Medresetë

“Mjedis i pastër, jetë e shëndetshme”, Basha në Medresenë e Tiranës

Në kuadër të planit të ri rregullues të qytetit të Tiranës, më 29 maj 2012 në Medresenë e Tiranës u zhvillua projekti qytetar “Mjedis i pastër, jetë e shëndetshme”. Në këtë aktivitet morën pjesë kryetari i bashkisë së Tiranës, z. Lulëzim Basha, kryetari i minibashkisë Nr. 8, z. Arben Tafaj dhe shumë të ftuar të […]

Tiranë, mbahet Olimpiada e Lëndëve Fetare

Në ambientet e Medresesë së Tiranës u mbajt sot Olimpiada e Lëndëve Fetare për vitin 2012. Nxënësit më të mirë të institucioneve arsimore të Komunitetit Mysliman morën pjesë sot në Olimpiadën e Lëndëve Fetare, për të testuar njohuritë e tyre të përvetësuara gjatë një viti në lëndët Kuran, Adaid dhe Fikh. Në këtë aktivitet të […]

Panair islam në Medresenë e Tiranës

Medreseja e Tiranës ka organizuar sot në ambientet e saj panairin e shkencave islame. Ky panair që është i vetmi në llojin e tij organizohet çdo vit në përfundim të vitit shkollor ku nxënësit prezantojnë punimet e tyre të ndryshme para prindërve, mësuesve e bashkëmoshatarëve të tyre. Në këtë panair ishte  i pranishëm edhe kreu […]

Medresistët shqiptarë zënë vendin e tretë në konkursin I-SWEEP

  Medresistët shqiptarë kanë marrë medalje bronxi në Fizikë në konkursin  I-SWEEP  të zhvilluar në Teksas të SHBA-së. Në konkurs morën pjesë konkurrues nga 68 vende të botës ku 2 prej medresistëve shqiptarë u vlerësuan me çmimin e tretë. Më  1-7 maj 2012 u zhvillua në Shtetet e Bashkuara të Amerikës  konventa Gorge R. Broën, […]

Panairi Shkencor në Medresenë e Tiranës

Medreseja e Tiranës në vazhdën e traditave të bukura të sjella prej saj në bashkëpunim me Drejtorinë Arsimore Rajonale Tiranë, ka organizuar në datat 2, 3 dhe 5 Maj në ambientet e shkollës Panairin Shkencor 2012. Nën drejtimin, mbështetjen dhe përkrahjen e mësuesve të lëndëve përkatëse nxënësit e kësaj medreseje paraqitën mbi 50 eksperimente të […]

Filluan regjistrimet në medresetë e vendit

Kanë filluar regjistrimet për provimin e pranimit në të gjitha medresetë e vendit për vitin shkollor 2012-2013. Medreseja  e  Tiranës,  Korçës, Cërrikut ( Elbasan ), Beratit  e Kavajës  do të zhvillojnë  provimin e pranimit në ambientet e tyre më dt: 12.05.2012 Medresetë me modelin  e tyre  të arsimit, edukimit dhe sukseset  e njëpasnjëshme,  kanë kaluar […]

Medreseja e Kavajës organizon panairin shkencor 2012

Medreseja e Kavajës organizon panairin shkencor  2012

Medreseja  “Hafiz Ali Korça”,  zhvilloi një panair shkencor në ambientet e shkollës  ku nxënës të kësaj medreseje  paraqitën mbi 55 eksperimente të ndryshme shkencore  në fushën e Fizikës, Matematikës, Kimisë, Biologjisë, Informatikës , Anglisht, Turqisht, Arabisht si dhe një teknikë e re arti figurativ në ujë i cili quhet “EBRU”. Të ftuar në këtë aktivitet […]

Medreseja Liria, aktivitet shkencor në Elbasan

Medreseja  Liria në Cërrik zhvilloi një aktivitet shkencor në Pallatin e sportit “Tomorr Sinani” në Elbasan, ku nxënës të kësaj medreseje dhe të shkollave 9 vjeçare të qytetit paraqitën mbi 35 eksperimente të ndryshme shkencore  në fushën e fizikës, matematikës, kimisë, biologjisë. Informatikës, etj. Të ftuar në këtë aktivitet ishin drejtorë, mësues e nxënës nga […]

Medreseja e Shkodrës organizon programin “Përjetësisht me ty”

Medreseja e Shkodrës “Haxhi Sheh Shamia” në kuadër të aktiviteteve të organizuara gjatë këtij muaji në përkujtim të lindjes së profetit Muhamed a.s., ka organizuar në teatrin “Migjeni” programin festiv “Përjetësisht me ty”. Fjala hyrëse e programit ishte natyrisht fjala e Kuranit që dhuroi emocione të shumta në sallë. Recitimet profesionale të djemve dhe vajzave, […]

Medresistët e Tiranës, vizitë në Ambasadën Amerikane

Medresistët e Tiranës, vizitë në Ambasadën Amerikane

  Një grup nxënësish bashkë me drejtorët e Medresesë së Tiranës, z. Hiqmet Patozi dhe z. Kasim Ilhan, duke ju përgjigjur ftesës së bërë, vizituan ambasadën e SHBA-së. Drejtoresha e qendrës së burimit të informacionit znj. Matilda Vangjeli i informoi nxënësit në lidhje me funksionin e kësaj zyre. Më pas u bisedua me ndihmës sekretarin […]