Medresetë

Jetën ndërtojmë me dije dhe dashuri për ty atdhe

Jetën ndërtojmë me dije dhe dashuri për ty atdhe

Jetën ndërtojmë me dije dhe dashuri për ty atdhe Ishte kjo motoja  që shoqëroi veprimtaritë festive kushtuar  101- vjetorit të Pavarësisë në Medresenë e Korçës. E kështu, në këtë përvjetor të 101-të të Shqipërisë nxënës, mësues dhe të ftuar nëpërmjet një programi festiv kujtuan me respekt të shkuarën, rrënjët e tyre, lirinë e tyre të […]

Medreseja e Elbasanit feston 101 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë

Medreseja e Elbasanit feston 101 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë

Me rastin e 101 vjetorit të Pavarësisë edhe Medreseja e Elbasanit, organizoi një program festiv ku morën pjesë nxënës, mësues e prindër si dhe shumë të ftuar të tjerë. Programi filloi me himnin kombëtar, i cili e ndezi dukshëm atmosferën në sallë. Më pas nxënësit kënduan këngë patriotike si dhe vjersha ku ngritën vlerat kombëtare […]

101 vjetori i Pavarësisë vjen ndryshe në Medresenë e Tiranës

101 vjetori i Pavarësisë vjen ndryshe në Medresenë e Tiranës

101 vjetori i i Pavarësisë së Shqipërisë një ditë e veçantë kjo për të gjithë shqiptarët, solli një atmosferë festive në ambientet e Medresesë së Tiranës. Me rastin e kësaj ngjarjeje të rëndësishme në historinë e vendit, Medreseja e Tiranës organizoi një program festiv, ku morën pjesë nxënës e mësues si dhe të shumë të […]

Fituesit e konkursit mbi revistën Drita Islame, vizitë në KMSH

Fituesit e konkursit mbi revistën Drita Islame, vizitë në KMSH

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë Haxhi Selim Muça dhe Drejtori i Medias në KMSH z. Agron Hoxha, pritën në një takim tre medresistët e Kavajës, të cilët, dolën më të mirët në konkursin mbi revistën Drita Islame. Nxënësit e Medresesë së Kavajës shoqëroheshin nga drejtori i kësaj shkolle z. Mustafa Hatipoglu, i cili vlerësoi […]

Medreseja e Kavajës, konkurs mbi revistën “Drita Islame”

Medreseja e Kavajës, konkurs mbi revistën “Drita Islame”

Departamenti i Shkencave Islame dhe Drejtoria e Medresesë së Kavajës, organizuan një konkurs mbi përmbajtjen e revistës së përmuajshme “Drita Islame”. Konkursi konsistonte në një testim, i përbërë nga 30 pyetje, ku mbi gjysma e nxënësve kanë marrë pjesë. Për këtë drejtoria ka stimuluar nxënësit që kanë zënë vendet e para, përmes ndarjes së çmimeve […]

Besimtarë të Burrelit vizitë Medresenë e Tiranës dhe Elbasanit

Besimtarë të Burrelit vizitë Medresenë e Tiranës dhe Elbasanit

Myftinia e Burrelit organizoi gjatë fundjavës një shëtitje me xhematin e këtij qyteti në Tiranë dhe Elbasan, ku kanë vizituar xhamitë dhe institucionet arsimorë të Komuniteti Mysliman të Shqipërisë. Gjatë vizitës në Tiranë, të shoqëruar nga Myftiu i i këtij rrethi Taulant Bica, ata janë ndalur në Medresenë e Tiranës, ku kanë parë nga afër […]

Olimpiada I SWEEP 2013, medresistët e Tiranës fitojnë medalje të artë në SHBA

Olimpiada I SWEEP 2013, medresistët e Tiranës fitojnë medalje të artë në SHBA

Shqipëria, e para mes 70 vendeve pjesëmarrëse Nxënësit e Medresesë së Tiranës, Enes Hyka dhe Mehmet Demirxhan janë dy “shkencëtarët” shqiptarë që kanë fituar çmimin e parë në Olimpiadën Ndërkombëtare “I SWEEP 2013”, në fushën e projekteve inxhinierike e mjedisore për energji botërore të qëndrueshme, të organizuar në datat 8-13 maj në Hjuston (Teksas) të […]

KMSH organizon olimpiadën e lëndëve fetare

KMSH organizon olimpiadën e lëndëve fetare

Më datë 16.05.2013 në Medresenë e Tiranës u zhvillua olimpiada e lëndëve fetare të organizuar nga  Komunitetit Mysliman i Shqipërisë (Drejtoria e Arsimit), ku morën pjesë 154 nxënës nga të gjithë medresetë e vendit. Olimpiada përfshinte konkurset në lëndën e Kur`anit, Besimit, Fikhut dhe Arabishtes. Konkursi i Kur`anit u zhvillua në katër kategori, ku nxënësit […]

Krerët myslimanë të Ballkanit vizitojnë medresenë e Tiranës

Krerët myslimanë të Ballkanit vizitojnë medresenë e Tiranës

Krerët myslimanë të Ballkanit të cilët, kanë vizituar Medresenë e Tiranës të shtunën pasdite më 18 maj 2013, ku kanë ndjekur edhe një aktivitet të shkurtër artistik përgatitur nga nxënësit e kësaj medreseje. Liderët Myslimanë ndodheshin në Tiranë me rastin e punimeve të Konferencës së 6-të e Kryetarëve të Bashkësive Islame të Ballkanit, e organizuar […]

Medresetë zhvillojnë provimet e pranimit për sezonin e ri shkollor

Medresetë zhvillojnë provimet e pranimit për sezonin e ri shkollor

Në të gjitha medresetë u zhvillua provimi i pranimit ku morën pjesë më shumë se 2 mijë nxënës (djem dhe vajza) të klasave të nënta. Provimi zgjati dy orë dhe u zhvillua në Medresenë e Tiranës, Medresenë e Kavajës, Medresenë e Beratit, Medresenë e Cërrikut, Medresenë e Korçës si dhe në qytetin e Kukësit, Laçit, […]