marrëdhëniet e interesit të përbashkët ndërmjet Qeverisë së Malit të Zi dhe të Bashkësisë […]

Nesër mbahet simpoziumi për nder të profetit Muhamed (a.s)

“PROFETI MUHAMED a.s. – SHEMBULLI MË I BUKUR”, kjo është tema e simpoziumit që do të mbahet nesër nga Komuniteti Myslimani i Shqipërisë, në kuadër të muajit të vlerave profetike. Në simpozium do të jetë i pranishëm ministri i Turizmit Kulturës Rinisë dhe Sporteve, Aldo Bumçi, si dhe intelektualë e zyrtarë të tjerë të lartë […]

Protestojnë myslimanët në Strugë

Myftinia e Bashkësisë Fetare Islame në Strugë organizoi dje një protestë paqësore në shenjë të reagimit kundër ofendimeve dhe shtrembërimeve të fesë islame që i`u bënë në Karnevalin e Vevçanit. Në këtë karneval, një grup cirkusantësh u shfaqën me veprime makabre të përdhosjes së flamurit islam, Kur`anit famëlartë dhe perversitete tjera kundër riteve të fesë […]

BIM reagon për fyerjet ndaj myslimanëve

Bashkësia Fetare Islame e Maqedonisë ndjehet thellësisht e prekur me ofendimet ndaj fesë islame në Karnevalin e Vevçanit si dhe ndaj Kuranit Famëlartë që është dhuratë e Krijuesit të botëve për njeriun dhe që është libri udhëzues për të gjithë myslimanët në botë. Edhe gjatë këtij gjoja Karnevali ne ishim dëshmitarë të faktit se në […]

Mbrëmje artistiko- fetare në mbarë botën për Profetin a.s

Mbarë bota myslimane, Egjipti, Turqia, Bahrejni, Maroku dhe Siria, kanë filluar përgatitjet për organizimin e  mbrëmjeve artistike-fetare për ditëlindjen e Profetit Muhamed a.s. Në sallën e operës në Kajro, kanë filluar përgatitjet për festimin e ditëlindjes së profetit, në një nga mbrëmjet artistiko-fetare më të mëdha të organizuara për këtë ngjarje, me datë 5 shkurt […]

Shkodra përgatitet të përkujtojë lindjen e Hz. Muhamedit a.s.

Ditën e shtunë, më 4 shkurt 2012, mbarë bota islame përgatitet të përkujtojë 1380 vjetorin e lindjes së hz. Muhamedit (a.s.), të fundit të dërguar nga ana e Allahut për udhëzimin e njerëzisë drejt Njësisë absolute të Zotit dhe fesë së mbarë të dërguarve, Islamit. Me këtë rast, Myftinia Shkodër po përgatitet për të organizuar […]

Pukë, aktivitet në kujtim të hoxhallarëve në vite

Myftinia Pukë zhvilloi seminarin me temë: “Islami dhe personalitetet islame në rrethin e Pukës.” Në aktivitetin e zhvilluar me dt. 28 Janar, në ambientet e Hotel Turizmit Pukë, morën pjesë përfaqësues të pushtetit vendor, të spektrit politik, fetarë e intelektualë, qytetarë e besimtarë të shumtë. Seminari u hap me leximin e një pjese nga Kurani të cilën e përcolli imami i Xhamisë së re […]

Dubai, njerëz të nacionaliteteve të ndryshme pranojnë Islamin

Njerëzit në mbarë botën pavarësisht vendit, kombit, racës apo fesë së cilës i përkasin, po “vrapojnë” drejt Islamit. Mbarë bota i ka kthyer sytë drejt fesë islame si të vetmen rrugë shpëtimi nga krizat morale e shpirtërore. Në Dubai, plot 1350 njerëz të nacionaliteteve të ndryshme u konvertuan në Islam gjatë vitit 2011 në Qendrën […]