Medresetë

Shqipëria merr pjesë në konkursin e Kuranit në Kuvajt

Shqipëria merr pjesë në konkursin e Kuranit në Kuvajt

Shqipëria mori pjesë në konkursin e tretë ndërkombëtar të Kuranit të Madhërishëm në Kuvajt i cili u zhvillua nga data 11 deri më 18 prill 2012. Vendi ynë përfaqësohej nga dy përfaqësues nga medreseja e Tiranës, Enes Hyka për haifz Kurani dhe Jusuf Belsha për tilavet (lexim Kurani). Midis 56 shtete të ndryshme të botës, […]

Medreseja e Korçës, program festiv për Profetin a.s.

Medreseja e Korçës për të tretin vit radhazi ka organizuar paraditen e sotme programin festiv “Profeti Muhamed a.s. – Krenaria e Njerëzimit”. Programi është hapur me fjalën përshëndetëse të drejtorit të medresesë Omer Çallësh, i cili pas fjalëve të ngrohta të mirëseardhjes, u ndal në vlerat  e mësimeve profetike në një kohë kur sipas tij […]

Seminar trajnimi në Medresenë e Tiranës

Medreseja e Tiranës në bashkëpunim me shkollën 9 vjeçare “Skënder Çaçi” organizuan një seminar trajnimi për nxënësit e klasave të 9-ta, 10-ta, 11-ta dhe 12-ta. Seminari i zhvilluar në Medresenë e Tiranës në sallën e konferencave u mbajt nga Znj: “Eli Zadeja” drejtoreshë e shkollës 9 vjeçare “Skënder Çaçi”, njëkohësisht dhe mësuese matematike në këtë […]

Mbahet “Panairi Shkencor” në Medresenë e Kavajës

Mbahet “Panairi Shkencor” në Medresenë e Kavajës

  Medreseja e Kavajës e ka kthyer në traditë tashmë organizimin e Panairit Shkencor. Në panairin e këtij viti morën pjesë nxënës nga disa fshatra të ndryshme të qytetit të Kavajës. Ata fillimisht u mirëpritën në sallën e konferencave ku mbajti një fjalim drejtori i medresesë dhe me tej u bë një prezantim i shkollës. […]

Kryeministri vlerëson arritjet e Medresesë së Cërrikut

Kryeministri i vendit Sali Berisha ka vlerësuar arritjet e Medresesë së Cërrikut, të prezantuara në panairin “Dita e Verës 2012”. Gjatë vizitës së tij në këtë panair, kryeministri është ndalur në stendën e medresesë, ku të rinjtë i kanë treguar arritjet e tyre dhe të shkollës. Kryeministri Berisha vlerësoi maksimalisht sistemin arsimor, arritjet dhe përkushtimin […]

Medreseja “Liria” Cërrik, risi në arsimin fetar në Shqipëri

Arsimi konsiderohet një shtyllë bazë e ecjes përpara të njerëzimit, të kristalizimit të dijes dhe edukimit. Një popull për të qenë i shëndoshë duhet të përpiqet të ngrihet sa më tepër në arsim. Arsimi është i shenjtë, fjala “mëso” dhe “studio” është zbritja e parë Kuranore. Njeriu për bazë duhet të ketë fenë dhe kombin […]

Përfaqësueset amerikane, vizitë në Medresenë e Tiranës

Përfaqësuesja për Komunitetet Myslimane në Departamentin Amerikan të Shtetit, Farah Pandith dhe Hannah Rosenthal, e dërguar e veçantë për monitorimin dhe luftimin e antisemitizmit në  SHBA, të shoqëruara nga drejtoresha e marrëdhënieve me publikun në Ambasadën Amerikane në Tiranë, Bety Ljuis, zhvilluan një vizitë në Medresenë e Tiranës. Në fillim përfaqësueset e Shtetit Amerikan takuan […]

Krerët e arsimit festojnë 7 marsin në Medresenë e Tiranës

Krerët e arsimit festojnë 7 marsin në Medresenë e Tiranës

7 Marsi, çdo here troket dhe zgjon ne zemrat tona urimet, mirënjohjen, dashurinë dhe respektin me të madh për një figurë aq të ndritur, për mësuesin, si simbol të diturisë, dijes dhe progresit. 7 marsi i këtij viti solli një festë të veçantë në Medresenë e Tiranës “H. Mahmud Dashi”. Nxënësit e kësaj shkolle e […]

Medreseja e Korçës, ndihma në Lekas e Lozhan (VIDEO)

    Një nga fushatat sensibilizuese më interesante ishte edhe  ajo që ndërmori edhe medreseja e Korçës. Koktejli i organizuar nga kjo shkollë, në të cilën morën pjesë prindër, biznesmene dhe të ftuar, mblodhi të ardhura të konsideueshme në ndihmë të familjeve të izoluara. Me lekët qe u mblodhën nga ky koklejl, u përgatitën 150 […]

Medreseja e Cërrikut “Liria” përkujton Profetin (s.a.v)

Në kuadër të ditëlindjes se profetit “Muhammed (s.a.v)” medreseja “Liria” në Cërrik organizoi gjatë dy javëve aktivitete në përkujtim të kësaj figure hyjnore që transmetoi fjalën e Zotit (xh.xh) nëpërmjet Kur’an-it Nxënësit kënduan salavate për nder te tij, me qëllim fitimin  e kënaqësisë së Zotit. Më pas në aspektin letrar u zhvillua një konkurs me […]