Medresetë

Medreseja e Tiranës zë vendin e parë në olimpiadën ndërkombëtare I-SWEEP 2013

Medreseja e Tiranës zë vendin e parë në olimpiadën ndërkombëtare I-SWEEP 2013

Medresistët e Tiranës kanë fituar çmimin e parë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Projekteve Inxhinierike e Mjedisore për energji botërore të qëndrueshme (I-SWEEP 2013) që u zhvillua në Houston Texas të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në datat 8-13 maj 2013. Në këtë Olimpiadë Medreseja “H. Mahmud Dashi” u paraqit në kategorinë mjedisore me projektin “Reduktimi i radiacionit dhe […]

Medreseja e Korçës ndan çmimet e Panairit Shkencor

Medreseja e Korçës ndan çmimet e Panairit Shkencor

Medreseja  e Korçës organizoi Panairin Shkencor dhe ndarjen e Çmimeve të konkursit pranveror “Olimpiada Shkencore”, për 3 më të suksesshmit e qytetit të Korçës, Pogradecit dhe Bilishtit. Nxënësit konkurrentë të Konkursit Pranveror morën pjesë në shfaqjen e  organizuar nga  nxënësi e Medresesë. Nxënësit e shkollave 9-vjeçare panë nga afër eksperimentet e ndryshme shkencore ku disa […]

Medreseja e Durrësit, 20 vjet përkushtim

Medreseja e Durrësit, 20 vjet përkushtim

2013-ta shënon për Medresenë ‘’Mustafa Varoshi‘’ plot 20 vite edukim, arsimim, përkushtim, përgatitje fetare, sukses, besim dhe qindra studente të suksesshme që akoma dhe sot mbajnë lart titullin “medresiste”.  Gjatë këtyre   20 viteve, vërtet kontributi I saj ka qenë i pranishëm kudo në familje,  shoqëri e komunitet. Duhet të pranojmë se periudha e komunzimit shënoi […]

Filluan regjistrimet në të gjitha Medresetë e vendit

Filluan regjistrimet në të gjitha Medresetë e vendit

Kanë filluar regjistrimet për provimin e pranimit në të gjitha medresetë për vitin shkollor 2013-2014. Medreseja e Tiranës, Korçës, Cërrikut ( Elbasan ), Beratit e Kavajës do të zhvillojnë provimin e pranimit në ambientet e tyre më dt: 12.05.2013. Medresetë me modelin e tyre të arsimit, edukimit dhe sukseset e njëpasnjëshme, kanë kaluar shkollat dhe […]

Medreseja e Korçës organizon programin “Profeti Muhamed a.s. – Krenaria e Njerëzimit”

Medreseja e Korçës organizon programin “Profeti Muhamed a.s. – Krenaria e Njerëzimit”

Në kuadër të aktiviteteve të organizuara në përkujtim të Profetit Muhamed a.s., Medreseja e Korçës organizoi në ambientet e saj programin festiv “Profeti Muhamed – Krenaria e Njerëzimit”. Në fjalën e tij të mirëseardhjes, z. Omer Çallësh, duke iu drejtuar të ftuarve në shqip, vuri theksin në rëndësinë e dërgimit të profetëve dhe rolin e […]

Programe për 7 marsin në Medresetë e Shqipërisë

Programe për 7 marsin në Medresetë e Shqipërisë

Ashtu si çdo vit, edhe këtë 7 Mars, Medresetë e Shqipërisë nën një atmosferë të veçantë festive dhe nën një konceptim të ri, organizuan programe me rastin e festës së mësuesit. Në program morën pjesë  mësues të shkollave të rretheve përkatëse.  I ftuari i veçantë i programit të medresesë së Korçës ishte Z. Halit Shamata, […]

Lindi një shpresë në mes të shkretëtirës

Lindi një shpresë në mes të shkretëtirës

  Arjola Zaçi (Medreseja e Korçës) Heshtje, frikë, mosdije, errësirë mbytëse për zemrat e njerëzve. Vajtojnë ata dhe jo vetëm… Qielli i ngrysur pa shkëlqimin rrezatues me diellin e artë vajton me ta… Nuk i le vetëm. Vajton qielli për pak dritë, për atë dritë që çdokush do jepte jetën. E si të mbetej pas […]

Prezantimi i revistës “Drita Islame” në Medresetë Shqiptare (FOTOLAJM)

Prezantimi i revistës “Drita Islame” në Medresetë Shqiptare (FOTOLAJM)

Drejtoria e Medias dhe Marrëdhënieve me Publikun në KMSH, ka vijuar prezantimin e revistës “Drita Islame” nëpër medresetë dhe institucionet islame në mbarë vendin. Drejtori i Drejtorisë së Medias dhe Marrëdhënieve me Publikun në KMSH, Agron Hoxha ka njohur nxënësit e medreseve me rrugëtimit të revistës/gazetës, që nga themelimi i saj e deri më sot, […]

Medreseja e vajzave në Durrës, misioni që bashkon diturinë dhe besimin

Medreseja e vajzave në Durrës, misioni që bashkon diturinë dhe besimin

Pas portës së hekurt, qëndron godina, e cila edhe pse lehtësisht mund të shihet nga rruga, jo gjithmonë është kuptuar dhe gjykuar drejt për atë që është në të vërtetë, një institucion arsimor i mirëfilltë, punës dhe misionit të të cilit, i vishet një veçanti, mbështetja te besimi fetar. Medreseja e vajzave në Durrës “H. […]

Medresisti që fitoi çmimin e UNESCO-s (VIDEO)

Nxënësi i Medresesë së Beratit Adi Totaj, ka fituar çmimin e parë në Konkursin Ndërkombëtar të Piktorëve “A Youthful Vision 2012” për moshat 13-15 vjeç, që u zhvillua në Sllovaki, organizuar nga UNESCO në kuadër të projektit World Haritage. Adi Totaj është shpallur piktori më i mirë mes 1458 të rinjve nga e gjithë bota […]