Medresetë

Medreseja e Korçës, seminar trajnimi me drejtorët e shkollave 9-vjeçare dhe të mesme

Medreseja e Korçës, seminar trajnimi me drejtorët e shkollave 9-vjeçare dhe të mesme

 Medreseja e Korçës, organizoi paraditen e 18 nëntorit, një seminar trajnimi me drejtorët e shkollave 9 -vjeçare dhe të mesme me temë: “Menaxhimi i institucioneve dhe kriza në sistemin parauniversitar’’. Seminari trajtoi temat: “Kodi i etikës së mësuesit në sistemin parauniversitar, zgjidhja e konflikteve dhe krijimi i një klime miqësore në shkollë’’, “Të drejtat dhe […]

Medresistët e Tiranës dhe Kavajës, fitues medaljesh në SHBA

Medresistët e Tiranës dhe Kavajës, fitues medaljesh në SHBA

Në datat 28 prill – 4 maj 2014 në Houston, Teksas të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u zhvillua Olimpiada Ndërkombëtare e Projekteve Inxhinierike e Mjedisore për energji botërore të qëndrueshme (I-SWEEP 2014) ku u paraqitën mbi 380 projekte të 70 vendeve të ndryshme të botës. Nxënësit e Medresesë “H. Ali Korça” Kavajë, Julian Ostaku […]

Medresistët e Korçës, medalje argjendi në olimpiadën IYIPO

Medresistët e Korçës, medalje argjendi në olimpiadën IYIPO

Dy nxënës të Medresesë së Korçës, Albi Hoxha dhe Lorend Zaçellari, morën pjesë në olimpiadën IYIPO, që këtë vit u organizua në Gjeorgji. Nxënësit e kësaj shkolle, midis 36 shteteve pjesëmarrëse dhe 193 projekteve të paraqitura zunë vendin e dytë duke fituar medaljen e argjendtë. Ata në projektin e tyre matën kohën e reagimit të […]

Medreseja e Kavajës fiton medalje argjendi në INEPO

Medreseja e Kavajës fiton medalje argjendi në INEPO

 Emirjan Ozuni dhe Enris Çaça, dy nxënësit e Medresesë së Kavajës kanë fituar medalje argjendi në konkursin ndërkombëtar për mjedisin “INEPO” të organizuar në Azerbajxhan. Midis konkurrentëve nga 51 shtete pjesëmarrës dhe prej më shumë se 80 projekteve të paraqitura, ata arritën të renditen ndër më të mirët.      

Program madhështor për Kuranin

Program madhështor për Kuranin

Medreseja e Tiranës organizoi sot programin “Në dritën e Kuranit”, event i mbështetur nga Komuniteti Mysliman dhe fondacioni arsimor e kulturor “SEMA”. Nënkryetari i KMSH-së z. Skënder Bruçaj, përshëndeti në emër të Kryetarit Haxhi Selim Muça dhe vlerësoi djemtë dhe vajzat medresiste, për vullnetin dhe dëshirën e tyre për të përvetësuar sa më shpejt leximin […]

Kavajë, shpërndahen certifikatat e Kuranit në Medresenë e Vajzave

Kavajë, shpërndahen certifikatat e Kuranit në Medresenë e Vajzave

Nënkryetarët e KMSH-së, z. Gazmend Aga dhe  morën pjesë në ceremoninë e shpërndarjes së certifikatave të Kuranit për nxënëset e klasave të 10-ta në Medresenë e Vajzave në Kavajë! Në fjalën e tij Nënkryetari Shehu theksoi rëndësinë që ka mësimi i leximit të Kuranit në gjuhën në të cilën ai ka zbritur dhe evidentoi faktin […]

Festa e Kuranit në Berat

Festa e Kuranit në Berat

Dhjetëra të rinj të Beratit kanë marrë certifikatë nderi për mësimin e leximit të Kuranit. Medreseja e Beratit organizoi, paraditen e së Shtunës, (21 Dhjetor 2013),  një program festiv për Kuranin Famëlartë, ku nxënësve të klasave të dhjeta u janë shpërndarë certifikatat për mësimin e leximit e Kuranit.  Kancelari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. […]

Medreseja e Durrësit feston 20-vjetorin

Medreseja e Durrësit feston 20-vjetorin

Në Durrës është përkujtuar dje (19.12.2013), 20 vjetori i hapjes së Medresesë “Mustafa Varoshi”. Në ceremoninë e zhvilluar me këtë rast në Pallatin e Kulturës “Aleksandër Moisiu” morën pjesë Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Selim Muça, Kancelari Ali Zaimi, Nënkryetari Gazmend Aga, Drejtori i  Kabinetit Oltion Kola, Myftiu i Durrësit, Redin Quku, Kryetari […]

Medreseja e Kavajës organizon “Festën e Kuranit”

Medreseja e Kavajës organizon “Festën e Kuranit”

Medreseja e Kavajës, organizoi të enjten, 19 Dhjetor 2013, programin e quajtur “Festa e Kuranit”, një programi ky i përvitshëm që organizohet  në të gjitha Medresetë e vendit. Aktiviteti festiv është zhvilluar në ambientet e Pallatit të Kulturës në Kavajë, me rastin e mësimit të Kuranit nga ana e nxënësve të klasave të 10-ta.  I […]

Medresetë shqiptare festojnë 101 vjetorin e Pavarësisë

Medresetë shqiptare festojnë 101 vjetorin e Pavarësisë

Në kuadër të 101 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë të gjitha Medresetë në Shqipëri, kanë organizuar programe festive dhe përkujtuese. Medreseja e Beratit Medreseja e Beratit, më datë 27.11.2013 me rastin e 101 Vjetorit të shpalljes së Pavarësisë organizoi një aktivitet me nxënësit e shkollës në pallatin e kulturës, Berat. Nxënësit e Medresesë së Beratit […]