Medresetë

Medreseja e Tiranës, program mbi urtësitë e namazit

Medreseja e Tiranës, program mbi urtësitë e namazit

Namazi si adhurim, lartësim shpirtëror, falënderim dhe mirënjohje ishte tema e programit të organizuar nga Medreseja e Tiranës. Nënkryetari i KMSH-së, z Gazmend Aga përgëzoi nxënësit për përcjelljen e emocioneve të veçanta dhe vlerësoi Medresenë e Tiranës, e cila është duke dhënë frymën e arsimimit të ndërgjegjshëm. Më pas z. Aga theksoi se namazi është […]

Programi “Të jetësojmë vlerat e besimit”

Programi “Të jetësojmë vlerat e besimit”

Medreseja e Tiranës organizoi programin “Të jetësojmë vlerat e besimit, dashurinë, vëllazërinë, përkrahjen, paqen dhe respektin”. Në programin e përgatitur nxënësit e medresesë përçuan mesazhe dashurie, vëllazërimi dhe besimi. Me anë të poezive, ilahive, prozave, historive të ndryshme dhe pjesëve teatrale ata theksuan dhe nxorën në pah bukuritë e besimit dhe qetësinë shpirtërore që ai […]

Dita Ndërkombëtare e Tolerancës në Medresenë e Tiranës

Dita Ndërkombëtare e Tolerancës në Medresenë e Tiranës

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tolerancës, Medreseja e Tiranës organizoi programin kulturor “Për një botë me më shumë dashuri” me pjesëmarrjen e përfaqësuesve fetarë në vend. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, drejtori i Medresesë së Tiranës, z. Ali Zaimi, kryetarja e Komitetit Shtetëror për […]

Aktivitet letrar në Medresenë e Tiranës

Aktivitet letrar në Medresenë e Tiranës

Në kuadër të muajit të letërsisë, Medreseja e Tiranës H. Mahmud Dashi zhvilloi një bisedë me shkrimtarin e mirënjohur Besnik Mustafaj. Gjatë bisedës me nxënësit, z. Mustafaj tregoi mbi fillimet e tij si shkrimtar, motivet që e nxitën në këtë fushë dhe eksperiencat e tij të ndryshme. Në takim ishte i ftuar edhe drejtori i […]

Medreseja e Korçës çertifikatë arritjeje në Hollandë

Medreseja e Korçës çertifikatë arritjeje në Hollandë

Nxënësi i klasës së 10-të në Medresenë e Korçës “H. Abdullah Zëmblaku”, Xhois Shaholli, ishte pjesmarrës në Olimpiadat Ndërkombëtare të Projekteve Shkencore INESPO, të organizuara në Amsterdam, Hollandë. Ai prezantoi një nga dy projektet që përfaqësonin Shqipërinë midis 103 projekteve të prezantuara nga më shumë se 200 nxënës të ardhur nga 49 shtete të ndyshme […]

Mijëra besimtarë përkujtojnë Profetin Muhamed (a.s.)

Mijëra besimtarë përkujtojnë Profetin Muhamed (a.s.)

Mijëra qytetarë shqiptarë, u bënë pjesë e programit festiv në përkujtim të Profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të, organizuar për të njëmbëdhjetin vit radhazi nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacioni Kulturor e Arsimor “Sema”. Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, duke folur për personalitetin që la gjurmë të pashlyeshme në kujtesën […]

Medreseja e Tiranës program artistik kushtuar Kur’anit

Medreseja e Tiranës program artistik kushtuar Kur’anit

Medreseja e Tiranës “H. Mahmud Dashi” organizoi të premten me datë 18 mars 2016  një program artistik “Në dritën e mrekullueshme të Kur’anit Famëlartë”. Në këtë aktivitet të ndërthurur me leximin e ajeteve të Kur’anit, ilahi, poezi, dhe aktrim, u përçuan mesazhet dhe vlerat universale të  Islamit. Në program morën pjesë, kryetari i KMSH-së, Haxhi Skender […]

25 vjet liri e besimit në Medresenë e Elbasanit

25 vjet liri e besimit në Medresenë e Elbasanit

Medreseja e Elbasanit ka përkujtuar sot, 25 vjetorin e lirisë së besimit përmes një aktiviteti të zhvilluar në ambientet e saj. Në këtë aktivitet morën pjesë Myftiu i Elbasanit z. Agim Duka dhe Drejtori i Kulturës në KMSH Dr. Genti Kruja. Fillimisht fjalën e hapjes e mbajti drejtori i Medresesë z. Jakup Shahin, i cili […]

Zhvillohet ceremonia e maturës në Medresenë “H. Ali Korça”, Kavajë

Zhvillohet ceremonia e maturës në Medresenë “H. Ali Korça”, Kavajë

Ditën e djeshme, më 22 maj, maturantët e Medresesë së Kavajës “H. Ali Korça” zhvilluan programin e fundit si nxënës të kësaj shkolle. Ata performuan me poezi, ilahi, pjesë humoristike si dhe sollën copëza kujtimesh nga vitet e kaluara në medrese. Në fjalën e tij përshëndetëse, drejtori i shkollës, z. Mustafa Hatipoglu, falenderoi të gjithë […]

Medreseja e Beratit, medalje në InfoMatriks

Medreseja e Beratit, medalje në InfoMatriks

Medreseja e Beratit me anë të nxënësve të saj Ernedo Selami dhe Bruno Plaku, bashkë me mësuesin e informatikës z. Gentjan Lami arritën që të fitojnë medalje bronzi në konkursin ndërkombëtar të InfoMatrix, i cili u zhvillua në Rumani. InfoMatrix është një konkurs ndërkombëtar në fushën e informatikës ku nxënësit aplikuan në fushën e programimit […]

Page 1 of 9123Next ›Last »