Bota

FIFA lejon mbajtjen e shamisë në fushën e futbollit

FIFA lejon mbajtjen e shamisë në fushën e futbollit

Federata Ndërkombëtare e Futbollit, ka lejuar lojtaret femra të mbajnë shaminë e kokës gjatë ndeshjeve të futbollit, vendim i cili erdhi si rezultat i kërkesave të vazhdueshme nga ana e shteteve islame. Kushti që federata ka vendosur për femrat që mbajnë shami, është që ngjyra të jetë e njëjta me kostumin sportiv të skuadrës përfaqësuese. […]

Ekspozita “Muhamedi i dërguari i Zotit” në Medine

Ekspozita “Muhamedi i dërguari i Zotit” në Medine

Në kuadër të festimeve për zgjedhjen e qytetit të bekuar të Medines, si qyteti i kulturës islame, princi i qytetit ka hapur një ekspozitë me titull “Muhamedi i dërguari i Zotit”. Ekspozita përmban një sërë mjetesh dhe teknologjish në të cilat ofrohet një imazh më i qartë i jetëshkrimit të profetit Muhamed a.s. Ekspozita është […]

Numër në rritje i bankave islamike

Numër në rritje i bankave islamike

Turqia mbështet gjithnjë e më shumë zhvillimin e sektorit të bankave islamike. Me këtë synohet që të tërhiqen më fort investime nga vendet myslimane. Ekspertët e përshëndesin këtë, kritikët janë të shqetësuar.  Përdorimi i bankave islamike, i të ashtuquajturave banka me pjesëmarrje, po bëhet gjithnjë e më i preferuar në Turqi. Statistika e shoqatës turke […]

Vazhdon zgjerimi i Qabes

Vazhdon zgjerimi i Qabes

  Vazhdojnë punimet intensive në Qabe, duke bërë zgjerimin më të madh të të gjitha kohërave, ku do të falen njëkohësisht 1.5 milion vetë.   Aktualisht në Qabe bëjnë tavaf 45 mijë vetë në një orë, pas përfundimit të projektit ky numër do të shkojë në 130 mijë për një orë. Realizimi i këtij projekti […]

Ballkani ndër rajonet më religjioze në botë

Ballkani ndër rajonet më religjioze në botë

Sipas sondazhit të Gallupit për vitin 2012, rajoni i Ballkanit është identifikuar si një nga rajonet me numrin më të ulët të ateistëve, ku vetëm katër për qind e banorëve e konsiderojnë veten ateistë. Prandaj, sondazhi i Gallupit tregon se Ballkani hyn në mesin e rajoneve më religjioze në botë. Nga ana tjetër, numri më […]

Bayern Munich do ndërtojë një xhami në “Allianz Arena”

Bayern Munich do ndërtojë një xhami në “Allianz Arena”

Drejtoria e klubit futbollistik Bayern München e ka ndërmend ta ndërtojë një xhami në stadiumin Allianz Arena. Kjo do të jetë xhamia e parë në të gjitha stadiumet e botës. Kjo iniciativë erdhi si përgjigje e propozimit të Franck Ribery, i cili kërkoi një mesxhid apo dhomë të vogël për ta falë namazit, ai dhe […]

Myslimanët shqiptarë shpëtuan hebrenjtë nga nazistët (VIDEO)

Myslimanët shqiptarë shpëtuan hebrenjtë nga nazistët (VIDEO)

Në vitin 1934, ambasadori amerikan në Shqipëri Herman Bernstein deklaroi: “Nuk ka asnjë gjurmë të ndonjë diskriminimi ndaj hebrenjve në Shqipëri, sepse Shqipëria ndodh të jetë një nga vendet e rralla në Evropë ku paragjykimet fetare dhe urrejtja edhe sot nuk ekzistojnë, edhe pse shqiptarët janë ndarë në tri besime. “Vërtet, hebrenjtë në Evropë u […]

Ronaldo do të bëhet mysliman?

Ronaldo do të bëhet mysliman?

Futbollisti më i mirë i Real Madridit, Cristiano Ronaldo e pranon se së fundmi ka kërkuar informata të shpeshta për Islamin. Ylli portugez i përket fesë katolike, por së fundmi ka kaluar shumë kohë me shokët e skuadrës, Mesut Ozil e Sami Khedira, të cilët i kanë treguar shumëçka për fenë e tyre. “Feja nuk […]

Abidal: Luftoni, jini mirënjohës ndaj Zotit dhe lutuni

Abidal: Luftoni, jini mirënjohës ndaj Zotit dhe lutuni

Këshilla ime për njerëzit që janë në të njëjtën situatë si unë është të luftojnë deri në fund, të jenë mirënjohës ndaj Zotit dhe të luten shumë. Të dielën, komplet stadiumi i Barcelonës “Camp Nou” u ngrit në këmbë dhe duartrokiti fuqishëm një prej beniaminëve të tij. Duartrokitjet nuk ishin as për Fabregasin e shkëlqyer […]

Boston, studentet jomyslimane, një ditë me hixhab në respekt të Islamit

Boston, studentet jomyslimane, një ditë me hixhab në respekt të Islamit

Studentet jomyslimane të Universitetit të Bostonit (SHBA) kanë kaluar një ditë duke bartur hixhabin, si pjesë e projektit të universitetit “muaji mars, rritja e ndërgjegjësimit për Islamin”, me të cilin është synuar korrigjimi i keqkuptimeve që kanë të bëjnë me Islamin dhe hixhabin. Studentët e Universitetit të Bostonit shpeshherë i mbulojnë kokat e tyre me […]