Bashkëbisedim me besimtaret e Fierit mbi rolin e gruas

Përfaqësuese të Zyrës së Gruas zhvilluan të enjten një takim me besimtaret e Fierit, ku u diskutua mbi rolin dhe peshën e gruas në shoqëri, familje dhe më gjerë, si dhe rëndësinë që Feja Islame i rezervon asaj.

Përgjegjësja e Zyrës së Gruas, znj Fatma Karaj, nënvizoi faktin se gruaja është pesha kryesore në shoqëri, pa rolin dhe kontributin e së cilës shoqëria nuk do të ishte e plotë dhe nuk do të mund të funksiononte. Ajo shtoi me tej se: “Lumturia e shoqërisë është familja e lumtur dhe familje do të thotë GRUA. Gruaja është themeli i shoqërisë dhe shtylla e familjes. Ajo është lidhësja që i bashkon pjesëtarët e familjes dhe shoqërisë njerëzore. Gruaja është edukatorja jo vetëm e fëmijëve të saj, por e gjithë njerëzisë. “Nëse do të ecim sipas parimeve që Islami na këshillon, lumturia bashkëshortore është e mundur që të zgjasë deri në vdekje dhe në ndarjen përfundimtare të çiftit nga kjo botë.” tha znj. Karaj.

Për të pranishmit u shtrua edhe një koktej.

Aktiviteti u organizua në bashkëpunim me Myftininë e Fierit dhe u mbajt në Xhaminë e Madhe në qendër të qytetit.

Pas aktivitetit përfaqësueset e Zyrës së Gruas, zhvilluan edhe një takim pune me Myftiun e Fierit z. Karafil Manaj.

14 maj 2015

10985185_916759418344762_8893012170382571237_o11154687_916759241678113_9179569838259023204_o11249310_916759311678106_5162819971086130431_o

1015987_916759415011429_1577621597579537848_o 10547970_916759091678128_4682847397142974646_o

 

You must be logged in to post a comment Login