Bota

SHBA, konferencë për njohjen e Islamit

SHBA, konferencë për njohjen e Islamit

Organizohet konferenca me temë “Njohja e Kur’anit dhe Muhamedit (a.s)” në Fakultetin Pedagogjik të Universitetit Mejsuri të Amerikës. Sipas agjencisë së lajmeve “Inqa” konferenca është mbajtur para dy ditësh më 29 nëntor, ku pjesëmarrja ka qenë e lartë. Programe të tilla në Amerikë organizohen me mbështetjen dhe kontributin e Këshillit për  Marrëdhënie Islamo-Amerikane, për të […]

Egjipt, myftinjtë ndalojnë blerjen e votave

Paralajmërimi për blerjen e votave në Kajron e Vjetër, ku thuhet se disa individët kanë ofruar para për qytetarët që të votojnë për kandidatë të caktuar, ka sjellë edhe reagimin e Këshillit të Myftinjve të Egjiptit Dar el-Iftaa. Ata kanë lëshuar një fetva përmes së cilës ua ndalojnë kandidatëve blerjen e votave. “Blerja e votave […]

Mbahet në Jordani forumi i dytë katoliko-mysliman

Mbahet në Jordani forumi i dytë katoliko-mysliman

Në takimin e dytë të Forumit katoliko-mysliman, i cili u mbajt këtë javë në Aman është miratuar një deklaratë e përbashkët në të cilën, mes tjerash, thuhet se besimtarët duhet t’i shprehin mirënjohjet e tyre Zotit për të gjitha këto dhurata përmes respektit reciprok. “Katolikët dhe myslimanët do të vazhdojnë dialogun si e vetmja mënyrë […]

Kanadaja lejon mbajtjen e hixhabit për femrat që punojnë në polici

Policia e qytetit Toronto ka miratuar lejen për bartjen e hixhabit për femrat myslimane që punojnë në polici. Sipas raportit të bazës informative “Canoe” zyrtarët e gjykatës së qytetit të Torontos pesë muaj më parë kanë aprovuar bartjen e hixhabit për femrat police që i përkasin besimit islam, por policia e këtij qyteti nuk e […]

Bashkëjetesa dhe dialogu mbledh akademikët në Nigeri

Bashkëjetesa dhe dialogu ka mbledhur akademikë dhe studiues të shumtë në Nigeri, në një konferencë ndërkombëtare të organizuar nga revista prestigjioze ndërkombëtare Fountain në bashkëpunim me një qendër dialogu në Abuja, kryeqytet i Nigerisë. Konferenca është zhvilluar nën kujdesin e Ministrisë së Arsimit të Nigerisë dhe me mbështetjen e gjashtë universiteteve nigeriane. Ministrja e Arsimit […]

Myslimanë dhe hebrenj në veprim

Myslimanë dhe hebrenj në veprim

Myslimanët dhe hebrenjtë janë bashkuar për të ndihmuar të uriturit në Nju Xhersi dhe Nju Jork. Qëllimi i këtij aksioni ishte promovimi dhe mirëkuptimi mes religjioneve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. “Çdo mysliman dhe çdo hebre është i obliguar t’ju ndihmojë atyre që kanë nevojë”, u shpreh Walter Ruby,  anëtar i Fondacionit për marrëdhëniet […]

Bashkësia Islame e Serbisë mbetet pjesë e BI-së Bosnjes

Bashkësia Islame e Serbisë mbetet pjesë e BI-së Bosnjes

Edhe pas ndryshimit të Kushtetutës së Bashkësisë Islame në Bosnje e Hercegovinë, Bashkësia Islame në Serbi do të mbetet pjesë e saj integrale thotë Rektori i Universiteti ndërkombëtar të Novi Pazarit dr. Mevlud Dudiq, i cila në seancën e BI-së në BeH është zgjedhur anëtarë i komisionit, që ka për detyrë përgatitjen e ndryshimeve në […]

Maqedoni, kreu i BFI: Dita e Alfabetit, unitet mes shqiptarëve

Maqedoni, kreu i BFI: Dita e Alfabetit, unitet mes shqiptarëve

Kreu i Bashkësisë Fetare Islame në Mqedoni, Reis Ul Ulema haxhi Sulejman ef Rexhepi ka vizituar Institutin për Trashëgimi Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve dhe ka përgëzuar shqiptarët për ditën e Alfabetit shqip. Gjatë kësaj vizite kreu i myslimanëve të Maqedonisë ka takuar drejtorin e këtij instituti z. Shefqet Zekolli. Kreu i BFI-së tha se […]

Myslimanët britanikë më patriotë se kurrë

Myslimanët e Britanisë së Madhe janë shumë krenarë për origjinën e tyre. Sipas një studimi të realizuar më 2.000 shtetas të këtij vendi  del që myslimanët e Britanisë janë tepër krenarë për origjinën e tyre, duke hedhur kështu poshtë zërat që qarkullonin gjithandej në këtë vend se myslimanët nuk janë patriotë. Sipas të përditshmes Daily […]

Malajzia planifikon themelimin e fondit global të zekatit për të varfrit

Malajzia planifikon të themelojë fondin global të zekatit për t’ju ndihmuar miliona njerëzve të varfër në mbarë botën.”Sekretariati për vakëf, zekat dhe haxh (JAWHAR) është në fazën e themelimit të Organizatës botërore të zekatit, prandaj i nevojitet sponsorizimi nga vendet tjera myslimane”, tha Jamil Khiri Baharom, ministër në departamentin e kryeministrit, bënë të ditur agjencia […]