Medreseja e Korçës çertifikatë arritjeje në Hollandë

Medreseja e Korçës çertifikatë arritjeje në Hollandë

Nxënësi i klasës së 10-të në Medresenë e Korçës “H. Abdullah Zëmblaku”, Xhois Shaholli, ishte pjesmarrës në Olimpiadat Ndërkombëtare të Projekteve Shkencore INESPO, të organizuara në Amsterdam, Hollandë. Ai prezantoi një nga dy projektet që përfaqësonin Shqipërinë midis 103 projekteve të prezantuara nga më shumë se 200 nxënës të ardhur nga 49 shtete të ndyshme […]

Zhvillohet Konferenca Shkencore: “Familja në një kontekst global”

Zhvillohet Konferenca Shkencore: “Familja në një kontekst global”

Ditën e mërkurë me datë 25 maj 2016, Universiteti Bedër në bashkëpunim me Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, zhvilluan konferencën e përbashkët shkencore me temë: “Familja në një kontekst global: Perspektivat aktuale dhe të së ardhmes”. Në këtë konferencë ndërkombëtare merrnin pjesë përfaqësues të komuniteve të ndryshme fetare në vendin tonë, ambasadorë, inteletualë, […]

Seminar në Institutin Teologjik Katolik, “Dialogu ndërfetar në këndvështrimin Islam”

Seminar në Institutin Teologjik Katolik, “Dialogu ndërfetar në këndvështrimin Islam”

Tashmë prej disa kohësh janë ndërmarrë nisma dhe hapa konkretë në fushën e dialogut ndërfetar nëpërmjet bashkëpunimit midis shkollave të larta teologjike në Shqipëri, mbështetur edhe nga komunitetet fetare respektive. Kështu pas bashkëpunimit në organizimin e disa simpoziumeve ndërfetare në fushën akademike në Universitetin Bedër, në Institutin Teologjik Katolik dhe në Akademinë Teologjike Ortodokse, janë […]

Vlera e muajit Shaban dhe Nata e Beraetit

Vlera e muajit Shaban dhe Nata e Beraetit

Në kalendarin islam ndodhen disa data dhe muaj të shënuar, të cilët feja islame i ka dhënë një rëndësi të veçantë. Ashtu sikundër jemi mësuar të dimë për muajin Ramazan dhe mirësitë e tij, po ashtu edhe data të shënuar dhe muaj te shënuar feja islame i jep një rëndësi të veçantë.  Ndër muajt hënor […]

Deklaratë

Deklaratë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka ndjekur me vëmendje dhe me shqetësim të madh idenë e ndryshimeve kushtetuese që cënojnë kodin e familjes. Ne kërkojmë që të mos i hapet rrugë iniciativave të tilla që bien ndesh me thelbin e jetës dhe natyrshmërinë e njeriut. Ky shqetësim dhe thirrje e jona si Komunitet Mysliman, si besimtarë […]

Teologë myslimanë e të krishterë simpozium shkencor “Krijimi dhe njeriu si kujdestar i tij”

Teologë myslimanë e të krishterë simpozium shkencor “Krijimi dhe njeriu si kujdestar i tij”

Ditën e enjte me datë 12 maj 2016 është zhvilluar simpoziumi “Krijimi dhe njeriu si kujdestar i tij”, organizuar si një aktivitet i përbashkët i shkollave teologjike, islame e të krishtera dhe pikërisht nga Departamenti i Shkencave Islame në Universitetin Bedër, Instituti Teologjik Katolik në Seminarin Ndërdioqezian, Shkodër dhe Akademia Teologjike Ortodokse, Durrës, mbajtur në […]

Finalizohet marrëveshja për themelimin e Muzeut Islam të Shqipërisë

Finalizohet marrëveshja për themelimin e Muzeut Islam të Shqipërisë

  Një delegacion i KMSH-së, i kryesuar nga Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë H. Skender Bruçaj, ka zhvilluar një vizitë në Arabinë Saudite, në programin “Miqtë e Mbretit”, organizuar nga Ministria e Vakëfit dhe Çështjeve Islame në Arabinë Saudite. Gjatë kësaj vizite zyrtare krahas Umres në vendet e shenjta, kreu i KMSH-së z. Bruçaj […]

Multimedhhebizmi, mes konfliktit dhe mirëkuptimit

Multimedhhebizmi, mes konfliktit dhe mirëkuptimit

nga Elton Karaj Tashmë besoj se gjithkush që posedon pak kulturë fetare islame, është në dijeni se në aplikimin praktik të Islamit, aktualisht, brenda Ehli Sunetit, gjejmë katër shkolla të mirëfillta juridike dhe një rrymë të re pak më tepër se dy shekullore. “Aktualisht” do të thotë që më parë ka pasur më tepër, por […]

Morali i besimtarit

Morali i besimtarit

nga Aorel Senja Morali përfshin të gjithë mënyrën e sjelljes, veprave dhe qëndrimeve të një personi. Ai përfshin karakterin, mënyrën e të folurit, gjykuarit, reagimit dhe deri te mënyra e heshtjes. Morali është ai sistemi i bukur i rregullave, me anë të zbatimit të së cilit njeriu i përfiton jetës së tij një kënaqësi të […]

Mijëra besimtarë përkujtojnë Profetin Muhamed (a.s.)

Mijëra besimtarë përkujtojnë Profetin Muhamed (a.s.)

Mijëra qytetarë shqiptarë, u bënë pjesë e programit festiv në përkujtim të Profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të, organizuar për të njëmbëdhjetin vit radhazi nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacioni Kulturor e Arsimor “Sema”. Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Bruçaj, duke folur për personalitetin që la gjurmë të pashlyeshme në kujtesën […]