Medresetë

Medresisti i Beratit, shpallet piktori i ri më i mirë në botë

Medresisti i Beratit, shpallet piktori i ri më i mirë në botë

Nxënësi i Medresesë së Beratit Adi Totaj, ka fituar çmimin e parë në Konkursin Ndërkombëtar të Piktorëve “A Youthful Vision 2012” për moshat 13-15 vjeç, që u zhvillua në Sllovaki, organizuar nga UNESCO në kuadër të projektit World Haritage. Ky është çmimi i dytë i tij pas atij të vendit të tretë të marrë në […]

“Drita Islame” prezantohet para medresistëve të Tiranës

“Drita Islame” prezantohet para medresistëve të Tiranës

Ditën e hënë, datë 28 janar 2013, në ambientet e Medresesë së Tiranës u zhvillua një aktivitet prezantues i revistës “Drita Islame”, organ zyrtar i KMSH-së. Drejtori i Drejtorisë së Medias dhe Marrëdhënieve me Publikun në KMSH, Agron Hoxha bëri një prezantim të rrugëtimit të revistës (gazetës) që nga themelimi i saj e deri më […]

“Kur’ani Famëlartë, udhërrëfyes për njerëzimin”, program madhështor në TOB

“Kur’ani Famëlartë, udhërrëfyes për njerëzimin”, program madhështor në TOB

Është kthyer në traditë tashmë që për çdo vit Medresetë e Shqipërisë organizojnë programin e leximit të Kur’anit. Këtë vit ndryshe nga më parë  programi për leximin dhe shpërndarjen e certifikatave për klasat e gjashta dhe të dhjeta (djem dhe vajza) që kanë mësuar të lexojnë  Kur’anin Famëlartë, do të zhvillohet  në Sallën e Teatrit të […]

Medreseja e Shkodrës: Krenarë për ty Shqipëri

Medreseja e Shkodrës: Krenarë për ty Shqipëri

Medreseja  ˝H.SH.Shamia˝  dekoruar me urdhërin “Naim Frashëri i Artë” modeli i një shkolle që punon me standarde bashkëkohore, shkollë që treguesit  e përparimit dhe të edukimit fetar e qytetar janë në rritje, ku tradita qytetare është karakteristike e saj, në vazhdë të shumë aktiviteteve të organizuara me rastin e 100 vjetorit të shpalljes së Pavaresisë organizoi […]

Medreseja e Korçës, program festiv për 100 vjetorin e Pavarësisë

Me rastin e 100 vjetorit të Pavarësisë, Medreseja e Korçës organizoi sot (27.11.2012) një program festiv, në të cilën morën pjesë personalitete të politikës, kulturës artit dhe arsimit. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin edhe dy përfaqësues nga Komunitetit Mysliman i Shqipërisë, Kancelari Ali Zaimi dhe Drejtori i Vakf-Investimeve Uran Kalej. Në fjalën e tij […]

Medreseja e Tiranës feston 100 vjetorin e Pavarësisë

100 vjetori i pavarësisë është një ngjarje e cila nuk mund të  kalojë pa u ndier tek të gjithë shqiptarët. Edhe nxënësit e Medresesë së Tiranës me rastin e kësaj ngjarjeje madhështore, organizuan më datë 21.11.2012 një program festiv ku morën pjesë nxënës e mësues të shumtë si dhe të ftuar të tjerë. Programi filloi […]

Medreseja e Tiranës, një shekull për arsimin dhe diturinë

Medreseja e Tiranës, një shekull për arsimin dhe diturinë

Intelektuali i njohur, z. Xhemal Balla ish-medresist dhe më pas mësues flet për kushtet në të cilat u hap Medreseja e Tiranës në vitin e largët 1924, pedagogët dhe medresistët e parë si dhe rolin dhe kontributin e dhënë prej tyre në shoqërinë e asaj kohe e më vonë. Në vlerësimin e tij Medreseja e […]

Hapet medreseja e vajzave “H. Ali Korça” në Kavajë

  Në Kavajë është hapur paraditen e sotme medreseja “H. Ali Korça” për vajza. Në këtë ceremoni ishin të pranishëm kryetari i KMSH-së, H. Selim Muça, drejtori i arsimit parauniversitar në Ministrinë e Arsimit, z. Fatmir Vejsiu, nënprefekti i Kavajës, z. Galip Ramadhi, përfaqësues të pushtetit vendor, drejtori i Drejtorisë Arsimore të rrethit, drejtues e mësues të institucioneve […]

Medreseja e Naltë e Tiranës, ëndrra e besimtarëve islamë

Nga: Hiqmet Patozi    Në Shqipëri institucionet mësimdhënëse fetare (mejtepet e medresetë) u hapën pranë xhamive e teqeve disa shekuj më parë e në to mësohej kryesisht Kurani famëlartë. Por për medresetë, si institucione serioze të arsimit kombëtar fetar islam, si fidanishte të dritës së diturisë, mund të flasim vetëm në fillimet e shekullit XX, […]

Medresistet shqiptare shkëlqejnë në Holandë

Medresistet shqiptare shkëlqejnë në Holandë

Medresistët shqiptar kanë shkëlqyer sërish në konkurset ndërkombëtare që zhvillohen në vende të ndryshme të botës. Pas fitores në I-SWEEP në SHBA, këtë herë nxënësit e medresesë së Tiranës kanë rrëmbyer medaljen e bronzit në kompeticionin “INESPO” të zhvilluar në Holandë. “Inespo” është një konkurs ndërkombëtar ku nxënës nga e gjithë bota prezantojnë idetë e […]