Bota

Medina shpallet kryeqytet i kulturës botërore islame

Medina shpallet kryeqytet i kulturës botërore islame

Qyteti i Medinës në Arabinë Saudite është shpallur kryeqytet i Kulturës Botërore Islame për vitin 2013 Qyteti i Medinës në Arabinë Saudite është shpallur kryeqytet i Kulturës Botërore Islame për vitin 2013, në një ceremoni ku kanë marrë pjesë personalitete të shquara nga të gjitha vendet islame dhe ato botërore. Në këtë veprimtari Komuniteti Mysliman […]

Tetovë, hapet ekspozita “Kam mall për Ty, Pejgamber i All-llahut”

Tetovë, hapet ekspozita “Kam mall për Ty, Pejgamber i All-llahut”

Në orët e mbrëmjes të ditës së hënë në Galerinë e Arteve në Tetovë u bë hapja solemne e ekspozitës “Me art ne flasim” që realizohet në kuadër të fushatës “Ta njohim Muhammedin salAll-llahu alejhi ve sel-lem”. E shndërruar në një ekspozitë tradicionale, për vendosjen e komunikimit ndërmjet veprimtarisë së artistëve  dhe kulturës islame, këtë […]

Myslimanët shqiptarë në Zvicër dhurojnë gjak në emër të dashurisë njerëzore

Myslimanët shqiptarë në Zvicër dhurojnë gjak në emër të dashurisë njerëzore

Qendra Kulturore Islame Shqiptare e Wetzikonit në Kantonin e Cyrihut, ka realizuar me sukses aksionin bamirës për dhurimin e gjakut, pikërisht në muajin e lindjes së Muhamedit a.s., me moton “E dua Pejgamberin, e dua njeriun”. Interesimi ishte shumë i madh nga ana e anëtarëve të kësaj qendre, e po ashtu, këtij aksioni iu bashkangjitën […]

Mliarderi Patrice Motsepe dhuron gjysmën e pasurisë për të varfrit

Mliarderi Patrice Motsepe dhuron gjysmën e pasurisë për të varfrit

51 vjeçari Patrice Motsepe njoftoi se do të jepte gjysmën e pasurisë së tij një fondacioni bamirësie, sipas thirrjes së Bill Gates dhe Warren Buffett. “Nevojat dhe sfidat janë të mëdha dhe ne shpresojmë se angazhimet tona për donacion do të nxisin Afrikën e Jugut të ndihmojë dhe ta kthejë botën në një vend më […]

Harvard, ajet Kur’ani në hyrje të Fakultetit të Drejtësisë

Harvard, ajet Kur’ani në hyrje të Fakultetit të Drejtësisë

Universiteti i Harvardit, ka vendosur një pasazh të Kuranit në hyrjen kryesore të fakultetit të drejtësisë. Verseti 135 i sures Nisa, i vendosur reklamuar tek hyrja kryesore e fakultetit të drejtësisë të universitetit Harvard në SHBA,  është parë më i përshtatshmi, pasi është konsideruar si një nga shprehjet më madhështore të drejtësisë në botë dhe […]

OKB del në mbrojtje të shamisë

OKB del në mbrojtje të shamisë

Agjencia për të Drejtat e Njeriut e Kombeve të Bashkuara ka dënuar vendimin e një shkolle franceze për përjashtimin e një nxënëseje me origjinë indiane për shkak të mbajtjes së shamisë. Në deklaratën e komisionit në fjalë shkruhet se mbajtja e shamisë brenda ambienteve të shkollës nuk e cenon aspak institucionin përkatës dhe as të […]

Bremen – Gjermani, myslimanët do të kenë status zyrtar

Bremen – Gjermani, myslimanët do të kenë status zyrtar

Më 15 janar ndërmjet qeverisë së landit Bremen dhe institucioneve që përfaqësojnë komunitetin islam do të nënshkruhet një marrëveshje, e cila do të sjellë zyrtarizmin e fesë islame në këtë territor. Në Bremen, landin më të vogël të Gjermanisë, po ndodhin zhvillime të kënaqshme për komunitetin mysliman që jeton këtu, pasi më datë15 janar pritet […]

Përurohet muzeu që na njeh me periudhën profetike

Përurohet muzeu që na njeh me periudhën profetike

U përurua në Mbretërinë e Arabisë Saudite muzeu më i ri, i ndërtuar sipas teknologjisë më të fundit, për të ndihmuar vizitorët që të kenë mundësi të imagjinojnë jetën e përditshme në periudhën  profetike. Në muret e muzeut janë vendosur monitorë gjigantë, të cilët pasqyrojnë foto nga Meka e Nderuar dhe Medina e Ndritshme, pemën […]

Çmimi ndërkombëtar “Naif bin Abdul Aziz” shpall më të mirët e vitit 2012

Në Riad të Arabisë Saudite është zhvilluar ceremonia e ndarjes së çmimit “Princi Naif bin Abdul Aziz” për botimin më të mirë në Traditën e Pejgamberit dhe studimet bashkëkohore islame. Në këtë ceremoni, tashmë të kthyer në traditë prej gjashtë vitesh, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë përfaqësohej nga Myftiu i Tiranës, H. Ylli Gurra dhe drejtori […]

Chicharito: Unë e admiroj Profetin Muhamed

Futbollisti i Manchester United, meksikani Javier Hernandez, ka vlerësuar lart figurën e Profetit Muhamed. Futbollisti i famshëm meksikan, Javier Hernandez, i njohur me nofkën Chicharito, gjatë një interviste për CNN, ka vlerësuar lart figurën e Profetit Muhamed, duke thënë: “Unë nuk jam mysliman, por e admiroj personalitetin e Profetit Muhamed”. Me këtë vlerësim, futbollisti shtatshkurtër […]