Besimi tek Allahu më mbush shpirtin!

Besimi tek Allahu më mbush shpirtin!

Historia e një lypsari që njohu Zotin  I moshuari qëndron në rrezet e diellit e më zë të ngjirur u kërkon lëmoshë kalimtarëve. Në dallim nga të tjerët ai nuk të mallkon, nëse nuk merr diçka nga ty. Ai qëndron ashtu i strukur në karton, herë i veshur me rroba e herë me lecka. Nëse tregohesh […]

Të jetosh me 1$ në ditë, foto nga bota!

Të jetosh me 1$ në ditë, foto nga bota!

Jo të gjithë janë të pasur, ka nga ata të cilët ditën e tyre e kalojnë me 1$, e nga ata të cilët shpenzojnë shifra marramendëse. Më shumë se 1 miliard njerëz rreth e rrotull globit, afërsisht një e gjashta, fitojnë vetëm 1 $ në ditë. Kjo statistikë e habitshme është motivuese për fushatën e […]

5 mënyra për të shmangur mikrobet

5 mënyra për të shmangur mikrobet

Mikrobet janë bruto, shumë të vogla e që vetëm me mikroskop mund ti shohim se sa shpejt ato përhapen e sa infeksion dhe sëmundje krijojnë te njeriu. Dhe të imagjinosh çfarë? Ata janë kudo, por kjo nuk do thotë se vetëm për shkak se janë në një vend ju nuk do mund të ndërmerrni veprime […]

Një ditë e shëndetshme për të gjithë familjen!

Një ditë e shëndetshme për të gjithë familjen!

Ora 6:30 e mëngjesit, të gjithë jeni të uritur. Në qoftë se sapo jeni zgjuar dhe nuk keni konsumuar që 10 orë më parë, mos u largoni nga shtëpia pa konsumuar mëngjesin, sepse ju jep ju dhe fëmijëve më shumë energji për një ditë sa më të mbarë. Një mëngjes i mirë ka një balancë […]

Argëtim me fëmijën tuaj? Po, ju mundeni, pavarësisht moshës!

Argëtim me fëmijën tuaj? Po, ju mundeni, pavarësisht moshës!

Mund t’i keni kaluar të 50-tat, por kjo nuk do të thotë që të qëndroni në shtëpi. Një hulumtim i bërë nga WebMD, na tregon disa pika se si kjo moshë mund të jetë aktive. 1. Ndani një hobi, ose qëndroni bashkë në klasë! Kaloni kohë me fëmijën tuaj ose kryeni së bashku  ushtrime fizike dhe do […]