Bayern Munich do ndërtojë një xhami në “Allianz Arena”

Drejtoria e klubit futbollistik Bayern München e ka ndërmend ta ndërtojë një xhami në stadiumin Allianz Arena. Kjo do të jetë xhamia e parë në të gjitha stadiumet e botës.

Kjo iniciativë erdhi si përgjigje e propozimit të Franck Ribery, i cili kërkoi një mesxhid apo dhomë të vogël për ta falë namazit, ai dhe lojtarët tjerë myslimanë.
Por, përgjigja e kryesisë së klubit ishte befasuese pasi që ata vendosën që ta ndërtojnë një xhami të tërë dhe të jetë në shfrytëzim të lojtarëve dhe tifozëve.
Klubi ka marrë përsipër 85% të harxhimeve të ndërtimit të kësaj xhamie, kurse pjesën tjetër ia ka lënë lojtarëve dhe tifozëve. Kjo xhami do ta ketë Imamin e vet, bibliotekën dhe mësime fetare.

Fussball, UEFA Champions League, Gruppenphase, Gruppe F, FC Bayern Muenchen - Steaua Bukarest, Dienstag (25.11.08), Allianz Arena, Muenchen: Muenchens Franck Ribery (Frankreich) betet vor dem Spiel. Das Spiel endete 3:0. Foto: Oliver Lang/ddp

 

You must be logged in to post a comment Login